''DOMAĆICA'' SAM, TIM SE ''DIČIM'' :)

Domaćica

• Obožavam da stalno radim na svom prostoru

• Prostor mi je bitan, ali nisam opsednuta njime

• Za prostor je važno da je čist, nameštaj nije toliko važan

• Ne, nije mi bitno u kakvom prostoru živim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da li se nama termin domacica svidja ili bi neki drugi bio makar na uvo lepsi druga je stvar.Svaka zena je domacica u svojoj kuci-i mislim da ne gresim.Da li sama sve radi u njoj i oko nje ili ima poslugu njen status domacice se ne menja.I ne treba to izjednacavati sa Pepeljugom ili sa slikom zene koja povezane glave maramom(pa kako!?)u slafroku i sa varjacom cirkulise kroz kucu..
Evo ja sam fancy domacica:roll::lol::lol(jel to lepsi izraz?!)nokti uvek fit:manikir:kosa uvek cista,nikad u kucnoj haljini,a lavabo mi cist.:D..UnBeso pomenu kaladont..stvar ukusa nista vise ali ne bih mogla da ga gledam onako skorelog tri dana dok ne dodje vreme za pranje istog,ubite me..A tek dlake...Mislim sta ce dlake u lavabou aman...:eek:
I tako...Zene nije vazno biti u pravu,vazno je biti srecan..a polemika uvek dobro dodje...:cool:

u suštini svi govore isto,samo Natasanatasa i dalje tera po svome,da si jedino manijakalne čistunice prave domaćice...a eto i mačka i svi mi drugi govorimo o tome,da sve to zavisi ko i kako se organizuje,i koji su prioriteti...ja lično smatram da posle pranja zuba odmah pređem sunđerom na lavabou,i ne moram posle da ribam,jer će teže sići ta pasta...ima tu nekih malih caka koje nam puno pomažu,i olakšaju posao,ali nisam zarobljenik istog,ne čistim manijakalno i svaki dan...jednostavno ja nisam takva,a ako neko tako radi,pa neka je,njen izbor....mislim da bi kod mene i najveće čistunice i pojele i popile,i u WC otišle bez problema...a sve ostalo...ma,nije za raspravu...

u suštini svi govore isto,samo Natasanatasa i dalje tera po svome,da si jedino manijakalne čistunice prave domaćice...a eto i mačka i svi mi drugi govorimo o tome,da sve to zavisi ko i kako se organizuje,i koji su prioriteti...ja lično smatram da posle pranja zuba odmah pređem sunđerom na lavabou,i ne moram posle da ribam,jer će teže sići ta pasta...ima tu nekih malih caka koje nam puno pomažu,i olakšaju posao,ali nisam zarobljenik istog,ne čistim manijakalno i svaki dan...jednostavno ja nisam takva,a ako neko tako radi,pa neka je,njen izbor....mislim da bi kod mene i najveće čistunice i pojele i popile,i u WC otišle bez problema...a sve ostalo...ma,nije za raspravu...

Mislim da ti nisi baš čitala moje postove ....ili si se vrlo površno priključila onima koji takodje nisu baš razumeli o čemu ja pričam.

Ako u bilo kom mom postu pronadješ da sam rekla da je ''jedino manijakalna čistunica prava domaćica'' ja ću ti se ovde javno izvinuti i priznati da si u pravu.

NatašaNataša smatra da svaka žena uz dobru organizaciju i redovno održavanje može i da ima urednu kuću, i da radi (na nekom poslu, da ne kažem i na dva), i da ima vreme za svog muža/momka, prijatelje ... itd. .... Ja tako živim već godinama i ne vidim da mi bilo čega manjka u životu .....

Mislim da ti nisi baš čitala moje postove ....ili si se vrlo površno priključila onima koji takodje nisu baš razumeli o čemu ja pričam.

Ako u bilo kom mom postu pronadješ da sam rekla da je ''jedino manijakalna čistunica prava domaćica'' ja ću ti se ovde javno izvinuti i priznati da si u pravu.

