Dolazak Medvedeva, i sve u vezi toga

Da li je poseta Medvedeva plus ili minus za Tadića i ZES

• Ukupno glasova
    89
  • Anketa je zatvorena .
Па ако ћемо поштено, КП Србије је био већином за Русе, зар не?

Негде сам прочитао, да су нас КП Словеније и Хрватске извукле на праву страну совјетског терора.

Имали смо много неколико пољских студената-доктораната на размени на факсу и један од њих ми је причао како нису имали да купе УКРАСЕ ЗА ЈЕЛКУ... качио је шарене рачуне који су штампани у фирми где је радила његова мајка...
прво што им је донео капитализам била је шарена амбалажа у супермаркетима, дотад је све било у сивим картонским паковањима..
другог када сам водио у Корчагин није могао да верује да неко жели да се сећа ТОГ времена.

а ја не могу да верујем, да је неком жао што смо се извукли из свега тога...
или да би садашњи Руси се љутили на неког зато што је избегао такву судбину

Vidi sta je tvoj problem, to je sto slabo poznajes istoriju i istoriske prilike, pa iako zakljucujes logicno,zakljucci su ti zasnovani na pogresnim cinjenicama pa i sami ne valjaju.
Poljska je iskoristila trenutak kada je rusija izgubila rat od japana 1905, i izlazak rusije iz 1SR. da joj oduzme neke teritorije i osnuje svoju nezavisnost 1918 . (na to gledaj isto kao i ono sto se desilo na kosovu) . Ulaskom u drugi svetski rat, rusi su docekali svojih 5minuta. Prvo su je napali kada i nemci, onda su u katinskoj sumi streljali 8000 poljskih oficira. Oslobadjajuci poljsku,maksimalno su je unistili,a vrh je bio to sto su pri ulasku u varsavu,prvo pokrenuli otpor varsavskih boraca,a potom su stali i zacekali 2 nedelje da ga nemci krvavo uguse,pa tek onda usli u pojlsku.
Ovo ti sve pricam,samo da steknes utisak,koliko su te dve zemlje od 1918 neprijateljski raspolozene, i poljska je bukvalno bila pod okupacijom, i placala je cenu za ono sto je rusiji uradila 1918, i uopste nemoj da te cudi to sto su ih ovi na sve nacine maltretirali.
Dakle ne bi mi bili poljska, mi smo njima bili bliski....

Medvedev dolazi samo na dan

06.10.2009 21:00:02 (www.novosti.rs)

DMITRIJ Medvedev stići će 20. oktobra u prepodnevnim časovima u Srbiju. Prema informacijama iz diplomatskih izvora, neće napuštati glavni grad i već iste večeri otići će iz naše zemlje.
Kako ”Novosti” saznaju, ruski predsednik položiće venac na Groblju oslobodiocima Beograda. Posle toga, sa predsednikom Tadićem prisustvovaće svečanoj akademiji povodom 65. godišnjice oslobođenja glavnog grada u Sava centru, gde će, najverovatnije, održati govor.
---------------------------------------------------------------------------------
Toliko halabuke zbog posete od nekoliko sati.

Ја сам за референдум да ли уопште да узимамо те новце од Руса ,
ја мислим да се ту крије нека превара гарант

Узимај Миле бре новац кад ти дају.А за врачање?Па вратичете некад.Можда кад бандере процвату:hahaha::hahaha:

68_deda_mraz_v.jpg

Ovo ti sve pricam,samo da steknes utisak,koliko su te dve zemlje od 1918 neprijateljski raspolozene, i poljska je bukvalno bila pod okupacijom, i placala je cenu za ono sto je rusiji uradila 1918, i uopste nemoj da te cudi to sto su ih ovi na sve nacine maltretirali.
Dakle ne bi mi bili poljska, mi smo njima bili bliski....

Није само Пољска у питању, ту су и Чехословачка (долазили возом у Београд да купују грамофонске плоче), Мађарска, итд.

Све то није ни битно уосталом, ја само кажем да све и свакога треба критички и реално посматрати, па и Русе. Овде се често може видети како људи који толико критикују власт због "ЕУ нема алтернативу", би скочили у мод "Русија нема алтернативу" док пуцнеш прстима.

Није само Пољска у питању, ту су и Чехословачка (долазили возом у Београд да купују грамофонске плоче), Мађарска, итд.

Све то није ни битно уосталом, ја само кажем да све и свакога треба критички и реално посматрати, па и Русе. Овде се често може видети како људи који толико критикују власт због "ЕУ нема алтернативу", би скочили у мод "Русија нема алтернативу" док пуцнеш прстима.

Pa? To su neuporedive stvari. Rusija zaista nema alternativu ako Srbija ima nameru da ostane celovita. Ako ne zeli, onda moze i Eu i sta god drugo...

