Dolazak Rusa dovešće do ekonomskog buma u Srbiji

, ono sto ih (kao da mi ovde pa svi znamo ruski) i ono po cemu ih je zapravo najlakse raspoznati je upadljivo bezvezna i skromna odeca, ono bez ikakvog still... ili cega vec, ono vidi se da im je garderoba poslednja rupa na svirali, ali deluje kao da su situirani, ono kad odem u postu ili ... kako uvek kupuju enormne kolicine (ono bas su pri apetitu Rollo.. oni eto takvi kakvi su ono samo trpaju u kolica kao da je alejbegova ono siroko, ne pitaju sta kosta. ;)

Mislim ovo -ono.

Salu na stranu ne znam sta ocekujes od ljudi koji beze od rata i mobilizacije. Bas im je do zahebancije i druzenja.

Mislim ovo -ono.

Salu na stranu ne znam sta ocekujes od ljudi koji beze od rata i mobilizacije. Bas im je do zahebancije i druzenja.

Mislim da to nema veze sa ratom, sad nemoj da me shvatis pogresno kao da ja imam neki pik na njih ili nesto, daleko od toga, nego ovako samo neka zapazanja, mislim bilo ih je ovde i pre nego sto je poceo rat u Ukrajini, recimo secam se u mojoj zgradi je jedna porodica bila, ziveli su kao podstanari mozda par godina, onako neki mladji par sa nekom malom decom, isto tako na prvi pogled bezvezni, nikakvi sto mi kazemo i ono ni sa kim nisu komunicirali niti se druzili, ne znam dal su ikad ikom i dobar dan rekli na stepenistu a kamoli nesto drugo.

Mislim da to nema veze sa ratom, sad nemoj da me shvatis pogresno kao da ja imam neki pik na njih ili nesto, daleko od toga, nego ovako samo neka zapazanja, mislim bilo ih je ovde i pre nego sto je poceo rat u Ukrajini, recimo secam se u mojoj zgradi je jedna porodica bila, ziveli su kao podstanari mozda par godina, onako neki mladji par sa nekom malom decom, isto tako na prvi pogled bezvezni, nikakvi sto mi kazemo i ono ni sa kim nisu komunicirali niti se druzili, ne znam dal su ikad ikom i dobar dan rekli na stepenistu a kamoli nesto drugo.
Pa očito sa razlogom idu u Srbiju, Kazahstan itd. a ne u Hrvatsku ili kamoli Nemačku.

Тачно.. Економски бум се већ десио.. Због 'доласка руса' 20 квадрата у барајеву се издаје за 100 долара недељно ....

На пијаци 5 долара кило било чега поврћо/воћнога.. парадјза ... паприке ... мушмуле .

основни производи исто 5 долара кило .... брашна ... шећер.... уље. млека ..

Проста математика ... Пребројиш број кила помножиш са 5 .. и толико ти је у доларима

АЛИ

Кило сира 50 долара кило суве свиетине 50 евра ....

@Тихи
kako se samo mi u amerike nismo setili toga, da ih primimo sve ruske dezertere, pa da ih okrivimo za inflaciju, samo kazemo, pojedose sve iz supermarketa, pokupovase nam sve i samo dizu cene, izjelice
takodje vidjam ih i po supermarketima kako uvek kupuju enormne kolicine namirnica (ono bas su pri apetitu reklo bi se
pa sta trebaju da rade, da kupuju prnje made in china, kinezima da prave inflaciju, terajuci modu? :mrgreen:
bezvezna i skromna odeca, ono bez ikakvog stila, ukusa, fazona ili cega vec, ono vidi se da im je garderoba poslednja rupa na svirali, ali deluje kao da su situirani
tako se isto i mi ameri maskiramo, ja na primer idem pocepan, i bas se vidi na meni

