DOMINIKANSKA REPUBLIKA

• Začetnik teme Začetnik teme _DOMINIK_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Majo , samo napred, ja bih najpre izabrao Cabarete za zivot, Sossua je ok ali nema onaj smek kao C.

Ako mozes da se uglavis u neku skolu, super. Nego sta si uradila sa pairima, viza nam je uvedena u novembru. Hoces li sredivati stalne papire? Kolika je sada tarifa kod advokata za te stvari? Bilo je ranije od US$ 500-1000, ne znam kako sada stoje stvari po tom pitanju.

stevoojam:
Usred naizgled neuglednog dela grada Santo Dominga, Zoni Colonial, od Parque Independenzia pa do Parque Colon proteze se ulica El Conde Peatonal, pesacka zona, butici, prodavnice, suveniri, restorani, turisti, znamenitosti, spomenik Kristofer Kolumbu..
I zamisli nema bureka!
Vidis da ipak ne znas sve. Nije lepo druge nazivati glupim. A sto se brukanja tice, takav nacin komunikacije nas bruka najvise. Na svim forumima je sasvim normalno postaviti pitanje i na njega dobiti odgovor. Bez vredjanja i provokacija.
Zamolio bih redakciju Foruma Krstarice da povede vise racuna o vredjanju i vulgarnostima, sto na srpskom, sto na spanskom....

ti si maricon 100% odmh places adminu sestroooooooooo!!!!!!!!

majamarijana:
I ja mislim da ce to biti Cabarete. Videcemo.
Za sada ne planiram da sredjujem stalne papire. Mozda to uradi skola. A za vize se jos nista ne zna. Uvedene su od maja, ali jos nista zvanicno, vuce se tako, pa dok moze, dobro je.
Pozdrav!

Ja imam informaciju da je viza za nas uvedena 15. novembra i da kosta neverovatnih US$100.

Bavaro tj. Punta Cana ne da su skupi, nego ne zna se. Skupo je sve, do besvesti. Ali je i lepo, stavrno nema govora. Ja sam se koncentrisala na forum Zivim u Dominikanskoj republici-jer tamo i zivim :), pa ako nekog nesto zanima, vize, smestaj, sta god, nema problema, reci cu sve sto znam.

Pozdrav svima koji ste u Dominikani!!!
Moj neki plan putovanja bi bio od Beograda do Njujorka, sa zadrzavanjem nekoliko dana u Njujorku, pa onda iz Njujorka avionom do Santo Domingo. Cula sam da je tako mnogo povoljnije nego iz Beograda direktno. E sada, da li je povoljnije uopste ici u Dominikanu u sopstvenoj reziji i gde je najbolje ici, barem za pocetak. Moj plan bi bio da rezervisem neki smestaj na par dana u nekom gradicu pa posle da vidimo, obilazak pa gde stignemo. Interesuju me cene smestaja, okvirno, nikakvo ludilo, znaci dovoljno da je bezbedno, cisto, pristojno i da su plaze u blizini.Takodje, kolike su cene hrane? Znaci restorani, barovi, kao i da li sme da se jede na ulici..i tako te stvari...Takodje, mozda bi otisli i do Portorika (posto je blizu, a ako bi isli preko Njujorka imali bi vizu), da li se isplati ici?
Ako bi neko mogao da mi pomogne, bila bih zahvalna.

Kon Tiki ima fin i ne tako skup aranzman...Razmisljam o tome...Ali mi je problem naci nekoga sa kim bih isla...Ne znam da li mozda u tim slucajevima agencije mogu da "spajaju" ljude...Jer tako je jeftinije -nema doplate za 1/1,a i svakako je lakse nego ici sam-...
Ne usudjujem se da idem u sopstvenoj reziji...Kada je Evropa u pitanju,naravno,tu su mi aranzmani agencija totalno bacanje para...Lepse je sam sebi krojiti put,sam otkrivati neki grad...Ali jedno je Pariz,a drugo je DR ili Indija ...

E sad sam obisla celu DR i sad mogu da pricam....
Ovaj deo gde sam ja trenutno i koji napustam uskoro je uzas. Boca Chica i Juan Dolio su najdosadnija mesta u zemlji. Santo Domingo je lud grad sa 3 miliona ludih stanovnika. Ima sta da se vidi, Catedral Primada de America i ostali spomenici i crkve, koga to interesuje..
Punta Cana i Bavaro su ono na sta svi pomislimo kad kazemo Karibi.. Luksuzni hoteli, velicine malih gradova, prelepe i predugacke plaze ( noge me jos bole od pesacenja!), beli pesak, palme, raznovrne ribe i skoljke i ostali stanovnici mora i okeana, talasi, ma milina jedna...
Ljudi, ne zalite pare, ako vam se ukaze prilika, posetite pravi raj na zemlji.
A sever zemlje je prica za sebe... Tamo su belci vecinski vlasnici lokala, govori se engleski, nemacki, francuski, tamo je kao normalno, plaze lepe, provod lud, kafici na obali, na plazi, kao na slikama.. Ovde ima posla i moze da se zaradi. Dnevnica je oko 500 pezosa, to je oko 15 dolara, plus 10% od svakog racuna, plus tips... To je pristojno i moze da se lepo zivi. Stanovi su oko 200 dolara.
Za profesore engleskog ima posla u dvojezicnim skolama koliko hoces. najbolje aplicirati u junu, ali i sad gde god da predam CV, zovu me.
Planiram da odem na sever, konkretno Cabarette ili Sossua, da spojim poslove u skoli prepodne, a popodne kafic. Takva cifra je vec nesto zbog cega vredi ostati. A ja sam htela da ostanem i samo zbog prirode, klime, veselih i razigranih ljudi na ulici i mora i okeana.
Price o kriminalu i nebezbednosti za strance su izmisljotine. Neko to plasira sa razlogom i mnogo se preuvelicava. Kriminala ima svuda, negde vise, negde manje. Jedino sto moze lose ovde da se desi nekom turisti je da plati nesto skuplje od lokalaca ako ne dogovori u startu cenu. Na primer, udjem u bus i pitam za cenu karte od Puerto Plate do Sossue i oni lupe 100 pezosa, (3 dolara ), pobunim se i odmah spuste na 30 pezosa, sto je i relna cena. Slicno i po prodavnicama. U supermarketima je drugacije, istaknute su cene i sve je ok.
Pisala bih jos, puna sam utisaka, ali za sada toliko.
Pozdrav iz DR!

MAja Posto si obisla sve jel mozes malo detaljnije meni da pomognes, posto planiram za koji mesec da se preselim tamo ali jos uvek nisam odlucio koji grad je najpogodniji za posao i za zivot za pocetak? I po tebi Santa Domingo kakva je situacija za posao i za zivot?

Back