NatašaNataša smatra da svaka žena uz dobru organizaciju i redovno održavanje može i da ima urednu kuću, i da radi (na nekom poslu, da ne kažem i na dva), i da ima vreme za svog muža/momka, prijatelje ... itd. .... Ja tako živim već godinama i ne vidim da mi bilo čega manjka u životu .....

ako tebi to stvarno uspeva,i ako usput nemaš trenutke kada ludiš,i osetiš kao da si životinja zatvorena u kavezu,svaka tebi čast...klanjam ti se...
vračarki svaka čast,ona je iskreno rekla i napisala kako njen dan izgleda,i to mogu da poverujem da uspeva na taj način da uradi..volela bih da mi napišeš jedan svoj dan od A-Ž,da vidim kako tebi sve to uspeva...a usput imaj na umu da ja jesam perfekcionista...
ja sam živela tako kao ti dugi niz godina,studirala na 2 fakulteta,bila urednik omladinske emisije i radila u pozorištu,usput imala kod kuće babu sa izlivom krvi na mozgu,i dedu sa bajpasom...kuvala i čistila noću,jer sam ceo dan trčala tamo-vamo....posle 1o godina sam kolabirala...ali izgleda ja nisam jaka kao ti...a i odlučila sam se za prioritete,šta mi je važno,a šta ne toliko važno...uzgred,ni ovako nisam aljkavuša,i veruj mi ne bi se gadila da jedeš kod mene,ili da odeš do WC-a:brus:

Jooooj, neko je rekao, napred, ne secam se ko, da ako se redovno odrzava kuca, pola sata za usisavanje i brisanje dzogerom svaki dan nije problem...pa eto ja htela da prakticno proverim tu teoriju na svom primeru...za usisavanje stana od 49 kvadrata, i brisanje parketa i plocica dzogerom sam potrosila ravno sat vremena i 12 minuta (da napomenem da je kuca bila relativno cista, jer sam dva dana pre toga istu usisala i obrisala, a u stanu smo samo muz i ja, i beba koja jos ne hoda), a gde je brisanje prasine, kupatila i kuhinje...prema tome, slazem se sa mackicom, da posao, kuca, muz, deca i prijatelji...nemoguce sve, i nesto mora da trpi...a opet, moze biti i da sam nesposobna, kad mi je toliko vremena trebalo...:think:

.UnBeso pomenu kaladont..stvar ukusa nista vise ali ne bih mogla da ga gledam onako skorelog tri dana dok ne dodje vreme za pranje istog,ubite me..A tek dlake...Mislim sta ce dlake u lavabou aman...:eek:

Ok. Nedelja ujutro, nemam nista da radim, napolju sunce, radujem se unapred kafi, perem zube i kapne mi pasta za zube po juce opranom lavabou.
E pa znas sta - nista me ne bi moglo naterati da u tom momentu uzmem gadni sundjer i da operem lavabo i time sebi pokvarim jutarnju kafu. Eto to je po meni razlika a ovo moze da se primeni na sve redom.
Zacitam se, a po sobi se vuku neke stvari a u sudoperi par sudova. Hocu li prekinuti citanje neceg jako zanimljivog da bi spremala okolo - necu! Ako se zacitam do sitnih sati, pre cu da se preselim u krevet nego da kao luda nasta dzogerom marsiram kroz kucu u 3 ujutru. :neutral:
I jedno pitanje - ista scena ali dolazi moj muz, skida se na sred dnevne sobe, pali cigaru, ne prazni pikslu, sipa vino i ostavi flasu na pod, pravi sendvic i ostavlja tanjir na pisacem stolu. Hocu li istog momenta prekinuti sta radim i spremati za njim? Opet necu! Hocu ga podsecati da sklanja, necu ni to. I eto ga haos u roku od 5 minuta!
Kako vi ovo resavate, ako moze malo saveta, posto "svakoj zeni kuca moze i treba da bude uredna stalno"? :confused:
Ne mogu ni da zamislim kako je ljudima sa malom decom i haosom!

ako tebi to stvarno uspeva,i ako usput nemaš trenutke kada ludiš,i osetiš kao da si životinja zatvorena u kavezu,svaka tebi čast...klanjam ti se...
vračarki svaka čast,ona je iskreno rekla i napisala kako njen dan izgleda,i to mogu da poverujem da uspeva na taj način da uradi..volela bih da mi napišeš jedan svoj dan od A-Ž,da vidim kako tebi sve to uspeva...a usput imaj na umu da ja jesam perfekcionista...
ja sam živela tako kao ti dugi niz godina,studirala na 2 fakulteta,bila urednik omladinske emisije i radila u pozorištu,usput imala kod kuće babu sa izlivom krvi na mozgu,i dedu sa bajpasom...kuvala i čistila noću,jer sam ceo dan trčala tamo-vamo....posle 1o godina sam kolabirala...ali izgleda ja nisam jaka kao ti...a i odlučila sam se za prioritete,šta mi je važno,a šta ne toliko važno...uzgred,ni ovako nisam aljkavuša,i veruj mi ne bi se gadila da jedeš kod mene,ili da odeš do WC-a:brus:

Problem je zia75 što ja nikada nisam rekla da je neko aljkavuša .... zašto u kontekstu mene stavljate te formulacije koje ja nsam izgovorila???? I nemoj sebe stavljati u kontekst mog posta - pošto sam ja samo pokušala da ti odgovorim na post o ''manijakalnoj savršenoj domaćici'', a ne da predstavljam svoju ''jačinu'', a tebe predstavim nekako drugačije.
Mislim, strašno mi je glupo što moram da večito objašnjavam smisao ono što sam htela da kažem .....