Poslednja izmena:
Primetio sam u poslednje vreme ima ih i kod mene u kraju, inace veoma ih je lako raspoznati, ja mislim da ih je maltene lakse raspoznati nego fazon crnce , ono sto ih odlikuje je onako sroz bezvezan izgled, onako su upadljivo neupadljivi tako da kazem, deluju onako vrlo asocijalno i distancirano bez ikakve zelje za interakcijom sa okolinom i nama lokalcima, pritom pricaju samo na ruskom (kao da mi ovde pa svi znamo ruski) i ono po cemu ih je zapravo najlakse raspoznati je upadljivo bezvezna i skromna odeca, ono bez ikakvog stila, ukusa, fazona ili cega vec, ono vidi se da im je garderoba poslednja rupa na svirali, ali deluje kao da su situirani, ono kad odem u postu ili negde stalno ih vidjam kako podizu neke pare, takodje vidjam ih i po supermarketima kako uvek kupuju enormne kolicine namirnica (ono bas su pri apetitu reklo bi se, ali nek su oni nama zivi i zdravi) i samim tim ostavljaju i dosta para i eto dok u supermarketu ja ovako markantan, zivopisan i u Air Jordan dukserici i novim drecavim patikama gledam koja je cokolada ili sladoled na akciji ili dok mozgam kako da se uklopim u 500 ili 1000 kinti oni eto takvi kakvi su ono samo trpaju u kolica kao da je alejbegova slama, ono siroko, ne pitaju sta kosta. ;)
Seti se Nemaca na moru,carape na sandale i bermude. Nemaju stila ali imaju para. U stvari elegancija i stil i nemaju veze sa parama. Poznajem par top obucenih zena koje se oblace u sekond hend rasnjama.
Nisu oni dosli u Srbiju ,Kraljevo Kragujevac ,Nis vec iskljucivo u 3 grada BGD,N.Sad i Suboticu.Gradove sa najboljom infrastrukturom kod nas.

@bas kao @zemunski kej

Mislim da niste bas shvatili poentumog posta najbolje, ono ne pricam ja ni o kakvom stilu nit ja kazem da oni sad ovde treba da dolaze da se modiraju i takmice sa nekim vec samo konstatujem kako deluju onako upadljivo skromno i demode i ono kao van prostora i vremena.

Odeca je na neki nacin slicno sto i hrana, mislim mi ne jedemo samo da bi preziveli i uneli odredjeni broj nutritivnih vrednosti vec hrana je nesto i u cemu uzivamo , sto nam pricinjava i izvesno zadovoljstvo pa malcice malo i oslikava nasu licnost, pa vec je malo i kulturoloska stvar i vezuje ljude za odredjenu kulturu i podneblje.

Inace svakako da odelo na cini coveka niti to treba da mu bude prioritet ali nekad na osnovu necije odece i stajlinga mozes da naslutis licnost i interesovanja neke osobe i kada nekog vidis u nekoj totalno bezveze i monotonoj odeci verovatno je i on sam takav, ono nezanimljiva osoba (pa to moze cak i ponekad da naslucuje neke znake depresije) ili recimo ako vidis nekog previse nalickanog, ko previse racuna vodi o tome i ko se uvek trudi da izgleda ne znam uspesno, bogato, "skupo" ili ne znam po svaku cenu uvek prati aktuelne trendove i ravna se po tome taj verovatno vuce neke komplekse i verovatno je plitka, povrsna i nezanimljiva osoba i nema neku svoju izrazenu licnost i osobenost (kao recimo kada vidis one naprednjake i naprednjakuse u skupstini ili vec gde pa svi izgledaju isto ili se trude da lice na velikog vodju ono vec na osnovu toga mozes da zakljucis da su verovatno bezveze osobe i da nemaju neku svoju licnost, osobenost,neki izgradjen karakter i neko svoje ja).

Recimo primera radi kada ljudi mene vide i recimo vide neke kul upadljive patike za basket, neke zivopisne majice, dukserice, ili ne znam kada me ljudi vide u recimo ciklama boje patikama, sorcu za basket, majici sa likom Denisa Rodmana ili sa motivima iz "Space Jam-a" i Duskom Dugouskom ili ne znam sa logom neke NBA ekipe, onako jos sa fazoniranom bradom, visok, fit, ono verujem da vecina ljudi moze da pretpostavi tipa e ovaj verovatno voli basket, voli Hip Hop i taj ulicni fazon, ovako je sportski tip, verovatno se oseca vrlo mlado, vedra je osoba (kao i ta njegova odeca), voli da se zeza, zraci nekim optimizmom i tom nekom mladalackom i klinackom energijom, mozda je malko ekscentrik ili malo neobicnog mentalnog sklopa, itd, sad ok mozda se nekom taj moj fazon i ne svidja ali verujem da vec na osnovu moje odece i izgleda mogu da naslute neka moja interesovanja i karakterne osobine.

