Dolazak Medvedeva, i sve u vezi toga

Da li je poseta Medvedeva plus ili minus za Tadića i ZES

• Ukupno glasova
    89
  • Anketa je zatvorena .
Venecuela, Belorusija, Kina?

Japan! Da me pitas zasto, pojma nemam, ali oni su nam, samo u zadnjih 5 godina, poklonili raznu opremu u vrednosti od oko 250 miliona evra. Opremili su vise velikih bolnica, i klinickihcentara izuzetno skupom opremom, beogradu su poklonili vozila, opremili komletno narodno pozoriste, pojedinim domovima zdravlja davali novcane pomoci od oko 100 000 i 50 000 evra,kome god je falilo oni su mu kupovali sanitetska i kola hitne pomoci, bivsa Kinoteka jugoslavije radi zahvaljujuci njima, oni su kupili kompletnu digitalnu opremu... to je ovako sto sam se setio na prvu loptu. Ali svako malo malo, nekom daju znacajnu nocanu pomoc.

Prema svakom ko nam da kredit sa tako dobrim uslovima.
Ja znam samo dve zemlje da navedem koje su nam u bliskoj proslosti ekonomski pomagale, i nisu nista uzele za uzvrat. Jedna je Rusija, a drugu ne bi pogodio 3 dana da sedis i da razmisljas.

А шта смо то добили као ПОКЛОН од Русије? Знам за швајцарске трамваје, јапанске аутобусе и што шта друго јапанско, али баш не чух ни за шта руско...

Искрено ме занима, дакле ако имаш информације о поклонима који су стигли из Русије од рецимо 1990 наовамо...

Puna je matica srpska istoricara, onih sto dolaze, prelistavaju novinske clanke od pre 120godina, itd. Pitaj ih dali iko od njih zna sta je internet ? Ja sam samo rekao cinjenicu,da su rusi naterali bugare na mir, i da smo drzavu tada posle san stefanskog mirovnog ugovora, koji nikada nije ni stupio na snagu,dobili zahvaljujuci rusiji.
Interes rusije jeste jake i stabilne pravoslavne drzave na balkanu, istoriski gledano, oni su uvek tipovali na nas.
I sam ulaz rusije u rat 1914 nije bio iz njihovog interesa, znas li koliko clanaka sa pocetka tog rata iz francuskih i engleskih novina ima, gde govore kako srbiju treba kazniti zbog ubistva prestolonaslednika, i da smo mi jedan ''divlji narod koji nepostuje ni svog, a kamoli tudjeg kralja''.

Професори не знају шта је то интернет, или знају али неће да се бакћу, али професори имају студенте-докторанте који обављају такву врсту послова за њих. Бар је у мојој струци то тако.

Нисам уопште убеђен у то да су руски интерес "јаке и стабилне православне државе на Балкану". Зашто рецимо никад нису играли на Грке онда? Бар су данас они убедљиво најјача држава на Балкану, а по БДП по глави становника и у православном свету уопште. Нема ту ништа емоција у геополитици..само суви интереси.

Писаније светске штампе о убитству престолонаследика и довођење у везу са заиста зверским убитством краља Александра Обреновића није никакав аргумент - барем ово друго јесте било за сваку осуду.

А шта смо то добили као ПОКЛОН од Русије? Знам за швајцарске трамваје, јапанске аутобусе и што шта друго јапанско, али баш не чух ни за шта руско...

Искрено ме занима, дакле ако имаш информације о поклонима који су стигли из Русије од рецимо 1990 наовамо...

Krenimo od kosova, kada su bili martovski nemiri, oni su poslali preko ministarstva za vanredne situacije izuzetno veliku i vrednu pomoc, koja je sletela na aerodrom,a zatim se transportovala do kosova.To znaju svi sa kosova...

Zatim su ,ne znam dali to znas, ali oni su poslali u 100tinak navrata, izuzetno puno dece sa kosova i metohije na besplatnje odmore u rusiji, kako leti tako i zimi.
U vojnoj industriji, komletno oruzje koje smo pravili i pravimo, a koje izvozimo, je pravljeno po ruskoj licenci ili na osnovu ruskih proizvoda,gde u 99% nikada nismo platili ni prenos tehnologije niti sta drugo. Treba li pomenuti izvoz u kuvajt 250 tenkova m-84 radjenog po licenci u kome smo inkasirali oko 700 miliona maraka ?plus odrzavanje i prodaju rezervnih delova, sada za te iste tenkove cemo raditi modernizaciju vrednu 1 mil e po tenku,ugradjivacemo kopirane ruske sisteme,za koje licencu nemamo,ali nacrte imamo.

