Domaći Rep

U stvari, pogresio sam, nije budala. Pametan je lik mnogo,
u zemlji u kojoj ne postoji hip hop scena je
napravio isplativ biznis od repovanja.

haha koje pare od repa u Srbiji? Da je to neki ispaltiv biznis ne bi on sada kada je na vrhuncu slave snimio poslednji album i batalio rep da bi se zaposlio i poceo da stvara neki kesh jer zavrsava fax upravo ;)

Prestaces da snimas ali cemo uvek da te slusamo! Struka,hvala na svemu!

kralj bio i ostao.

Poslednja izmena:
Hip hop, a?
To je dobra muzika i jedna od retkih koja u sebi ima neku poruku, ma kakva ona bilo.
Trenutno slusam (i postujem) Marchella najvise (covek je genije), ali i Bosnajcke repere kao sto su Edo Maajka (njegove pesme imaju taj svoj poseban stil) i ostala ekipa (Frenkie, Hamza....)
Takodje postujem (ali trenutno ne slusam Bolesnu Bracu (Hrvati, ali su previse vulgarni) kao i Struku i BGS...)

Ali prosto ne mogu da verujem da neko moze da svrsta Elitne Odrede, Cviju, Rastu i ekipu u hip hop i rep. To je strasno! Ono vise lici na turbo-folk nego na bilo koju drugu muziku.
Izvinite ako sam nekoga povredio ovim postom.
:cool:

Sto se mene tice, nek pevaju EO i ostali, ali neka ih neko odvoji od hip-hopa i repa. Nemam ja nista protiv njihove muzike, ali im preporucujem da se udalje od repa.

Old school (<2005) rulez!

slazem se... samo sto je to prosto neizvodljivo, jer svako ko im bilo sta kaze (ili njihovim fanovima), odmah je 'ljubomoran, iskompleksiran, ne zna sta je rep...' itd, da sad ne nabrajam... Digla sam ruke od raspravljanja sa takvim osobama i pokusavanja da ih ubedim i objasnim da to nije rep, ali ne vredi. Kad-tad ce svi oni preci za 'Grand', imaju slavu/novac i mislim da je to jedino sto ih zanima.... :think:

Poslednja izmena:
slažem se da to ne podseća na klasični rep. Ali eo imaju i dosta dobrih stvari, to jest, drima ima. Wanta mi je nikakav uglavnom, ali Drima ume da baci baš emociju.

Vidis, ja ne kazem da oni nemaju dobre pesme. Ali da li si ikad cuo/cula njihov glas? Pola njih ima isti, potpuno isti glas. To je zato sto (pretpostavljam) edituju glas u nekom muzickom programu. Ali zasto bi? Zato sto se boje svog glasa, verovatno. Ili da ispadnu vece face. Njihov pokusaj da se proslave na osnovu obicne decje pesme je glup. Ona njihova muzika nije rep i nikada nece biti.

To je sve gledano objektivno, a sada cu reci subjektivno:

Boli me 'rac za njihove pesme i za njih. Neka rade sta hoce. Samo im savetujem da ne kvare hip hop i rep muziku.
Also, nikad gore tekstove nisam video.

slažem se da to ne podseća na klasični rep. Ali eo imaju i dosta dobrih stvari, to jest, drima ima. Wanta mi je nikakav uglavnom, ali Drima ume da baci baš emociju.

Slazem se sa ovime.Ja recimo ne slusam nesto E.O al' imaju par dobrih pesama koje su pravi rep "Elitdni Odredi - Nije mi zao" , "Elitni Odredi feat. Frka - Sale" , E.O - Od juce do danas"

Sa druge strane Drima(Relja) je po mnogima(i meni) jedan od najtalntovanijih MC-a i njegove solo pesme kidaju jer za razliku od E.O gde peva neke komercijale za nalozene balave klinke solo radi skroz drugacije ;) neverovatno kako ume da unese emociju u pesmu jos ima odlicnu liriku i jako dobar flow. Evo neke njegove solo stvari...

Ovu pesmu je snimio pre 4-5 god kada je bio klinac za svog pokojnog caleta i ubija koliko je dobra :/ kakva emocija...

onda ovo je isto matoro par godina...

kakva lirika ubija decko...ima bolji flow i od nekih dosta starijih MC-a

I da kazem za one koji ne znaju i koji seru po forumima/tubu da je on bogat i da je tako populran jer su mu mama i tata su sve obezbedili.Decko nema caleta i znam gde zivi i kako i jos neke stvari koje nisu za forum, ako je on burzuj onda sam ja Marsovac.Zabole me za njega al' samo ne volim kada tako neko preko net-a sere a ne zna njega ili nekog drugog nebitno

Wikler............isuvise ekscentrican ali zna da napravi dobru stvar.
Trenutno slusam lokalne rep grupe koje god bile, a takvih svaki grad u Srbiji ima.Slusam one izvodjace koje mi trenutno prijaju, jer je rep na nasoj sceni tako razlicit odnosno ima toliko razlicitih fazona da covek ne moze da se opredeli za samo jedan.
Nisam neko ko slusa samo rep ali volim da cujem dobru stvar.Dobre su i stvari iz 90-tih, kao sto je - Who is the best?

Poslednja izmena:
Domaci rep? hmm... pa ima dobrih ljudi VIP, BS, THC (bila sam u subotu na nastupu, pokidali su :klap: ), PRTI BEE GEE (idem u 5ak :zurka: ), Struka,.... itd da ne nabrajam dalje, ali definitivno Tatula, Napoleon, Cvija i slicni ne zasluzuju da se nazivaju 'reperima', ali dobro... svako ima svoj ukus, mada meni to vise lici na Grand nego rep...ali nema veze xD

a sad slusam

Skabo Feat Marlon Brutal- M.U.P (Mafija U Plavom)

i oni su dobri :)

svaka cast!!!!:lol: mislim za napoleona i ostale!!!ali za mene je uvek ubedljivo bio i ostao najjaci Deniro,on je jedini reper koji peva bas i srca i o svim sranjima koja nam se desavaju...njegove pesme bas ubijaju!!!:worth: respect za DeNira,za Ilu,za Juicea i za X3ma naravno!

Back