kako se samo mi u amerike nismo setili toga, da ih primimo sve ruske dezertere, pa da ih okrivimo za inflaciju, samo kazemo, pojedose sve iz supermarketa, pokupovase nam sve i samo dizu cene, izjelice

pa sta trebaju da rade, da kupuju prnje made in china, kinezima da prave inflaciju, terajuci modu? :mrgreen:

tako se isto i mi ameri maskiramo, ja na primer idem pocepan, i bas se vidi na meni

Америка и Канада се сетиле да продају ЛПГ 'политички коректан произво ' ( каква величанствена либеро кованица )

и то по 'слободно' тржишној цени три пута већој од 'прљавог политички НЕЛПГ са либеро истока

@bas kao @zemunski kej

Mislim da niste bas shvatili poentumog posta najbolje, ono ne pricam ja ni o kakvom stilu nit ja kazem da oni sad ovde treba da dolaze da se modiraju i takmice sa nekim vec samo konstatujem kako deluju onako upadljivo skromno i demode i ono kao van prostora i vremena.

Odeca je na neki nacin slicno sto i hrana, mislim mi ne jedemo samo da bi preziveli i uneli odredjeni broj nutritivnih vrednosti vec hrana je nesto i u cemu uzivamo , sto nam pricinjava i izvesno zadovoljstvo pa malcice malo i oslikava nasu licnost, pa vec je malo i kulturoloska stvar i vezuje ljude za odredjenu kulturu i podneblje.
ma, razumeo sam te odlicno, samo kazem da je nama koji smo medj, da kazem velikim nacijama, svetskim silama, promenjen fokus zivljenja; ti kada raspolazes sa ogranicenim sredstvima, nista drugo ti i ne preostaje nego " u se, na se, i poda se", ali sa godinama, kada postanes kapitalista, promene ti se prioriteti... vecina amera izgleda kao karikatura, vozi ruzan auto, i nema ukusa, tako da bas upadne u oci kada neko otskoci, samo kazes wow

Poslednja izmena:
Kaze mi prijateljica koja radi u banci ,da Rusi ne dizu manje od 20 000 evra a slicno sam cuo i od drugara iz Postanske stedionice. Odakle im toliki novac.,? Kod nas retko ko ima vise od 5 000evra u steku.
Sreo sa mladica iz Sankt Peterburga ,pitao mi zasto nema autobusa br.72 za aerodrom ceka 40 minuta.Rekoh mu da taj ide redje nego drugi. Interesantno da se obracaju na engleskom iako je srpski i ruski slican jezik.Ja veze nemam engleski osim tarzan english pa se koristim i nasim i ruskim.

Luxoft otvorio Razvojni centar u Beogradu - eKapija

Kako je navedeno na sajtu Vlade, 85% zaposlenih došlo je iz Ruske Federacije.
- Dolazak kompanije Luksoft donosi dodatna znanja u Srbiju - naglasila je premijerka, dodavši da će nastojati da "dovede još IT kompanija iz Rusije i drugih zemalja, kao i da Srbija postane IT hab".
Brnabić je izrazila uverenje da će tako zajedno brže rasti i Srbija i te kompanije.
Luksoft radi softverska rešenja za auto-industriju, bankarstvo i telekomunikacije, pri čemu su im klijenti neki od najvećih svetskih brendova, a ima više od 20.000 zaposlenih u 30 zemalja.

Америка и Канада се сетиле да продају ЛПГ 'политички коректан произво ' ( каква величанствена либеро кованица )

и то по 'слободно' тржишној цени три пута већој од 'прљавог политички НЕЛПГ са либеро истока
pa vi nemojte da kupite, secite sume, i lozite drva onda
mislim, jel smo rod, pa da vam dajemo za badava? neko vam popio pamet?
nismo mi sisali vesla kao rusi ceo hladni rat sa ubiVenom cenom energenata
to sto ste decenijama placali samo deo cene, ne znaci da cete doveka, jos kojih par stotina proceneta da poskupi, i onda je realna cena, kome ne odgovara, neka igra da se zagreje
rusija i arapi ce tek sada da se obogate, a mi ameri, nama je vec ok... vi se otreznite bolje sto pre

pa vi nemojte da kupite, secite sume, i lozite drva onda
mislim, jel smo rod, pa da vam dajemo za badava? neko vam popio pamet?
nismo mi sisali vesla kao rusi ceo hladni rat sa ubiVenom cenom energenata
to sto ste decenijama placali samo deo cene, ne znaci da cete doveka, jos kojih par stotina proceneta da poskupi, i onda je realna cena, kome ne odgovara, neka igra da se zagreje
rusija i arapi ce tek sada da se obogate, a mi ameri, nama je vec ok... vi se otreznite bolje sto pre