...umesto da imamo trgovinski suficit i da kupujemo interesantne firme po inostranstvu....ovi se hvale sto zajme iz inostranstva ,rasprodaju nase, a ljudi se primaju i klapcu ko trenirane foke.....ovaj narod je neverovatan!

jel shvatate vi da cemo jednog dana morati da prestanemo da zajmimo,a sto kasnije to gore ,jaoooj al ce biti lepo.....

Pa? To su neuporedive stvari. Rusija zaista nema alternativu ako Srbija ima nameru da ostane celovita. Ako ne zeli, onda moze i Eu i sta god drugo...

ОК, ти тако гледаш ствари.
Онако како их ја видим, Србија неће остати целовита ни овако ни онако - јер НАТО оданде неће отићи.
Само је разлика, да ли ћемо бити једини на Балкану који неће ући у ЕУ (у ком случају ће болно бити јасно да граница између Србије и Косова постоји)
или ћемо ући у ЕУ па ће једног дана између Србије и Косова бити само једна табла и ништа више, и практично ће бити враћено стање из 1974.

Избор између Русије и ЕУ заправо не постоји, јер Русија итекако сарађује са ЕУ, а поред Русије ни 5 чланица ЕУ не признаје Косово.
Не постоји ни избор између ЕУ и Косова...
постоји само избор ЕУ и не-ЕУ.

Са моје тачке гледишта једино Србија нема алтернативу

A da probas da navedes neku prijateljsku zemlju SSSR-a ?
madjarska,poljska... jasno je o cemu pricamo ? zar ne ? svaka sila radi slicno, ali za razliku od drugih , rusi bas i nisu poznati po izdaji saveznika,pa sta kosta da kosta.

Naravno da ih treba kriticki gledati, ali ovde mnogi imaju kompleks ''striz iz nemacke'' gde je isti lupez kada dodje i da ti 100 maraka, jer ti mislis da je trebao da ti da 500 ??? kapiras ?
ovde neki ladno kazu, ''rusija nas je izdala na kosovu,nisu nas branili ? '' pa zar moraju ?
dovoljno je da nista ruzno od njih nismo doziveli... meni bar.
A ovo rusija nema alternativu,to nemoze normalan covek da prozbori... tu se slazemo.

Инострани кредити су омча око врата, уопште није битно одакле долазе. Главно питање је порекло тих кредита, тј. да ли исти потичу из штедње или се ради о новцу креираном "из ваздуха", слично као кад би Централна банка штампала новац.

Ево да решимо и ту мистерију:

1. "Sve do početka XX veka, ekonomska teorija je kredit tumačila kao pozajmicu stvarno ušteđenog novca i ulogu banaka svodila na posrednika između onih koji imaju slobodan novac, te ga deponuju kod banke, i onih kojima je potreba, te im ga banka pozajmljuje u vidu kredita. Tridesetih godina XX veka, teorijski je obrađen bankarski mehanizam stvaranja depozita (новца), koji omogućava kreditnu aktivnost veću nego što su stvarni depoziti. Извор: http://www.skriptarnica.info/ns/vps/downloads/uvod_u_finansijsko_poslovanje-prvi_k.pdf , страна 2

2. У уџбенику Финансије за другу годину студија факултета у Суботици, на страни 62 у оквиру теме "Стварање и поништавање новца" професор Војин Бјелица (у то време директор Војвођанске банке) пише дословно овако: "Најчешћи и најтипичнији случај креирања новца је када банка одобрава кредите неком од својих коминтената."

3. На Вишој пословној школи професор овако учи своје студенте: Банке саме креирају новац. Биланси на тзв. пролазним рачунима (жиро, текући и остали депозитни рачуни по виђењу, моја прим.) представљају највећи део "залиха" новца. Банке креирају билансе, тј. стања на пролазним рачунима давањем кредита. Линк: www.vps.ns.ac.yu/nastavnici/Materijal/mat310.ppt , страна 40-42.

Наравоученије целе приче, ако неко још није укапирао, је да приватне комерцијалне банке рутински кривотворе новац, а при том нико или готово нико не реагује, што само говори о томе колике су размере ове индоктринације и колективне хипнозе. Назвати банку банком је подједнако смешно и погрешно као кад би криминалну организацију назвали добротворном установом.

Poslednja izmena:
Само је разлика, да ли ћемо бити једини на Балкану који неће ући у ЕУ (у ком случају ће болно бити јасно да граница између Србије и Косова постоји)
или ћемо ући у ЕУ па ће једног дана између Србије и Косова бити само једна табла и ништа више, и практично ће бити враћено стање из 1974.