Nema svrhe da ti opisujem jedan moj dan od A-Š/Ž zato što ni jedan moj dan nije isti ....

E vidiš, to sam i ja razmišljala, daj da stavim u kalkulator to 'vreme za sve':
Radim do dva, onda po dete u vrtić, onda dok budemo malo napolju i dovučemo se do kuće - recimo da bude četiri. Znači, tek od četiri mogu da računam da mi počinje dan.
Ručak - najmanje pola sata; i ako ne spremam ručak onda spremam večeru, evo baš sam svela na minimum. Znači pet je sata dok ručamo.
Onda igranje :D Crtanje, kocke, pevanje, đuskanje... Bar do šest.
Onda na sat vremena još će neko makar iz komšiluka svratiti do nas, ili mi kod njih. Ako je neko dalje i neko koga ne viđamo često; to već računam celo popodne; znači celo popodne bar dva puta nedeljno. Ili će mali otići kod babe, e tad mogu nešto da uradim!
Onda već kupanje, večera, stavljanje na spavanje...
E ako bih posle toga uzela da brižem prašinu, ubite me :dash:
Tad je vreme za muža (njega nigde ni nema ceo dan,. jeste primetili? :neutral:), ili za neki film, knjigu, novine, ili što je takođe vrlo često i moje spavanje.

E sad, kad neko nema dete, vidite koliko vremena ostane dnevno?
Ili, ako ne radi žena, celo pre podne (pod uslovom da dete ide u vrtić) opet ima vremena.
Ili, neko se ne igr asa detetom, nego za vreme dok dete gleda crtaće sprema (ili ako je dete veće, sve je opet drugačije)
Ili se ne družiš uopšte.
Ili uveče ne budeš sa mužem...
Eto, po meni matematički nema vremena za SVE :confused:

Па добро, људи, различити смо. Неко има савршену организацију времена, него нема. Некоме је важно да кућа задовољава основне критеријуме уредности, а некоме су ти критеријуми много виши. Неко седи на форуму 3 сата дневно (као ја, рецимо:confused:), неко то време корисније употреби....да не набрајам сада све разлике међу нама...

Ја сам увек могла (кад сам хтела, а сад све мање хоћу :mrgreen:) да се организујем и да имам и уредну кућу (али не савршено уредну, него осредње уредну) и времена за децу.....АЛИ: моје радно време је много краће од просечног, ја не месим колаче, не правим торте, за вечеру једемо сендвиче (не припремам ништа посебно)...значи - уштедим време на другим стварима.

Па добро, људи, различити смо. Неко има савршену организацију времена, него нема. Некоме је важно да кућа задовољава основне критеријуме уредности, а некоме су ти критеријуми много виши. Неко седи на форуму 3 сата дневно (као ја, рецимо:confused:), неко то време корисније употреби....да не набрајам сада све разлике међу нама...

Ја сам увек могла (кад сам хтела, а сад све мање хоћу :mrgreen:) да се организујем и да имам и уредну кућу (али не савршено уредну, него осредње уредну) и времена за децу.....АЛИ: моје радно време је много краће од просечног, ја не месим колаче, не правим торте, за вечеру једемо сендвиче (не припремам ништа посебно)...значи - уштедим време на другим стварима.

Da, sad me podseti, pa sedimo svi na forumu po nekoliko sati dnevno. Il' mi se ucinilo?

Dakle, na posao, dete, muza, sebe, prijatelje, svekrve, obavljanje fizioloskih potreba dodajte i forum.

ja ipak,pravim ring..:D

ja sam spremna za ljuti boj
a038.gif

A ja tvrdim da žena ne može da radi, da bude perfektna domaćica (što se tiče i čistoće i kuhinje); da ima malu decu (i da im se kvalitetno posvećuje).
I da pri tom ima vremena za druženja sa prijateljima i sa mužem.

