DONATORSKA KONFERENCIJA ZA ŠIPTARE DOŽIVELA FIJASKO

ne znam koliko dobija KiM, ali evo ti malo podataka koliko dobija kosovo.
a svaka cast slovencima

verujem da ce jedan deo "nestati", ali ako se bude pametno upotrebio preostali deo bice koristi za narod kosova
Zaboravio si da kazes da su i neke zemlje koje nisu Clanice EU (osim SAD) dali svoj doprinos:Japan, Saudi Arabija,Kanada obecala pojedinacno.

Poslednja izmena:
KOSOVSKA MITROVICA, - Jedan od predstavnika kosovskih Srba Oliver Ivanovich izjavio je danas da je Vlada Kosova propustila juce u Briselu na donatorskoj konferenciji da obezbedi vise sredstava, sto bi u krajnjem slucaju moglo da ima efekat i na srpsku zajednicu u pokrajini. Ivanovich je ocenio da cinjenica da je EU morala da "ubaci" 358 milona evra po programu za predprijemnu pomoc, pokazuje da je "konferencija dozivela fijasko, a samim tim i kosovska nezavisnost". On je rekao da postaje ocigledno da ni evropske zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova nisu zainteresovane da u "rupu bez dna" salju novac. "Nekada je ova sredina dobijala ogromna sredstva iz srpskog i jugoslovenskog budzdeta. Sada je EU pokusala da to nadomesti. Mislim da svi treba da se zamisle. ocito je da je imidz nove kosovske vlasti toliko los da niko takvoj vlasti ne zeli da da u ruke ogromna novcana sredstva koja su bila ocekivana i trazena", rekao je Ivanovich.
Zasto fiasko?
Kosovska Vlada racunala na 1.200.000.000 Eura,dobila 1.800.000.000 Eu.

Zaboravio si da kazes da su i neke zemlje koje nisu Clanice EU (osim SAD) dali svoj doprinos:Japan, Saudi Arabija,Kanada obecala pojedinacno.

ma rekaosam... ali nema veze... evo da vide forumasi jednu anketu u vezi tog novca.
boldovan deoje prevod

A besoni se mjetet nga Konferenca e Donatorëve do të menaxhohen në mënyrë korrekte?
da li verujete da ce se sredstva sa konferencije donatora menadzovati na korektan nacin
Po: 331 vota (36.98 %)
da: 331 glasa [36.98%]
Jo: 525 vota (58.66 %)
ne: 525 glasa [58.66%]
Nuk kam qëndrim: 39 vota (4.36 %)
nemam stav: 39 glasa [4.36%]

Gjithsej vota: 895 vota
ukupno glasaca 895

nevjerujem da ce , bar ne, pozamasan dio, nestati...
jedan dio novca dobiti ce vlada Kosova za razvitak infrastrukture vlasti (uprava, zdravstvo, pravosude , skole i sl.) i to strogo namjenski gdje ce biti kontroliran svaki cent...a drugi, pozamasniji dio bit ce kontroliran od EU i odobren prema projektima, pokusaj pokrecanja "male privrede", kreditiranje seljaka (agrara) i sl.
bar prema planovima i namjerama donatora nece biti puno mogucnosti za muljazu...
mislim da je "sreca" kosovskih drzavljana da su donatori unaprijed sigurni ako strogo ne kontroliraju, da ce novac otici kojekakvim kanalima
Svakako sam siguran da ovo uopšte ne misliš ozbiljno!!!:eek::neutral:
Ovaj tvoj post zvuči otrcano kao neki jeftini politički panflet uoči nekakvih izbora!!!

Back