Pa ti onda nemas pojma ni o ustavu iz 1974. On jeste bio los, ali ni priblizno ovoj situaciji koja je sada - nezavisnom Kosmetu. Pricas svasta.
Eu zeli da nam rasparca drzavu - Rusija se tome protivi. To je toliko jasno i ocigledno da defintivno nije potrebno to nikome dokazivati.

Pa ti onda nemas pojma ni o ustavu iz 1974. On jeste bio los, ali ni priblizno ovoj situaciji koja je sada - nezavisnom Kosmetu. Pricas svasta.
Eu zeli da nam rasparca drzavu - Rusija se tome protivi. To je toliko jasno i ocigledno da defintivno nije potrebno to nikome dokazivati.

Добро, Русија се противи али шта ми имамо од тога? Напокон, њих ништа не кошта да се томе противе, али новог хладног рата неће бити а да НАТО избаце оданде не могу и никада ни неће моћи. Поред Русије признању Косова се противи и 5 земаља чланица ЕУ, што их том логиком ставља у равноправан положај.

По Уставу из 1974 Косовом се владало из Приштине, полицајци на Косову били су Албанци. Штавише, Косовоје могло да блокира одлуке на рпубличком нивоу. Српске војске је било на Косову, али само као део мултиетничке војске СФРЈ. Када мало размислиш, ствари нису биле тако различите... алтернатива је да Србија буде одсечена од Косова и да српска деца никада не виде све те манастире и српско историјско наслеђе...

Znas kako nas iskreno zeli EU u njoj ? (da ne pricamo koliko time nista ne dobijamo, jer ko god zeli moze da uporedjuje norvesku i svajcarsku sa jedne i rumuniju i bugarsku sa druge strane) isto koliko i tursku,koja je postala kandidat (sto mi jos nismo) pre tacno 10 godina :-) i dokle su dogurali ?

Добро, Русија се противи али шта ми имамо од тога? Напокон, њих ништа не кошта да се томе противе, али новог хладног рата неће бити а да НАТО избаце оданде не могу и никада ни неће моћи. Поред Русије признању Косова се противи и 5 земаља чланица ЕУ, што их том логиком ставља у равноправан положај.

По Уставу из 1974 Косовом се владало из Приштине, полицајци на Косову били су Албанци. Штавише, Косовоје могло да блокира одлуке на рпубличком нивоу. Српске војске је било на Косову, али само као део мултиетничке војске СФРЈ. Косовски Албанци су имали и своју заставу. Када мало размислиш, ствари нису биле тако различите...

aj malo ovo boldovano ispravi,jer stvarno ne stoji... imamo mi mnogo od toga, npr imamo rasku,sever vojvodine,bujanovac,medvedju....

Ali recenica ti ima smisla u ovom kontestu,kada su hrvati,makedonci,crnogorci , razmisljali dali da priznaju ili ne kosovo toje islo ovako ''ako ne priznamo, amerika ce se ljutiti i imacemo malo stete, ako priznamo,srbija ce se ljutiti,ALI STETE NECEMO IMATI, dakle manja steta je.... '' e tu je problem ove vlasti,ona je trebala da jasno i direktno predoci veliku stetu ovim drzavama ako priznaju kosovo, a to je i mogla,i imala sredstva i poluge za to.Tu se vidi odsustvo pameti.

Znas kako nas iskreno zeli EU u njoj ? (da ne pricamo koliko time nista ne dobijamo, jer ko god zeli moze da uporedjuje norvesku i svajcarsku sa jedne i rumuniju i bugarsku sa druge strane) isto koliko i tursku,koja je postala kandidat (sto mi jos nismo) pre tacno 10 godina :-) i dokle su dogurali ?

Видећемо шта ће бити, рано је рећи. Немам илузија о њима, али јасно је да се много шта променило уласком Бугарске и Румуније у ЕУ. Претпостављам да следеће улазе Хрватска и Црна Гора чиме ће Србија бити одсечена и од мора, дакле више неће бити ни копнене ни морске везе са Русијом која не пролази кроз територију ЕУ.

Да мене неко пита, мислим да би некакав Балкански савез (Србија-Грчка-Румунија-Бугарска-Македонија) на принципима ЕУ био много боље решење за Србију, пре свега што су економије много уједначеније - али то више није могуће јер су скоро све ове земље сада чланице ЕУ.

Kako sta imamo od toga? Pa imamo to da vecina drzava na svetu, zahvaljujuci podrsci Rusije - ne priznaje Kosovo.
NATO nije vecna kategorija, nije ovo kraj istorije pa da stvari ostaju zakucane za vjek vjekova. Hvala dobrom Bogu, pad Zapada je otpoceo, moc i sila Amerike su na silaznoj putanji i kad-tad ce se i oni povuci sa Kosova.
Po ustavu 1974, imali smo jedistven fiskalni, monetarni sistem, vojsku itd itd - dakle sve funkcije koje jedna suverena drzava treba da ima. One nisu bile dovoljno integrisane, ali i dalje se ne moze porediti sa nezavisnoscu.

