Dominantno oko :)

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dominantno mi je:

• Levo oko;

• Desno oko;

• Menjaju se;

• Nisam siguran/na;

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
http://en.wikipedia.org/wiki/Ocular_dominance#Determination_of_ocular_dominance

Koje vam je oko dominantno?

Postoje dva testa koja mi privlače pažnju;

1. Uzmite olovku u ruku, ispružite ruku i poklopite udaljeni predmet sa njom uz oba oka otvorena, zatim zatvorite levo, pa desno oko, i sad..... tu mi baš nije najjasnije da li je dominantno ono oko koje vidi udaljeni predmet slobodan ili ono koje ga vidi preklopljenog olovkom...

2. Izbušite rupu u sredini papira, uz oba oka otvorena pronađite udaljeni predmet kroz rupu pa na isti način zatvorite jedno, pa drugo oko... ono koje i dalje vidi predmet je dominantno.

Evo i anketa...

PA OVO JE GENIJALNO!
:super::super::super:

Dominantno mi je DESNO oko!

S obzirom da sam levoruk, levonog, levoglav itd., valjda je logicno da mi je desna hemisfera mozga dominantnija, pa samim tim i desno oko.

Test je stvarno sjajan!
:ok:

Ja sam levoruka, levonoga i sve to ostalo :D pa izgleda da mi je ipak dominantno levo oko. Mada me totalno buni ovaj prvi test, logičnije je valjda da oko koje pokriva olovku jeste ono koje je dominantno, u tom slučaju su različita, osim toga na drugom testu (na kom ne može da se vara :mrgreen: ) mi se smenjuju oči, uglavnom je levo...

Kako ste radili prvi?

Kad stavite olovku ispred oka i posmatrate udaljeni predmet, i kada uočite paralaksu (drugi lik, a koji je mozak odlučio da ignoriše - lik nedominantnog ili dominantnog oka?!) možete polako da pomerite olovku za toliko i oči će vam se zameniti, tj. zameniće uloge, ali svesno... na drugom testu je to nemoguće.....

Back