Ne znam dali znas koliko nama znaci sto imamo 1% carine na nase proizvode u rusiji, i da nam je to gro izvoza,od toga imamo ogromne ekonomske koristi,a to smo dobili iskljucivo kao poklon.

Ne znam dali znas da gas nismo placali 8 godina (samo smo placali madjarima protok) a da nismo platili kamatu nikad ?

ima toga jos...

Poslednja izmena:
Професори не знају шта је то интернет, или знају али неће да се бакћу, али професори имају студенте-докторанте који обављају такву врсту послова за њих. Бар је у мојој струци то тако.

Нисам уопште убеђен у то да су руски интерес "јаке и стабилне православне државе на Балкану". Зашто рецимо никад нису играли на Грке онда? Бар су данас они убедљиво најјача држава на Балкану, а по БДП по глави становника и у православном свету уопште. Нема ту ништа емоција у геополитици..само суви интереси.

Писаније светске штампе о убитству престолонаследика и довођење у везу са заиста зверским убитством краља Александра Обреновића није никакав аргумент - барем ово друго јесте било за сваку осуду.

Ovde bas i nije tako... ne smatraju to ozbiljnim mestom za raspravu,te i ne raspravljaju na vikipediji,niti znaju za nju,kao sto i ti ne znas za najpoznatije strucne fejtone koji se bave istorijom.

Grke oni pomagali jesu,ali nisu grci srediste balkana, mi jesmo, a tu je uvek osim interesa i nesto vise. Kada god su mogli,pomagali su nas da budemo sto veci i sto jaci, tako je i sada. Po pitanju kosova.

Prema svakom ko nam da kredit sa tako dobrim uslovima.
Ja znam samo dve zemlje da navedem koje su nam u bliskoj proslosti ekonomski pomagale, i nisu nista uzele za uzvrat. Jedna je Rusija, a drugu ne bi pogodio 3 dana da sedis i da razmisljas.

Libija jeste
Rusija nije, josh od Prvog Srpskog Ustanka

shta vishe
iz doba SFRJ-SSSR DUGUJU NAM PARE!!! POPRILICHNO!

Japan! Da me pitas zasto, pojma nemam, ali oni su nam, samo u zadnjih 5 godina, poklonili raznu opremu u vrednosti od oko 250 miliona evra. Opremili su vise velikih bolnica, i klinickihcentara izuzetno skupom opremom, beogradu su poklonili vozila, opremili komletno narodno pozoriste, pojedinim domovima zdravlja davali novcane pomoci od oko 100 000 i 50 000 evra,kome god je falilo oni su mu kupovali sanitetska i kola hitne pomoci, bivsa Kinoteka jugoslavije radi zahvaljujuci njima, oni su kupili kompletnu digitalnu opremu... to je ovako sto sam se setio na prvu loptu. Ali svako malo malo, nekom daju znacajnu nocanu pomoc.

ok
da
a rusija?
kad? shta? koliko?

Krenimo od kosova, kada su bili martovski nemiri, oni su poslali preko ministarstva za vanredne situacije izuzetno veliku i vrednu pomoc, koja je sletela na aerodrom,a zatim se transportovala do kosova.To znaju svi sa kosova...

Zatim su ,ne znam dali to znas, ali oni su poslali u 100tinak navrata, izuzetno puno dece sa kosova i metohije na besplatnje odmore u rusiji, kako leti tako i zimi.
U vojnoj industriji, komletno oruzje koje smo pravili i pravimo, a koje izvozimo, je pravljeno po ruskoj licenci ili na osnovu ruskih proizvoda,gde u 99% nikada nismo platili ni prenos tehnologije niti sta drugo. Treba li pomenuti izvoz u kuvajt 250 tenkova m-84 radjenog po licenci u kome smo inkasirali oko 700 miliona maraka ?plus odrzavanje i prodaju rezervnih delova, sada za te iste tenkove cemo raditi modernizaciju vrednu 1 mil e po tenku,ugradjivacemo kopirane ruske sisteme,za koje licencu nemamo,ali nacrte imamo.

