Dolazak Medvedeva, i sve u vezi toga

Da li je poseta Medvedeva plus ili minus za Tadića i ZES

• Ukupno glasova
    89
  • Anketa je zatvorena .
Швајцарска и Норвешка нису чланице Европске уније али јесу чланице ЕЕА (European Economic Area). Огромна разлика, у контексту "одсечености од света"... Плус, Швајцарска је ушла и у Шенген сада, не бих био уопште сигуран да неће ући и у саму Европску унију у наредних 20 година, а Норвешка има свој излаз на море...

Nece svajcarska uci ni za 200 godina....
clanstvo u EEA stvarno u ovom slucaju ne znaci nista.

Почео је пад НАТО-а али није се зауставио раст Албанаца. Већ за наших живота биће више Албанаца него Срба на Балкану,

Ovo prosto nema veze sa istinom.

У ствари, цела истина је да Америка пада, Европа пада, али и Русија пада (погледај демографију) а

Stanje u Rusiji se od dolaska Putina drasticno poboljsava i vec za par godina imace pozitivnu demografsku sliku:

Natural_Population_Growth_Trends_in_Russia.png

Inace, u pravu je ZRNANS83, ja uopste nisam pricao o demografiji.

Што се друог дела тиче, ако се под "јединственим фискалним, монетарним системом" подразумева иста валута, па тако ће бити (би било) и у ЕУ. А ако је управљање новцем, нисам се још родио тада па не знам али чак и данас Војводина има одвојен пензиони систем и ускоро ће почети да преузима натраг и прикупљање и трошење пара од пореза.

O cemu ti pricas, kakav odvojen penzioni sistem u Vojvodini??? Sve penzije se isplacuju iz jedinstvenog budzeta. Ako se ne razumes, ne moras po svaku cenu da diskutujes o nekoj temi. I Vojvodina ne prikuplja poreze nego joj drzava Srbija uplacuje 5% budzeta.

Rocco, покајински фонд ПИО Војводине итекако постоји... распитај се ти мало боље. Запослени у Војводини сада се региструје и у републичком и у покрајинском ПИО. Пре 1990 мислим да је покрајински ПИО имао тоталну надлежност на територији САП Војводине.

Да Србија уплаћује 7% (а не 5%) из буџета Војводини, то је тачно, али мислим да ће по новом Статуту Војводине имати и своје изворне приходе, а то је свакако био случај 1974-1990. Ми о том времену причамо, а не о сада, зар не?

Такође, демографија ИТЕКАКО значи. Не можеш планирати ратове са 1.3 деце по породици, ако није још и гори просек у Србији сада...
Албанци итекако могу...
Таман посла да дође до рата, никако нисам за то, само кажем да не постоји ни теоријска могућност.

Poslednja izmena:
Cccc..ja mislio stize ruska lova kao poklon,onako bratski, kada ono i oni ucenjuju...i bre niko ne da za dzabe...nema ni kod stare babe...:mrgreen:

Ekonomista Milan Kovačević upozorava da ovakav kredit na duži rok vodi ka većoj neravnoteži.
- Njime će biti finansirano ono što je od značaja za Rusiju, energetski projekti i metro. Rusi mogu definitivno da odobre taj kredit, ali i da odrede ko će i kako graditi. Čim nismo uspeli da od njih potražujemo kredit za projekte koje smo spremni da radimo, za koje imamo studije izvodljivosti i za koje znamo koliko će koštati, već idemo obratnim putem, to znači da će nam duga strana dirigovati šta ćemo tim sredstvima finansirati - upozorava Kovačević, koga ideja da se s 350 miliona dolara biti pokrpljene rupe u budžetu nimalo ne raduje.

Rocco, покајински фонд ПИО Војводине итекако постоји... распитај се ти мало боље. Запослени у Војводини сада се региструје и у републичком и у покрајинском ПИО. Пре 1990 мислим да је покрајински ПИО имао тоталну надлежност на територији САП Војводине.

Fond Pio Vojvodine je samo administrativna jedinica a finansira se iz budzeta Srbije.

Да Србија уплаћује 7% (а не 5%) из буџета Војводини, то је тачно, али мислим да ће по новом Статуту Војводине имати и своје изворне приходе, а то је свакако био случај 1974-1990. Ми о том времену причамо, а не о сада, зар не?

