Domaće životinje

Ovo su neki od mojih ljubimaca. Imam ih jos;)

Prilozi

• 100.jpg
    100.jpg
    98,5 KB · Pregleda: 11
  • P1030838.jpg
    P1030838.jpg
    36 KB · Pregleda: 9
  • 70.jpg
    70.jpg
    41,9 KB · Pregleda: 6
  • S2020164.jpg
    S2020164.jpg
    37,6 KB · Pregleda: 8
  • S2020405.jpg
    S2020405.jpg
    38,4 KB · Pregleda: 10
@deVil
сјајна фотка ове птичице, дубинска оштрина...па, нема је :)
А и куце су добре, претпостављам луталице. Хех, мене су једном јурили, цео чопор, не знам како бих им данас побегао све са апаратом :)

А ево и неких "домаћих" живуљки са клупе у парку. Може се слободно рећи да су домаће, наше присуство им није сметало :)
Могло би да иде и у макро, али после ДеВил-ових фотки, сачекаћу да купим неки марко објектив пре него што тамо нешто ставим ;)

DSC_5796-1.jpg

Nikon D60
zoom: 82mm
бленда: 5.6
експозиција: 1/125
ISO: 200
блиц: не
статив: не
филтери: не
PS: ништа

@hazablad - Patka, kuce, kao i ova maca su slikani u dvorištu jednog penzionera. Čovek ima 10-tak "avlijanera", patke, mačke, zečeve, fazane, kokoške, ribice i ko zna šta još. Idealno za fotkanje, pogotovo što je jedan deo placa sav u travi što daje zelenu pozadinu. Sve je slikano sa 70-300VR i pri maksimalnom zumu se prelepo zamuti pozadina. One "avlijanere" sam snimio dok su kidisali na mene(kako su se samo razbežali kad je opalio blic :zcepanje: ).
U vezi makro objektiva - jeftinija ti je kombinacija da nabaviš tube sa kontaktima(oko 100€) i kada na njih staviš neki objektiv dobiješ uvećanje 1:1. Jedino što bi trebalo da je objektiv 100mm i više da ne bi morao mnogo da prilaziš objektu snimanja.

maca-1.jpg

kuca-1.jpg

Maca2800-1.jpg

@hazablad - Patka, kuce, kao i ova maca su slikani u dvorištu jednog penzionera. Čovek ima 10-tak "avlijanera", patke, mačke, zečeve, fazane, kokoške, ribice i ko zna šta još. Idealno za fotkanje, pogotovo što je jedan deo placa sav u travi što daje zelenu pozadinu. Sve je slikano sa 70-300VR i pri maksimalnom zumu se prelepo zamuti pozadina. One "avlijanere" sam snimio dok su kidisali na mene(kako su se samo razbežali kad je opalio blic :zcepanje: ).
U vezi makro objektiva - jeftinija ti je kombinacija da nabaviš tube sa kontaktima(oko 100€) i kada na njih staviš neki objektiv dobiješ uvećanje 1:1. Jedino što bi trebalo da je objektiv 100mm i više da ne bi morao mnogo da prilaziš objektu snimanja.
.. pojasni mi malo ovo ''tube'', pošto ja nisam čak ni amater!!!!:bye:

Back