Долази зима дуга и хладна....

Strela

Elita
Poruka
17.244
Beta : MMF predložio Vladi Srbije da odustane od povećanja penzija

Međunarodni Radio Srbija - Pre 51 minut

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda je Vladi Srbije predložila da odustane od vanrednog povećanja penzija za 10 odsto, zato što smatra da bi u tom slučaju rashodi budžeta u narednoj godini bili uvećani za više od 50 milijardi dinara - saznaje agencija Beta od izvora u Vladi. Kako se navodi, MMF ocenjuje da bi, ako Vlada ne odustane od te namere, sve plate u javnom sektoru morale da budu zamrznute u nominalnom iznosu već od 1. januara sledeće godine. U slučaju da predlog MMF-a bude prihvaćen, i penzije i zarade koje se finansiraju iz budžeta bi u narednoj godini mogle da rastu u skladu sa troškovima života - ocenjuju predstavnici te finansijske institucije. Oni su naveli da od Vlade Srbije očekuju da odgovor na predlog bude dostavljen do petka. Delegacija MMF-a će u Beogradu boraviti do 9. novembra, a cilj njene posete je sagledavanje makroekonomske situacije odnosno primene ekonomske politike za 2009. godinu.

Шта мислите о овим препорукама ММФ-а? Хоћемо ли их преживети?
Шта ће Кркобабић рећи својим гласачима?
Хоће ли Тома прискочити у помоћ Влади у случају да Кркобабић напусти "брод који тоне"?

Хоће ли Тома прискочити у помоћ Влади у случају да Кркобабић напусти "брод који тоне"?

Ne znam kako Krkobabic moze da napusti brod?
Koliko znam ,blanko ostavke PUPS-a su ko Dacica. Znaci mogu da odu,ali ce biti zamenjeni.

Jedan od uslova da jedna drzava dobije kredit od MMF-a je i to ,da se skrese socijalni sistem:ok:

Zima devedeset i treće je bila sjajna, sećam se.

Sneg i oko minus 10-15, ali šta nas je bilo briga... plate i penzije su bile super mogli smo da pazarimo dva kila leba i litar mleka, a i grejala nas nada o Velikoj Srbiji...a i znali smo, pa zaboravili, da smo nebeski.

To su bili dani, a ne ovo sada...
Не заборави да си се 93- целу зиму грејала на струју и месечно за рачун плаћала две ил` три марке.. Данас ако прођеш са 200 евра ти си на коњу, али тешко.

Не заборави да си се 93- целу зиму грејала на струју и месечно за рачун плаћала две ил` три марке.. Данас ако прођеш са 200 евра ти си на коњу, али тешко.
Bogme, prevazilaziš sebe u lupetanju, ali, samo nastavi, može to i više.

MMF je nepresusno vrelo slicnih mudrih sugestija.

Njihov cilj nije da Srbima bude dobro, vec da se srpska privreda maksimalno integrise u globalno trziste. Istu pricu oni trtljaju svima - privatizacija, devalvacija valute, dizanje kamata, ukidanje zastite lokalne industrije i radnika, balansiranje budzeta secenjem socijalnih programa, itd.

Ko god ih poslusa, nayebe. Ko ih ne poslusa, kao Slovenci ili u zadnje vreme Rusi, profitira. Medjutim, mi smo takvi prosjaci da moramo da ih slusamo, jer nam je budzet prazan kao glava prosecnog Srbina.

I zato cemo uvek ostati slepci.

MMF je nepresusno vrelo slicnih mudrih sugestija.

Njihov cilj nije da Srbima bude dobro, vec da se srpska privreda maksimalno integrise u globalno trziste. Istu pricu oni trtljaju svima - privatizacija, devalvacija valute, dizanje kamata, ukidanje zastite lokalne industrije i radnika, balansiranje budzeta secenjem socijalnih programa, itd.

Ko god ih poslusa, nayebe. Ko ih ne poslusa, kao Slovenci ili u zadnje vreme Rusi, profitira. Medjutim, mi smo takvi prosjaci da moramo da ih slusamo, jer nam je budzet prazan kao glava prosecnog Srbina.
I zato cemo uvek ostati slepci.
to sam hteo da kazem,al ljudi ne veruju ,misle da sam budala

Back