Ti pricas o nekoj hipotetickoj buducnosti, a Statut nikad nece biti usvojem.
Nema nikakvih izvornih prihoda.

Роко, не причам ни о хипотетичкој ни икаквој будућности, већ о ПРОШЛОСТИ дакле положају САП Војводине и Косова у периоду 1974-1990. Од тога смо почели зар не?
Предложени Статут Војводине је ту само као репер, јер су његова решења много блажа у односу на решења из 1974...

Предлажем да баталимо ово, ионако смо отишли предалеко од теме...

Poslednja izmena:
Роко, не причам ни о хипотетичкој ни икаквој будућности, већ о ПРОШЛОСТИ дакле положају САП Војводине и Косова у периоду 1974-1990. Од тога смо почели зар не?.

Pa ti si taj ko je tvrdio kako nema veze sto je kosovo nezavisno jer je to isto statusu koji je imalo po ustavu iz 1974, sto nema veze s mozgom.
Ne samo to, nego nije jasno ni zasto bismo uopste trebalo da gledamo na ustav iz 1974 kao na nesto pozitivno, sto bi trebalo da tolerismo?
Dakle ti kazes - Kosovo je nezavisno ali to nema veze jer je takvo bilo od 1974 (sto nije tacno), a onda ne kazes zasto bismo se mi uopste mirili sa stanjem nezavisnosti, tj, stanjem iz 1974?? Cela tvoja prica je suluda.

Poslednja izmena:
Cccc..ja mislio stize ruska lova kao poklon,onako bratski, kada ono i oni ucenjuju...i bre niko ne da za dzabe...nema ni kod stare babe...:mrgreen:

Ekonomista Milan Kovačević upozorava da ovakav kredit na duži rok vodi ka većoj neravnoteži.
- Njime će biti finansirano ono što je od značaja za Rusiju, energetski projekti i metro. Rusi mogu definitivno da odobre taj kredit, ali i da odrede ko će i kako graditi. Čim nismo uspeli da od njih potražujemo kredit za projekte koje smo spremni da radimo, za koje imamo studije izvodljivosti i za koje znamo koliko će koštati, već idemo obratnim putem, to znači da će nam duga strana dirigovati šta ćemo tim sredstvima finansirati - upozorava Kovačević, koga ideja da se s 350 miliona dolara biti pokrpljene rupe u budžetu nimalo ne raduje.

Normalno da ce rusi naredjivati sta da se gradi i sta je najbolje za srbiju, nasa vlast je zrela za protektorat, ruje su pametnije od njih, neka oni lepo razvijaju srbiju.......

Pa ti si taj ko je tvrdio kako nema veze sto je kosovo nezavisno jer je to isto statusu koji je imalo po ustavu iz 1974, sto nema veze s mozgom.

Прво, нисам рекао да није важно што је Косово независно. Немој мислити да се моја осећања поводом тога разликују много од твојих.

И ниси ме убедио да није тако, јер је Косово имало између осталог ГЛАС У ПРЕДСЕДНИШТВУ СФРЈ равноправан гласу Србије, глас који је могао бити употребљен и против интереса Србије. Србија је имала дакле 12.5% моћи одлучивања у Председништву СФРЈ... У ЕУ би Косово имало тај глас у Бриселу а не у Београду. И то је за мене цела разлика, то и не-присуство српских војника на Косову...

А алтернатива, зна се, врло строга контрола границе на Косову итд... ред америчких војника са једне стране, вероватно ред руских војника са друге.

Обе алтернативе су лоше али - која је мање лоша?

Poslednja izmena:
И ниси ме убедио да није тако, јер је Косово имало између осталог ГЛАС У ПРЕДСЕДНИШТВУ СФРЈ равноправан гласу Србије. Србија је имала дакле 12.5% моћи одлучивања у Председништву СФРЈ... У ЕУ би Косово имало тај глас у Бриселу а не у Београду. И то је за мене цела разлика, то и не-присуство српских војника на Косову...

Pa ti i dalje ne odgovaras zasto je to nesto dobro, sto bismo trebali da tolerisemo?? Zasto bismo se ugledali na komunisticka resenja, kojima je cilj bilo unistenje Srbije, bas kao sto je to cilj i EU danas??

А алтернатива, зна се, врло строга контрола границе на Косову итд... ред америчких војника са једне стране, вероватно ред руских војника са друге.

Naravno i za to bi trebalo da se zalazemo.