Видећемо шта ће бити, рано је рећи. Немам илузија о њима, али јасно је да се много шта променило уласком Бугарске и Румуније у ЕУ. Претпостављам да следеће улазе Хрватска и Црна Гора чиме ће Србија бити одсечена и од мора, дакле више неће бити ни копнене ни морске везе са Русијом која не пролази кроз територију ЕУ.

A cemu bi sluzile te kopnene i morske veze? Zasta bi nam trebale i za sta bismo mogli da ih koristimo zasta nam postojeci uslovi ne odgovaraju? Kako smo mi to sada ograniceni?

Да мене неко пита, мислим да би некакав Балкански савез (Србија-Грчка-Румунија-Бугарска-Македонија) на принципима ЕУ био много боље решење за Србију, пре свега што су економије много уједначеније - али то више није могуће јер су скоро све ове земље сада чланице ЕУ.

Sacekaj takvim tvojim razmisljanjem norveska i svajcarska su odsecene od celog sveta? pa su dve ekonomski najace drzave u evropi.
Ajde mi da ekonomski jacamo, podignemo proizvodnju, a da se manemo EU. Ako mi ojacamo ekonomski,a to mozemo samo preko rusije i kine, i uz saradnju sa zemljama azije i latinske amerike i afrike,gde smo uvek i izvozili, onda ce nas na kolenima moliti da udjemo u EU :per:

Kako sta imamo od toga? Pa imamo to da vecina drzava na svetu, zahvaljujuci podrsci Rusije - ne priznaje Kosovo.
NATO nije vecna kategorija, nije ovo kraj istorije pa da stvari ostaju zakucane za vjek vjekova. Hvala dobrom Bogu, pad Zapada je otpoceo, moc i sila Amerike su na silaznoj putanji i kad-tad ce se i oni povuci sa Kosova.
Po ustavu 1974, imali smo jedistven fiskalni, monetarni sistem, vojsku itd itd - dakle sve funkcije koje jedna suverena drzava treba da ima. One nisu bile dovoljno integrisane, ali i dalje se ne moze porediti sa nezavisnoscu.

Почео је пад НАТО-а али није се зауставио раст Албанаца. Већ за наших живота биће више Албанаца него Срба на Балкану, а НАТО ће се свакако трудити да их добро наоружа. У ствари, цела истина је да Америка пада, Европа пада, али и Русија пада (погледај демографију) а Ислам и Кина расту. Да ли ће то бити повољнија геополигичка ситуација за Србију, мени се не чини да хоће.

Што се друог дела тиче, ако се под "јединственим фискалним, монетарним системом" подразумева иста валута, па тако ће бити (би било) и у ЕУ. А ако је управљање новцем, нисам се још родио тада па не знам али чак и данас Војводина има одвојен пензиони систем и ускоро ће почети да преузима натраг и прикупљање и трошење пара од пореза. Пошто је 1974-1990 био већи степен аутономије него данас, тешко ми је да верујем да те функције није имала косовска власт тада..

Sacekaj takvim tvojim razmisljanjem norveska i svajcarska su odsecene od celog sveta? pa su dve ekonomski najace drzave u evropi.
Ajde mi da ekonomski jacamo, podignemo proizvodnju, a da se manemo EU. Ako mi ojacamo ekonomski,a to mozemo samo preko rusije i kine, i uz saradnju sa zemljama azije i latinske amerike i afrike,gde smo uvek i izvozili, onda ce nas na kolenima moliti da udjemo u EU :per:

Швајцарска и Норвешка нису чланице Европске уније али јесу чланице ЕЕА (European Economic Area). Огромна разлика, у контексту "одсечености од света"... Плус, Швајцарска је ушла и у Шенген сада, не бих био уопште сигуран да неће ући и у саму Европску унију у наредних 20 година, а Норвешка има свој излаз на море...

Почео је пад НАТО-а али није се зауставио раст Албанаца. Већ за наших живота биће више Албанаца него Срба на Балкану, а НАТО ће се свакако трудити да их добро наоружа. У ствари, цела истина је да Америка пада, Европа пада, али и Русија пада (погледај демографију) а Ислам и Кина расту. Да ли ће то бити повољнија геополигичка ситуација за Србију, мени се не чини да хоће.

nije rocco mislio u demografskom, vec u ekonomskom i uticajnom smislu.... ako se po demografskom gleda, pa ko bi bio jaci od kine,indije,bangladesa i indonezije...

Back