Dom za slepo mace

Trenutno me ima svuda :D
Sad mi je mnogo lakse, kad znam da ima nade za nju i da imam podrsku mnogih ljudi. Jesam ti rekla da sam poslala mail Paskaljevicu? Rekao je da je ovde nazalost tesko udomiti slepo mace a da putuje u inostranstvo treba da ima bar 6 meseci (mada je Adika sa NOA foruma napisala da su oni slali i malisane) ali je rekao da ce uraditi sve sto moze da joj pomogne i trazio je da posaljem slike mace same. Poslala sam slicice ali mi ne odgovara jos uvek :( ne znam da li da mu posaljem mail opet ili je bolje da sacekam jos malo?

Vidite ih kako su porasli :)

Prilozi

• DSC01006.JPG
    DSC01006.JPG
    39,9 KB · Pregleda: 36
  • DSC01008.JPG
    DSC01008.JPG
    40,6 KB · Pregleda: 32
  • DSC01009.JPG
    DSC01009.JPG
    41,1 KB · Pregleda: 33
Pre par dana sam dobila mail od Kristine, trazila mi je slike nove mace same, a onda mi je napisala da je nasla dom za nju u Francuskoj samo treba da vidi kada ce da putuje :) Da nije tebe bilo ko zna da li bi nasla njihov mail, mnogo si mi pomogla. :hvala:
Mi smo je jako zavoleli, preslatka je, obozava da se mazi svaki put nam zaspe u rukama kad je mazimo, a sto prede... :heart:
Pogledaj je, mala moja dusica...

Prilozi

• DSC01073.jpg
    DSC01073.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 46
  • DSC01081.jpg
    DSC01081.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 46
Preslatke su. Danas macak Pera, koji je ostao bez jednog oka, ide u svoj novi dom :klap:
Porastao je, veci je od brata i sestre, bas voli da rucka. Vidite ga kako spava :D

Prilozi

• DSC01029.JPG
    DSC01029.JPG
    23,1 KB · Pregleda: 37
Evo tek sada sam temu procitala do kraja od 1 posta,uvek me je neko ometao...Tebi svaka cast na trudu a veoma mi je drago za mace a nije mi samo jasno jel on taj sto je trebao da ide za francusku ,,taj pera,,presladak je <3

Ne, Pera je onaj sto mu je samo jedno oko nastradalo, ali smo mu sacuvali drugo. A u Francusku treba da ide zenkica, ona je nazalost oslepela, mada se odlicno snalazi, nikad ne bih rekla da ne vidi bas nista, ne izgleda tako uopste, igra se lepo sa bracom, ne udara okolo, izgleda da su joj se izostrila druga cula. Njih dvoje su slicni, iste su boje svetlo sive, samo sto je Pera "malo" deblji. :)

Stavljam joj jos uvek Gentokulin. Jedino me brine sto su poceli da kijaju pre neki dan, nista im ovako ne fali super su, ne curi im nos, okice su im odlicne nemaju krmelje, jedino sto kijaju s vremena na vreme. Sta bi to moglo biti? Nema sanse da su prehladjeni jer nisu bili napolju na hladnom, jedu kao mecave... Jel znas mozda new_folder da li je to normalno ili?

Ništa naročito....mačići često kijaju....kada su prehladjeni ja malo nastružem vitamina "C" u komad omiljene hrane ili pomešano u paštetu...često neće da pojedu jer osete da je kiselo....pokazalo se kao dobro u slučajevima prehlade...suzne oči, curenje nosa, kijanje itd..

Dlaka od vitamina postaje malo svetlija.....boja se vrati kasnije...

Napravi pauzu sa "gentakulinom" od par dana 4-5 i promeni terapiju kupi kapi "acetiborid" prave ga samo u državnim apotekama....to je antiseptik za dezinfekciju očiju....posle opet nastavi po starom 15 dana....
Kapi gentokulin ne deluju na sve bakterije....zato treba menjati terapiju......

Hvala na savetima new_folder.
Pera je opet kod mene, vratili su ga jer njihove zivotinje nisu htele da ga prihvate, tj. htele su da ga rastrgnu :( tako da nismo smeli da rizikujemo i da se nadamo se da ce ga prihvatiti pa smo ga vratili nazad...
Ako neko zeli da ga udomi ili ako znate nekoga ko zeli javite mi se molim vas. Ocajna sam, taman sam mislila da sam svima pronasla dom kad ono... Tesko je udomiti i zdrave mace, a kako cu tek njega sa jednim okom. :confused:

Imaju male kuce i macu, kucici bi se mozda i naucili ali maca nije tako izgledala, cini mi se da bi ga rastrgla. Mislili smo da ce uspeti da ih naviknu na Peru jer su kuce vec prihvatile tu macu, jedu i spavaju svi zajedno. I ja bih volela da ga uzme neko ko nema kucnog ljubimca, znam da bi to bilo najbolje za njega, ali bice tesko...

Meni se javilo dosta ljudi na oglas, medjutim svi hoce zdravu macu. Kad sam stavila prvi oglas sutradan me je zvala devojka koja je uzela jedno, a posle me se javilo bar 15 ljudi koji su hteli mace. Pretpostavljam da je vama iz Beograda teze jer je veca ponuda koliko sam mogla da vidim po oglasima, a i leto je sto kaze new_folder. Ja da zivim u kuci ne bi dala nijedno, narocito Cicku, preslatka je sa tim njenim okicama :heart:

Back