Došljaci- Da ili Ne?

Rujevit:
А што се тиче ''ослобађања''...па јадо јадни да ти није било Црне Горе, Санџака, Херцеговине, Босне и Лике ти би био и даље коњушар Угрима, ако ви волите да трпите јарам и да се понижавате, молим лепо...ми не волимо - ''Црногорци не љубе ланце''!

Ово је тешка глупост.

Какви "коњушари Угрима" и ослобађања? :shock: Немој да се брукаш, чо'че, чуће те неко, па ће ти се смејати...

dmauka:
A je l` to onaj sto je bio za Tita, pa protiv Tita?
Onaj sto je pevao 91` "...idite Slovenci , smucili ste NAM se sa svojim smucarima" (jak, rodoljubiv stih) a posle par godina im se poklanjao?
E, nasao si koga da citiras...kada sutra zabije noz u jos neka ledja i napise roman o tome u svom "bas-ma-briga-sta-ko-misli-,-moze-mi-se-uvek-ima-sentimentalista-od-kojih-cu-da-zivim" stilu, bice "nisam ja to rekao, majke mi"...
...a lepo su mu govorili da se drzi svoje snase... :wink:

E brate moj, blago onima kojima je Balasevic idol...Ne kazem ja, pjesme su mu savrsenstvo (iako mu tekstove pise supruga), ali zar nijesu mogli nekog drugog idola da nadju? Mislim da je to problem sa takvim tipovima. Njima su idoli pjevaci, zabavljaci, neki narkomani, itd...pa sta da ocekujes onda kako ce se ponasat` prema nekome koji dodje sa strane pa donese nesto sasvim drugacije, skromnije i u ponasanju i u zivljenju. Sam taj odnos i da ga nazovem "prezir" prema drugima (u ovom slucaju - dosljacima) proizilazi zbog sudaranja dva tumacenja hriscanske religije: katolickog i pravoslavnog...U prvom slucaju takav odnos prema zivotu i ljudima se tolerise, dok je u pravoslavlju akcenat stavljen na skromniji zivot i postovanje drugih ("ljubi bliznjeg svog...")...U Vojvodini su se katolicanstvo i pravoslavlje preplitali kroz istoriju i bitisali jedno pored drugog, blize nego idje drugo na svijetu, tako da su se i misljenja i razlike izmedju "pucanstva" stvarala neki put u pozitivnom a neki put u negativnom smislu...Uh al` se raspricah, ka` Vladika... :shock:

SIGNATURE 350:
jaoo sto volEm ove crnogorce, hercegovce, bosance, i ostale
kada pocnu da mi govore "da nije bilo nas sad bi ti" i slicno...
bas neko rece, u vojvodinu je umarsirala srpska kraljevska vojska, nesto nisam bas siguran da je bila sacinjavana od crnogoraca i bosanaca....
boze kakva gomila gluposti. uzas jedan. i on koji to napisa je uzas, i one njegove veze koje spominje.
takve treba satrti

Sto si ti agresivan neki tip... :roll:

Karlito Brigante:
Najpametniji je onaj pančevac,što je rek'o da su jedini starosedeoci u Vojvodini žabe i komarci!Ostalo je sve šovinistička boranija...ne smeju kući da mlate sose,pošto su krupnije i jače od njih,pa mlate po tastaturi. :lol:

Ахаха........панчевац је геније......... :lol: :lol: :lol: а најгоре је што је то, када боље размислиш, истина...

Back