Cao svima. Potpuno sam fascinirana ovim forumom mada naravno mnogo vise onim prvim "sapunskim" delom. Ohana je neverovatna osoba. Sta bi sa Dusanom na kraju, bas me zanima, jel jos ovde ? Ja zivim u Dominikanskoj Republici preciznije Bavaru, od decembra meseca. Moja prica i moj dolazak je bio mnogo manje ambiciozan, mislim u smislu da nisma imala ambiciju da razradim biznis i sl., i mnogo sigurniji. Dosla sam ovde sa odredjenim znanjem spanskog, odlicnim znanjem engleskog, kod drugarice koja zivi ovde vec tri godine. U roku od mesec dana, zahvaljujuci njoj sam nasla posao u hotelu (sto se ne moze bez spanskog), gde mi placaju smestaj, hranu i prevoz, i imam solidnu platu, sa kojom se ne moze previse jer je Bavaro preskup, ali mi je lepo. Snalazim se. Znaci ako nekoga interesuje kako na Dominikani zivi devojka, sama, koja radi u turizmu, mogu da podelim iskustva. Sve sto gore pise, mislim sve sto su ljudi u forumu napisali je apsolutno tacno, ali fali ovakva prica, jedna od obicnijih, i ima takvih jos, koja moze da baci i malo drugacije svetlo na zivot ovde. Mada sam ruki, nema govora, ovde sam kratko.Ali sam se dosta dobro ukopila, pa nema frke, sta god, pitajte, i informacije ako neko dolazi turisticki, sve sto vas zanima, raspolozena sam za komunikaciju. Mislim da je ovaj forum sjajna stvar i da treba da zivi i dalje. Puno pozdrava za sve.
Jos jedna stvar, ovde u Bavaru gde sam ja, jeste da je prelepo, ali su cene bas ono visoke, zbog turista, tako da je zivot jako skup. Da bi ti ovde bilo dobro i da se ne maltretiras, treba ti posao u hotelu, s aplacenim smestajem, hranom i prevozom, i u toj varijanti mozes ponekad da vidis plazu i da izlazis i opijas se