Pa ti i dalje ne odgovaras zasto je to nesto dobro, sto bismo trebali da tolerisemo?? Zasto bismo se ugledali na komunisticka resenja, kojima je cilj bilo unistenje Srbije, bas kao sto je to cilj i EU danas??

Па нисмо ми у ситуацији да можемо да изаберемо или одбацимо та решења... ствари на Косову ће Запад уредити како жели, ми можемо само да изаберемо начин на који ћемо живети са тим... а то никако није "добро", али свакако је боље од тоталног физичког одвајања од Косова...

Naravno i za to bi trebalo da se zalazemo.

Не разумем, ти се залажеш за то да не будеш у могућности да крочиш на то Косово? Да обиђеш српске манастире тамо, посетиш Газиместан? У крајњој линији сада није могуће отићи чак ни до Панчићевог маузолеја на Копаонику јер гранична линија пролази на пар метара одатле...

Ја рецимо никада нисам био на Косову и изузетно ми је криво због тога... (да знам да је то још увек могуће, мада веома ризично, али у том хипотетичком сценарију потпуног раздвајања више неће бити)...

Па нисмо ми у ситуацији да можемо да изаберемо или одбацимо та решења... ствари на Косову ће Запад уредити како жели, ми можемо само да изаберемо начин на који ћемо живети са тим... а то никако није "добро", али свакако је боље од тоталног физичког одвајања од Косова...

Не разумем, ти се залажеш за то да не будеш у могућности да крочиш на то Косово? Да обиђеш српске манастире тамо, посетиш Газиместан? У крајњој линији сада није могуће отићи чак ни до Панчићевог маузолеја на Копаонику јер гранична линија пролази на пар метара одатле...

Ја рецимо никада нисам био на Косову и изузетно ми је криво због тога... (да знам да је то још увек могуће, мада веома ризично, али у том хипотетичком сценарију потпуног раздвајања више неће бити)...

severno kosovo je na terenu deo srbije, snabdevaju se strujom iz srbije, zeleznicka i putna infrastruktura povezane, trepca je cela na severnom kosovu, pitanje je za enklave juzno od mitrovice...oni su u okruzenju

Pa ti ni sada ne mozes da posetis Kosmet kao Srbin (izuzev severnog dela), bez izuzetnog rizika po sopstvenu bezbednost. Zato ne prosipaj nam te bajke, smesno je. Crkve na Kosovu se unistavaju, spaljuju, dozvoljava se bespravna gradnja oko onih preostalih, krenuo je i proces otimanja istih (proglasavanje tih crkava za nekakvo kosovsko i albansko nasledje koje je Srbija "preotela"....).
Srbija mora da radi sve sto joj je u moci da podrije "kosovsku drzavu" i da izoluje to kriminalno drustvo. Treba da urusavati i unistavati koliko god drasticno prilike u nekom momentu to dozvole.

Pa ti ni sada ne mozes da posetis Kosmet kao Srbin (izuzev severnog dela), bez izuzetnog rizika po sopstvenu bezbednost. Zato ne prosipaj nam te bajke, smesno je. Crkve na Kosovu se unistavaju, spaljuju, dozvoljava se bespravna gradnja oko onih preostalih, krenuo je i proces otimanja istih (proglasavanje tih crkava za nekakvo kosovsko i albansko nasledje koje je Srbija "preotela"....).
Srbija mora da radi sve sto joj je u moci da podrije "kosovsku drzavu" i da izoluje to kriminalno drustvo. Treba da urusavati i unistavati koliko god drasticno prilike u nekom momentu to dozvole.

ОК, можда су то бајке, али бајке су и то да ће Србија ратом или на било који други начин повратити Косово...
Држава са оволико малим бројем деце не само да неће моћи да ратује него ће морати и да увози радну снагу, да се не би цела економија срушила као кула од карата. У Европи то добро знају, зато је и био онако "ентузијастичан" одзив свих осим Британаца за рат у Ираку...

Ако прихватимо да је то немогуће, треба онда видети, шта је могуће. Свакако је могуће тужити косовске власти због лошег статуса Срба, злоупотребе историјског наслеђа, итд. и то треба и учинити.

ОК, можда су то бајке, али бајке су и то да ће Србија ратом или на било који други начин повратити Косово...

