Dota 2

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko sam ja skapirao nema passive lifesteal kada ubije nesto, vec mora da baci Blood Rage (Q). Mada i Q skill je promenjen, sada onaj na koga se baci radi vise ali i prima vise damage-a, a ako ubije nekog pod uticajem toga izleci se 25% od ukupnog health-a ubijenog heroja ili creepa. Lupam, neprijatelj ima 1000 HP, bacis Q na sebe, ubijes neprijatelja dobijes 250HP nazad. Takodje, ako neko ubije heroja koji ima na sebi Blood Rage (Q) dobija 25% HP, kao u prethodnom primeru, tako da rizican skill, em primas vise damage, em lecis protivnika ako umres.

Ima i neki novi skill, ne znam kako se zove tacno, ali kao AoE od krvi, treba mu 3 sekunde da se aktivira, a ogroman AoE ima, i svakog koga uhvati dobija silence i pure damage. Odlicno ako recimo bacis Rupture a ovaj stoji i ne mrda ;)
Onaj drugi passive za brzinu se aktivira sada na 30%, ne na 50% kao pre. Veliki nerf, i bice malo tezi za igranje posebno novim igracima.

A da, Rikijev invis vise nije ult vec obican skill a ulti mu je onaj blink, samo sto ima tri charge-a, doduse veci fade time ima.
Sniper nema vise passive stun vec 100% move slow i attack slow koji traje 0.5 sekundi.

Sto se izmene mape tice, ovo za fontanu je najbolja stvar, konacno ce protivnicki tim da zavrsi borbu, a ne da nas farmuje 10 minuta. Ne znam samo koliko sam puta dezertirao i krio se u dzungli zbog toga.

Najvise mrzim kad pikaju venge i teraju carry build dodje mi da se ubijem.Dosta je dobro igrati sa necrophosom ima veliki win rate,ja ga cesto pikam kad vidim da su ovi u mom team-u noob-ovi.

Bogme, video sam par puta carry venge sa deso i shadow blade, pa cak ili eye of skadi, i priznajem jeste neobicno ali radi. Opet, ne moze da se poredi sa PA ili TA recimo :)

Прелистао сам цео апдејт, аааајој мајко мила, па они изкасапише бладсикера начисто. Имао је, бар мени, јединствену динамику у игрању, па и ако тим губи значајно са њим је могуће преокренути ток игре или ако ништа друго одвојити најжешћег непријатеља да стоји у месту и чека, брзину кретања да не помињем, бладбет каква чуда чини при убиству и колико може целу битку да преокрене ми је најжешћи трип, али ово ново сумњам да ће ме одржати да играм са њим а постао ми је омиљени кери херој, ништа ондак, ранкед мечеве од сад само супорт. Пих !

Meni je i bloodbath uvek bio problem, smaknes ga na malo health-a, ubije te i tu je skoro na 3/4 HP. A i tesko je u laning fazi ga maltretirati, jer koliko god da ga maltretiras, dva last hitta i full hp.

Hero's maximum HP: 10%/20%/30%/40%

Ovo je stari Bloodbath (tj. trenutni jos par dana), po meni je malo OP da ti dobijes 40% HP od ukupnog HP heroja koga ubijes.
I sada ima slicnu mehaniku, ali je mnogo rizicnije, plus leci manje. Veliki nerf, ali vislim da ce vremenom povecati sa 25%.

Nisam sve procitao, sacekacu clip od Purgea, ali kuku lele sto nagrdise Voida, dok bi Medusa sada mogla biti op.
Axe isto, no comment.

Edit, evo vec je objavio.

Poslednja izmena:
Kako vam se cini 6.82? Igraci lude zbog ovog AoE Bounty Gold-a koje dobijes ako solo (ili grupno) ubijes heroja sa dobrim KDA.
Izbacili su manji nerf toga pre par sati, skoro duplo manje bonus zlata se dobija za solo kill za heroja ako suprotni tim vodi.

Od "podrske" tj supporta se ocekuju itemi i leveli ali ne na nacin da se ugrozi carry. Zavisi od supporta, nisu duzni da ga sauvaju zivim (zavisi od heroja), wardanje i znanje da se posmatra konstantno mapa, uglavnom i donose odluke o stilu igre, kazem "uglavnom" opet. Polovina tih supportova su i za inicijaciju. Ako igrac zna znanje onda ce da obezbedi i safelane svom carry-ju i sebi levele a i gold za osnovne iteme koji kao sto rece nisu dmg itemi ali opet ne treba ni sedeti i ostati 5 levela nazad bez blinka/meka itd.