Америка је и направила рат у Европи

@bas kao @zemunski kej

Inace svakako da odelo na cini coveka niti to treba da mu bude prioritet ali nekad na osnovu necije odece i stajlinga mozes da naslutis licnost i interesovanja neke osobe i kada nekog vidis u nekoj totalno bezveze i monotonoj odeci verovatno je i on sam takav, ono nezanimljiva osoba (pa to moze cak i ponekad da naslucuje neke znake depresije) ili recimo ako vidis nekog previse nalickanog, ko previse racuna vodi o tome i ko se uvek trudi da izgleda ne znam uspesno, bogato, "skupo" ili ne znam po svaku cenu uvek prati aktuelne trendove i ravna se po tome taj verovatno vuce neke komplekse i verovatno je plitka, povrsna i nezanimljiva osoba i nema neku svoju izrazenu licnost i osobenost (kao recimo kada vidis one naprednjake i naprednjakuse u skupstini ili vec gde pa svi izgledaju isto ili se trude da lice na velikog vodju ono vec na osnovu toga mozes da zakljucis da su verovatno bezveze osobe i da nemaju neku svoju licnost, osobenost,neki izgradjen karakter i neko svoje ja).

Recimo primera radi kada ljudi mene vide i recimo vide neke kul upadljive patike za basket, neke zivopisne majice, dukserice, ili ne znam kada me ljudi vide u recimo ciklama boje patikama, sorcu za basket, majici sa likom Denisa Rodmana ili sa motivima iz "Space Jam-a" i Duskom Dugouskom ili ne znam sa logom neke NBA ekipe, onako jos sa fazoniranom bradom, visok, fit, ono verujem da vecina ljudi moze da pretpostavi tipa e ovaj verovatno voli basket, voli Hip Hop i taj ulicni fazon, ovako je sportski tip, verovatno se oseca vrlo mlado, vedra je osoba (kao i ta njegova odeca), voli da se zeza, zraci nekim optimizmom i tom nekom mladalackom i klinackom energijom, mozda je malko ekscentrik ili malo neobicnog mentalnog sklopa, itd, sad ok mozda se nekom taj moj fazon i ne svidja ali verujem da vec na osnovu moje odece i izgleda mogu da naslute neka moja interesovanja i karakterne osobine.
Skupa odeca i bjesna kola to je odlika balkanaca
Naprimer obicni zapadnjaci nisu toliko optereceni odjecom
Od 96 zivim u Svici i znam da prosjecan svajcarac kupuje jeftinu odjecu na rasproadaji i ne obracaju paznju na odecu kao mi, niti bi na tu stavku trosio novac kao mi
Druga osobina po kojoj se puno razlikuju od nas je da su hladni i samo gledaju svoja posla,mogu da te srdacno pozdrave ako su ti komsije ili kolege sa posla i to je to, ne zanima ih koju odecu nosis koja kola vozis,odakle si ,kakav tel imas ,ko koga ebe itd
Provedu citav zivot a da nemaju pojma ko su im komsije
Dokkod nas svi sve znaju,turaju nos gde treba i ne treba svaka baba u ulici zna vise o tebi nego ti sam o sebi

A sto se tice price o masovnom dolasku Rusa to je vjerovato izmisljena vijest

Samo ih lijepo derati,izvuci im i zadnju rublju

Pa i deru ih. Braća rusi, braća rusi... pa mu baja lupi kiriju od 1000 evra za stan koji je prethodno izdavao za 300 evra. Samo kirija 1000 evra, plus ostali računi koji su sad zapravo mali naspram kirije.

Pa nemoj da me zahebavaš.

Prosečna plata u Srbiji 400-500 evra, a kirija 1000 evra. Za stan koji je pre nekoliko godina bio izdavan za 200 evra. Ludilo.