Ne to nije bajka, jer su i siptari ratom dobili Kosovo, hrvati RSK itd itd

Држава са оволико малим бројем деце не само да неће моћи да ратује него ће морати и да увози радну снагу,

Mali broj dece se povecava merama koje sprovodi Putin, ali i zabranom abortusa i slicnim potezima. U svakom slucaju Srba ima daleko vise nego siptara, pa ako su oni spremni da ratuju onda cemo morati da budemo spremni i mi.

Ако прихватимо да је то немогуће, треба онда видети, шта је могуће. Свакако је могуће тужити косовске власти због лошег статуса Срба, злоупотребе историјског наслеђа, итд. и то треба и учинити.

Niz gluposti sracunatih na to da se Srbi pomire sa nezavisnoscu Kosmeta. Nece vam proci.

Нема Срба много више, има нас 10 милиона а Албанаца има 7... Са тренутним демографским трендом, питање је колико ће дуго и тај однос стајати.

Иначе, Путин није забранио абортусе. У Русији се обави 2.7 милиона абортуса годишње и Руси су вероватно први у броју абортуса по глави становника. Једино више у апсолутним бројкама имају Кина и Индија, што је разумљиво јер их има много више него Руса.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_Russia

Држава са оволико малим бројем деце не само да неће моћи да ратује него ће морати и да увози радну снагу, да се не би цела економија срушила као кула од карата. У Европи то добро знају, зато је и био онако "ентузијастичан" одзив свих осим Британаца за рат у Ираку...

A zamisli kako je tek 1914 i kada su se srbi povlacili krosz albaniju i bezali, bila bajka da ne da ce da se vrate i uzmu svoju zemlju,nego i preko toga.... pa eto vidis, sve je moguce, samo sa strpljivom politikom.

Нема Срба много више, има нас 10 милиона а Албанаца има 7... Са тренутним демографским трендом, питање је колико ће дуго и тај однос стајати.

Ne znam zasto brojis albance u albaniji, oni nisu masovno ucestvovali ni u sukobu '99, nece ni u sledecem. Sukob ce se voditi izmedju Srba u Srbiji i siptara na Kosmetu.

Иначе, Путин није забранио абортусе.

Pa zato sam ja rekao:

Mali broj dece se povecava merama koje sprovodi Putin, ali i zabranom abortusa i slicnim potezima.

Procitaj malo ono sto drugi pisu, nemoj tako unezvereno da odgovaras.

A zamisli kako je tek 1914 i kada su se srbi povlacili krosz albaniju i bezali, bila bajka da ne da ce da se vrate i uzmu svoju zemlju,nego i preko toga.... pa eto vidis, sve je moguce, samo sa strpljivom politikom.

Тада смо имали преко пола света уз себе, сада имамо цели свет против себе.
Надам се да нико не мисли да би Кина или Русија рескирале нуклеарни рат због нас... или у руском случају, конфликт са радикалним исламом. Па Русија има преко 20% становништва исламске вероисповести...

Ti mora da zivis u nekom paralelnom univerzumu, jer je vecina sveta upravo uz Srbiju - a americku vestacku tvorevinu na Kosovu podrzava svega 60 zemalja.

Надам се да нико не мисли да би Кина или Русија рескирале нуклеарни рат због нас...

Kao sto ni Amerika nece reskirati nuklearni rat zbog siptara.

или у руском случају, конфликт са радикалним исламом. Па Русија има преко 20% становништва исламске вероисповести...

Opet pricas svasta, ozbiljne procene kazu da u Rusiji ima oko 6% muslimana:
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia
according to a poll by the Russian Public Opinion Research Center, 63% of respondents considered themselves Russian Orthodox, 6% of respondents considered themselves Muslim and less than 1% considered themselves either Buddhist, Catholic, Protestant or Jewish.[7]

Надам се да нико не мисли да би Кина или Русија рескирале нуклеарни рат због нас... или у руском случају, конфликт са радикалним исламом. Па Русија има преко 20% становништва исламске вероисповести...

Zapravo nismo imali nikog. Rat su gubile sile zaveznika, i to debelo, nama se 2/3 gradjana iselilo iz zemlje, da nije licno ruski car pretio separatnim mirom nas nikada ne bi ni pokupili iz albanije.... sve je bilo crno da crnje ne moze... 3 meseca su cekali brodove, nikog nije bilo briga (osim ruskog cara) i posle njegovih pretnji su nas evakuisali... a onda, ne da smo se vratili, nego jos i prosirili...

Back