Домовина или НАТО

шта је смисленије бранити родну груду или борити се за

• важнија ми је домовина

glasova: 34 65,4%
  • важније ми је да је Ујка Сем миран и задовољан, а мене и моје ко је_е

glasova: 18 34,6%

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koje ste vi paljevine:grin::grin:
pa da staviš anketu
1 ja sam Srbin
2 ja sam Austrougar koji je u prvom svetskom ratu klao srpsku nejač
bilo bi bar 10-15 odgovora pod 2, a priznaćeš da je ovo pod 2 malo više nemoguće.

Nemoguce jeste, ali bi takav odgovor video kao neciju "zelju", ali dobro .... kao sto je neko rekao "ima nas svakakvih" ;)

Meni su uvek bili simpatični likovi iz pojedinih stranaka, koji su se zgražavali nad ratovima za ujedinjenje srpskog naroda. Ok, uzmimo da su ljudi pacifisti i da je to njihov stav prema ratu, na koji svakako imaju pravo. Medjutim većina takvih "mirotvoraca" se zalaže za ulazak u NATO, iako znaju da ulaskom u takvu organizaciju moramo i povremeno da požaljemo naše "topovsko meso" u neku udaljenu zemlju, koja nas baš ni malo ne ugrožava, ali njih nije briga za to, bitno je da to neće biti oni, jer se šalju profesionalni vojnici, i bitno je da će moći da zemlja ostvari čvršće veze sa zapadom, a to znači i život sa više blagodeti za njih. Veoma mi liče na one koji se sa setom sećaju SFRJ jer su mogli da putuju gde žele i imali su dobru kintu, a sad što su neki šikanirani jer su drugačije mislili, to njih nikada nije doticalo.
Lično mislim da mi od ulaska u ovaj savez nećemo imati previše koristi, jer zemlje tog saveza podržavaju nezavisnost Kosova, i svoju odluku sigurno neće promeniti ni našim ulaskom u njihovu družinu od vešala, a ulazak bi značio samo prosipanje srpske krvi po belosvetskim vukojebinama za račun naftnih korporacija iz SAD.

Predstava u par cinova:

cin prvi: ponudjena nam je "medjunarodna saradnja i saradnja sa nato" (pravo prelaza trupa itd)
cin drugi: nismo hteli da se natovci setaju gde hoce kad hoce...
cin treci: onda smo ih pustili sa se setaju na "15% terotorije" - ali bez nas, samostalno
cin cetvrti: i naposletku - potpisali smo sporazum sa nato, onaj koji nam je predlozen u prvom cinu
epilog: a... za sta smo ono bese ratovali :confused:

pitanje: jel mi uopste drzimo rec? ili su vec svi ukapirali da ne drzimo - samo stisni neko vreme, i mi cemo vec da popustimo :!:

ima da budemo u nato... da budemo partneri, da budemo kolonija, da budemo okupirani - njima je svejedno... za 10 godina maksimalno

odlicno razmisljanje vozdovac. ti si najbolji dokaz da srbija sa takvima kao ti ima buducnost.

nece bre srbi vise da budu zapadne podguzne muve, dupelisci i cistaci klonja. hoce srpska omladina da hoda uspravno, da voli svoju zemlju i njome se ponosi . a ne da dozivljava nekakve katarze kako nam demokrate nabijaju na nos. dozivece oni katarzu kad se napune prdekane njima zbog lopovluka

Pa Srbi nikada nisu to sve ni bili, jer su svegda u svojoj slavnoj istoriji bili uzdignute glave, kako priliči narodu nebeskom, rajskom i najstarijem:roll:

Srpska omladina hoće da voli svoju zemlju i njome se ponosi hodajući uspravno po Švedskoj, Nemačkoj, Americi, Kanadi...

Pravi Srbi su oni koji gledaju interes svoje zemlje i naroda, a lazni Srbi su oni koji bi i dusu prodali zapadu za njihove interese u Srbiji, ne gledajuci na brata...
kako to mislis da gledajuci na brata :confused:
pa i brat gleda i ja gledam i svi gledamo da zivimo kao ljudi u normalnim evropskim zemljama,

Srpska omladina hoće da voli svoju zemlju i njome se ponosi hodajući uspravno po Švedskoj, Nemačkoj, Americi, Kanadi...
upravo tako, sa naglaskom na uspravno, podignute glave, o Boze :roll:

kako to mislis da gledajuci na brata :confused:
pa i brat gleda i ja gledam i svi gledamo da zivimo kao ljudi u normalnim evropskim zemljama,

:[/QUOTE

Kad kazem na "brata", mislim na sunarodnika, koji se muci, pogotovu na one na Kosovu i Metohiji. I moj brat i ja zelimo da zivimo takodje ko normalan svet, ali ne u evropskim zemljama, vec (zacudo, ima i takvih) u Srbiji!

and @ Marqueax

Pitanje je bilo vec tako providno naivno, a zapravo provokativno postavljeno, pa valja ponekad odgovoriti "direktno udzbenicki", a po meni je sasvim neukusno i postavljati takva pitanja, ali znaj da je to vec neko uradio pre mene deleci tako stupidno Srbe na prave i lazne. Ali neka podela svakako da postoji, jer ne bi se uzalud reklo "Samo Sloga Srbina Spasava", i sl. Znaci, brate, da smo neslozni, dok nas muka i nevolja ne natera na suprotno, nazalost...

Добра је анкета свака част , који су само ових 11 будала није ми јасно, у Србији има будала више него у целој Европи, могли би да их извозимо....:lol:

Они који су за НАТО пакт, 100% сам сигуран да нису били у Србији током бомбардовања 99 године. Него су сад дошли из својих буђелара да нам соле памет како је НАТО нешто "до јаја", ма дај пали бре.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back