I sad su svi čuli da cena iznajmljivanja stanova raste pa su svi počeli da dižu cene. I ovi na preferiji grada sa 200 evra na 300 evra. Za 50, 100 ili 150 evra svi su podigli kirije. Pročulo se da može i sad svi piče. Oni koji nemaju ruse dižu cenu, a oni koji su u nekom širem centru Beograda, ne mora da bude samo Vračar, tamo su ionako samo Crnogorci, niti krug dvojke, oni lagano isteruju svoje stanare i dovlače ruse i njima naplaćuju od 600 evra do 1000 evra.

A plate jede inflacija iz meseca u mesec.

Znači da imaš platu i 1000 evra ne možeš samo kiriju da platiš. Treba ti 2000 evra. 1000 da platiš kiriju i ostalo da živiš, osim ako nećeš da ideš na Zemun Polje ili Železnik ili još bolje na Kaluđericu. Kaluđerica hood, najveća favela u Evropi.

Za sada je dolazak Rusa izazvao samo ekonomski bum stanodavaca, a potpunu ekonomsku propast svih koji su prinuđeni dabudu podstanari u BG i NS, kao i njihovih roditelja u slučaju studenata.

Nedavno sam bio u jednom restoranu na Vračaru. Skoro za svim stolovima su bili Rusi. Ruski se čuje, neku reč mogu i da prepoznam. Osim ruskog čuo se naravno i crnogorski, ali su oni ovoga puta bili u manjini i to velikoj.

A đe jadan da ne prepoznaš crnogorsku aroganciju kad mora da viče jadan dok priča. Čak ni ruski žagor prepunog restorana rusa nije uspeo da uguši crnogorski lajaći govor.

Pa i deru ih. Braća rusi, braća rusi... pa mu baja lupi kiriju od 1000 evra za stan koji je prethodno izdavao za 300 evra. Samo kirija 1000 evra, plus ostali računi koji su sad zapravo mali naspram kirije.

Pa nemoj da me zahebavaš.

Prosečna plata u Srbiji 400-500 evra, a kirija 1000 evra. Za stan koji je pre nekoliko godina bio izdavan za 200 evra. Ludilo.

I sad su svi čuli da cena iznajmljivanja stanova raste pa su svi počeli da dižu cene. I ovi na preferiji grada sa 200 evra na 300 evra. Za 50, 100 ili 150 evra svi su podigli kirije. Pročulo se da može i sad svi piče. Oni koji nemaju ruse dižu cenu, a oni koji su u nekom širem centru Beograda, ne mora da bude samo Vračar, tamo su ionako samo Crnogorci, niti krug dvojke, oni lagano isteruju svoje stanare i dovlače ruse i njima naplaćuju od 600 evra do 1000 evra.

A plate jede inflacija iz meseca u mesec.

Znači da imaš platu i 1000 evra ne možeš samo kiriju da platiš. Treba ti 2000 evra. 1000 da platiš kiriju i ostalo da živiš, osim ako nećeš da ideš na Zemun Polje ili Železnik ili još bolje na Kaluđericu. Kaluđerica hood, najveća favela u Evropi.
m2 u Kaludjerici ili Zelezniku je sad 2000 eur....ko ulupa 100k eur u to tamo bez namestaja za 50-ak m2 nema isplativosti na 5% na godinu bez 450 eur na mesec....kirije,,,bolje da za 100k ubezem paradaiz iz albanije ili mleko iz poljske sa 3.5% masti da 1 lit prodajem u maloprodaji za 99 din sa mojom dobrom zaradom al to ne da sns kartel ....jel imas ti decu - porodicu...zavrsices na robiji ili u slivniku samo probaj da se mesas u nase poslove i da ljustis cjene....ima i jezik da ti odsecemo i oci da ti iskopamo...sjene Jova kapicica i Staneta Dolanca i Krcuna i njihovih podguznih muha jos uvrek vladaju Srbijom i vladace vecno...

Бије их глас да се углавном ради о руској верзирији другосрбијанаца (другорусијанци).
Daj boze .To je ista kategorija kao i 300 000nasih sto su pobegli od ludaka 90tih. Kada neka zemlja udje nepromisljeno u rat sledecih 30 godina nema nista od njih . Tek za Ukrajinu nema nade . Radi se o obrazovanim mladjim ljudima i normalno je da vole slobodu i lep zivot. Ako uporedimo Seseljevce i Arkana sa Wagner grupom i kazemo da su to prvosrbijanci tj prvorusijanci onda ce Rusija imati strasne probleme. U sustini radi se od desnicarskoj ideologiji bliskoj fasizmu ima toga i uRusiji i u Ukrajini.

Back