I da uz sve to ostane normalna :confused:

Mačko, tebi jedinoj svaka čast, ti si izuzetak koji potvrđuje pravilo :brus:
Jeste i ja to kazem.
A za macku, mislim da je negde pomenula, da li na ovoj ili nekoj drugoj temi da ima zenu koja redovno dolazi da cisti tako da...:aha:

Jeste i ja to kazem.
A za macku, mislim da je negde pomenula, da li na ovoj ili nekoj drugoj temi da ima zenu koja redovno dolazi da cisti tako da...:aha:

:aha::aha:
Macki zena dolazi jednom nedeljno,sve ostale dane macka sprema stan sama.Ako smatras da je to jednom nedeljno dovoljno-u redu ali ja ti kazem da nije ni priblizno dovoljno jer od utorka kad ona ceo stan sredi do cetvrtka na parketu ima gomila prasincine...Ja ne mogu kroz to da hodam niti da dozvolim da se ista udise...
Zena jeste od pomoci za pranje prozora,obrise mi kuhinjske elemente unutra(sve vadi ali ne svaki put)pomera police u kupatilu,penje se da obrise americke plakere itd..)znaci njoj prepustam one da kazemo teze poslove...A od utorka do utorka ja sam glavna pepeljuga u mojoj kuci.I nije mi tesko i ne sazaljevajte me...:roll::lol::lol::lol:

Da, sad me podseti, pa sedimo svi na forumu po nekoliko sati dnevno. Il' mi se ucinilo?

Dakle, na posao, dete, muza, sebe, prijatelje, svekrve, obavljanje fizioloskih potreba dodajte i forum.
ja ne sedim na forumu tako, ne vise ... eto ja u privatnim porukama imam brdo neodgovorenih ni sa kim i ne mogu da se druzim sve i da hocu jer jednostavno ne mogu da postignem

na forum dolazim kada sam toliko iscrpljena da ne mogu nista pametno da radim, zelim da izluftiram glavu od svojih problema...

I evo veceras... dosla sam na kratko dok veceram, muz na poslu, dete se odavno zakucalo, a ja cuvam svoj palac - danas ga zatvorila vratima od kola:eek::cry::rida:

:aha::aha:
Macki zena dolazi jednom nedeljno,sve ostale dane macka sprema stan sama.Ako smatras da je to jednom nedeljno dovoljno-u redu ali ja ti kazem da nije ni priblizno dovoljno jer od utorka kad ona ceo stan sredi do cetvrtka na parketu ima gomila prasincine...Ja ne mogu kroz to da hodam niti da dozvolim da se ista udise...
Zena jeste od pomoci za pranje prozora,obrise mi kuhinjske elemente unutra(sve vadi ali ne svaki put)pomera police u kupatilu,penje se da obrise americke plakere itd..)znaci njoj prepustam one da kazemo teze poslove...A od utorka do utorka ja sam glavna pepeljuga u mojoj kuci.I nije mi tesko i ne sazaljevajte me...:roll::lol::lol::lol:

ja te uopste ne sazaljevam :super:
pogotovu kad znam da imas zenu koja ti redovno cisti kucu :klap:
da ne ulazimo u detalje sta zena moze i treba da odradi a sta ti posle nje odrzavas do sledeceg dolaska, svaka je pomoc na tu temu dobrodosla i sigurno znaci

A sve one koji mi dolaze da mi mere prasinu cu slatko oterati zauvek

O ovome se radi! I to je zapravo ono sto me nervira na ovoj temi. :evil:

Prica mi jedna devojka pre neki dan kako je bila u gostima pa sve u detalje opisuje stan, zavese, koliko su kostale, kupatilo, boju plocica, mekani toalet-papir, kolicinu parfema i vrsu kozmetike u kupatilu, sporet, tanjire, case, vitrine....aaaaaa...a ja se mislim, kad je stigla sve da premeri i bas svugde da zavuce nos? :roll:
Covece, da ja imam takve goste tacno bi im svoje go.vno dala da pomirisu i komentarisu!

Ajde sad fajt. :D

O ovome se radi! I to je zapravo ono sto me nervira na ovoj temi. :evil:

Prica mi jedna devojka pre neki dan kako je bila u gostima pa sve u detalje opisuje stan, zavese, koliko su kostale, kupatilo, boju plocica, mekani toalet-papir, kolicinu parfema i vrsu kozmetike u kupatilu, sporet, tanjire, case, vitrine....aaaaaa...a ja se mislim, kad je stigla sve da premeri i bas svugde da zavuce nos? :roll:
Covece, da ja imam takve goste tacno bi im svoje go.vno dala da pomirisu i komentarisu!

Ajde sad fajt. :D
zasto?:dontunderstand:

Back