Kad igram solo mm uvek imam 2 support komboa za roam tokom celog meca. Cak i kad si solo safelane carry u tom random solo mm-u vrsice pritisak na tebe prvih 5 minuta i onda te ostave gde uvek dobijem mec, tipican primer sa voidom.

Jedna je prica mm druga je prica competitive dota. Potpuno dve razlicite igre.

I did not have internet a couple of days so I have not seen this message. Here you can see how support (Puck) pick the items for carry hero:

http://www.dotabuff.com/matches/934489906

Ljudi izgleda nikada nece nauciti da ne ide, ali jebeno ne ide divine rapier na Ember Spirita, svaki put kada ga kupi redovno izgubim, i to posle meca od 1.30.
Kakva su vasa iskustva sa tim itemom?

I meni se to desilo par puta, ali uvek sam bio u protivnickom timu. Stvarno ga je lako ubiti sa rapier-om, a i inace ne volim tog heroja.
A jednom smo dobili partiju kad je gyro kupio isti.

Нит сам икада играо са Ембером, нит купујем тај мач јер је то велико коцкање. Али сам једном, да простите, сроЗа мотку када је противнички Ембер купио мач и драо нас још више, остале последње две куле нама и нееекако ми њега убијемо, ја играо као Жаравко, и у маниру сваког предусретљивог суппорта поспремајући терен за нападачима, у трку покупим мач заборавивши да није дропабл. Хтедох јелте да га предам најјачем керрију када оживи али цврц! И шта сам друго могао као доктор са дивајном да урадим него да изгинем ко жути, Ембер узме натраг мач и докрајчи нас. А био је баш моменат пун среће када је Ембер пао и оставио свој убојити мач на бојишту, и ми се таман понадали да имамо времена да се прегрупишемо за последњу офанзиву и у најмање очекиваном моменту постигнемо победу... цврц!
Иначе обожавам моменат када се у мом тиму купује мач јер подиже тензију и неизвесност. А и истог момента цео тим прати тог који носи мач.

Ne kupujem Divine, rizican mi je item, a i retko igram carry, ali imao sam prilike da vidim da posle sat vremena i solidnog vodstva u 60-om minutu Ursa resi da uzme Divine, uleti u kod miniranog Rosh-a i lagano nam prepusti i Aegis i Rapier.
Od muke abandonovao je igru :D, mada posle su kupili jos jedan Divine, ali dzaba.

Jako retko ga kupujem, uglavnom kad mnogo vodim pa kao neko bahacenje. Mada item moze biti dobar u partijama gde je poraz gotovo neizbezan pa kao neka poslednja sansa moze da upali. Najbolje ide Meduzi, Emberu i Gyru jer mogu da gadjaju mnogo meta odjednom, a te heroje osim eventualno ponekad Embera jako retko igram...

Ja razmišljam da batalim dotu zbog match makinga.
Ako igram Normal match tu ubacuje sve i svašta, tako npr igrač poput mene koji ima 480 borbi igra sa likovima koji imaju 15 borbi, protiv igrača koji imaju 1000 borbi, zgaze nas. Već sljedeću ja igram sa likovima koji se takmiče u kupovima protiv neke djece i zgazimo ih u 20 minuta.
Ako igram sa Rusima, niko ne želi da bira podršku pošto su gladni i žedni killova, svi igraju carry. Ako igram sa Amerima, oni su još veća misterija, pošto i oni obožavaju killove ali im je mrzak rani period igre u kojem je smor farmati hard carry, oni su sebi uvrtili u glavu da imaju solomonsko riješenje: uzmu podršku i igraju kao da je carry, na taj način i farmaju. Drugim riječima, na izboru heroja vidim u svom timu: death prophet, lion, lina i shadow shaman; biram phantom assassin čisto ako se borba malo oduži. Na početku borbe, prvo žestoka svađa ko će na sredinu, dogovore se tek kasnije uz mnogo psovki, kurir i vardovi su nešto što njima ne treba i nemaju namjeru da to kupuju. Jako mnogo se ljute kad im ukradem last hit a nekada se toliko iznerviraju zbog toga da počnu namjerno da ginu ili se čak i diskonektuju. Nemaju ni najmanju želju da nauče igrati.
Ranked je tek haos. Moraš se krvi svoje napiti da pobjediš, a ako izgubiš ideš među još gore igrače.

To sam i ja primetio, ja imam tu oko 1000 i kusur igara.
Ali primetio sam da me matchmaking stavi sa nekima koji imaju 500 igara.

E sad, mozda su ti od 500 igara sa nekim u party-ju ko ima 1500 igara pa kada se izracuna neki prosek tu su su negde kao ovi od 1000 igara.
A jbg, mozda i ne znam da igram pa me stavlja sa ovima sto imaju po 500 igara :D

Ovo drugo je stvar mentaliteta DPS = kill = win.
Evo bas juce igrao sam protiv Morpha, PA, Huskara, Invokera i Pugne.
I naravno PA i Huskar uzeli safe lane, otimali se za farm i nije ni cudo da smo ih unistili, dok kod nas jedini carry je bio Void.

Bez dva supporta nista, (mada ima i draftova koji funkcionisu sa jednim supportom) pod uslovom da rade svoj posao, warduju, eventualno stackuju, ostavjaju last hittove, ne idu odmah boots pa Aghanim's.
Sa jednim supportom, jako, jako tesko, posebno sto sam ja obicno taj jedan support. :)

A i supporti u late game-u su jako mekani bez itema, pa nije ni cudo sto jure farm ko i svi drugi.

Ma i silencer je supp uslovno govoreći, jesu me sabijali, ali sam im napravio 26k štete. Ali najznačajniju ulogu sam imao sa ulti, jer najbolje od svega je bilo što sam pratio Voida, pa kad on uleti među naš tim ja mu složim ulti da on ne može svoj, pa ga onda moji iznabadaju onako bespomoćnog, što je najgore jadnik je 4-5 puta pao na isti fol, na taj način su izgubili nekoliko ključnih borbi i to ih je odvelo u propast. Silencer mi je sada totalno OP heroj. Odličan za haras, najbolji mid lane heroj, jedino nema smisla uzeti ga ako protivnički tim ima Crystal Maiden.

Ma i silencer je supp uslovno govoreći, jesu me sabijali, ali sam im napravio 26k štete. Ali najznačajniju ulogu sam imao sa ulti, jer najbolje od svega je bilo što sam pratio Voida, pa kad on uleti među naš tim ja mu složim ulti da on ne može svoj, pa ga onda moji iznabadaju onako bespomoćnog, što je najgore jadnik je 4-5 puta pao na isti fol, na taj način su izgubili nekoliko ključnih borbi i to ih je odvelo u propast. Silencer mi je sada totalno OP heroj. Odličan za haras, najbolji mid lane heroj, jedino nema smisla uzeti ga ako protivnički tim ima Crystal Maiden.

Mrzim Silencera u laning fazi nevidjeno, sto samo potvrdjuje kako dobro harass-uje. :)
Maiden, WD-a, sve ih sa ultijem tako zeza da to nije normalno, ne znam samo da li prolazi kroz BKB, nisam siguran.

Sto se Void-a tice Silencer je odlican, samo sto ja ne stignem da uvek bacim ulti, primera ako sam na drugoj strani mape ili proveravam runu a i da nekako prezivi Void, uvek moze da baci ulti cim se malo regenerise.
Licno volim Omnija kao counter Voidu, jedino je sranje sto moram da idem na Aghs, a to za jednog supporta nije uvek ostvarljivo, ili da se postavim dobro da me ne uhvati u Chrono.

Ulazim u borbu, lik nam stavlja do znanja da nema namjeru igrati San Kinga kao podrška, i to vrlo slikovito. Igra se razvukla a Sand King ne prestaje da feeda. Svi ga prijavljuju i negoduju što sam na početku rekao timu da neću igrati nego da igraju bez mene već samo farmam u šumi, ali dobro. Sand King počeo da farma u šumi, i pravi dječije gluposti i vidim da ima nizak skor i pčočeo je samo provocirati igrače iz našeg tima koji poginu. Vidjevši da ima užasan skor, uključujem se u igru i donesem pobjedu svom timu, mogu vam reći da je Sand Kinga to prilično iznerviralo da nije bio u stanju ni da napiše "gg". Inače Invoker me inspirisao da se uključim u igru.
Link od partije:

http://www.dotabuff.com/matches/997224414

Ja sam primetio da mi je ujutro daleko gori kvalitet ljudi sa kojima igram. Samo flameuju, support je misaona imenica kao i ward.
Uvece se skupi i kvalitetna ekipa, tj bude bolje obicno.

Jednostavno ljudi nemaju taj timski mentalitet.

Vjerovatno zato što forsiraš podršku. Za igranje prije 17.00 preporučujem nekog šumara (Doom, Lifestealer, Lone Druid...) rano farmanje i potraga za usamljenim junacima.

Back