Ne znam dali znas koliko nama znaci sto imamo 1% carine na nase proizvode u rusiji, i da nam je to gro izvoza,od toga imamo ogromne ekonomske koristi,a to smo dobili iskljucivo kao poklon.

Ne znam dali znas da gas nismo placali 8 godina (samo smo placali madjarima protok) a da nismo platili kamatu nikad ?

ima toga jos...

za par letovanja u sibiru - mozda
par dzaka brashno :D
zaebavash li ti mene?

za licence, e to vala mashtash ko sundjer bob
placeno pa preplaceno

a kamatu smo platili kroz monopol, ako i to nisi izmislio

Ovde bas i nije tako... ne smatraju to ozbiljnim mestom za raspravu,te i ne raspravljaju na vikipediji,niti znaju za nju,kao sto i ti ne znas za najpoznatije strucne fejtone koji se bave istorijom.

Grke oni pomagali jesu,ali nisu grci srediste balkana, mi jesmo, a tu je uvek osim interesa i nesto vise. Kada god su mogli,pomagali su nas da budemo sto veci i sto jaci, tako je i sada. Po pitanju kosova.

da
uvek
i u san stefanu
i u berlinu
i 1948...

za par letovanja u sibiru - mozda
par dzaka brashno :D
zaebavash li ti mene?

za licence, e to vala mashtash ko sundjer bob
placeno pa preplaceno

a kamatu smo platili kroz monopol, ako i to nisi izmislio

Pitao si me sta su nam poklonili. Eto nekoliko hiljada dece je bilo mesec dana u rusiji...malo li je ?

licience placanje nisu, a i kada jesu to je bila simbolicna cifra....
Od m-70, dos vakog naseg topa, minobacaca, metka,granate, bilo cega, sve pravimo po licenci koju nismo platili. Te ganate se izvoze, npr u izrael... I ne postoji nasa industriska grana koja je toliko i koja toliko izvozi od nase namenske. Ja sam ti samo jedan ugovor rekao, gde smo preko ruske pomoci zaradili 700 miliona tadasnjih maraka, malo li je ?
Koji je njima interes da oni nama daju da pravimo tenk i da ga mi prodamo ? kada mogu i oni ? za sta ? komletnu papirologiju, strucnjake, projetkovanje hala i pogona, sastavnjanje, sve ukupno smo platili nepunih 3 miliona, to je tada bilo vise nego smesno.
Znas koliko smo granata,minobacaca, pusaka,pistolja,topova, izvezli i napravili za nas i druge,po licencama koje platili nismo ?

Kamatu platili nismo nikada,ti zaboravljas da smo imali naj jeftiniji gas, iako smo puno placali transport madjarima,kao sto placamo i sada.

bolje da uzmemo od mmf-a za kamatu od 4% nego od rusa za kamatu od 2% . Jer rusi su to....

Видећемо да ли ће то баш бити 2 %. Нешто ми се јавља да неће бити повољнија камата од оне коју они добију код Светске банке.

Сарадња са Русијом, увек
Одушевљавање свиме руским зато што је руско - никад
(исто важи и за ЕУ, Кину, Занзибар, итд.)

48 smo mi izdali njih, a oni su nam zemlju oslobodili. Neki su to tamo zaboravili, ali neki kao jeljcin i nisu.

Па ако ћемо поштено, КП Србије је био већином за Русе, зар не?

Негде сам прочитао, да су нас КП Словеније и Хрватске извукле на праву страну совјетског терора.

Имали смо много неколико пољских студената-доктораната на размени на факсу и један од њих ми је причао како нису имали да купе УКРАСЕ ЗА ЈЕЛКУ... качио је шарене рачуне који су штампани у фирми где је радила његова мајка...
прво што им је донео капитализам била је шарена амбалажа у супермаркетима, дотад је све било у сивим картонским паковањима..
другог када сам водио у Корчагин није могао да верује да неко жели да се сећа ТОГ времена.

а ја не могу да верујем, да је неком жао што смо се извукли из свега тога...
или да би садашњи Руси се љутили на неког зато што је избегао такву судбину

Poslednja izmena:
Видећемо да ли ће то баш бити 2 %. Нешто ми се јавља да неће бити повољнија камата од оне коју они добију код Светске банке.

Сарадња са Русијом, увек
Одушевљавање свиме руским зато што је руско - никад
(исто важи и за ЕУ, Кину, Занзибар, итд.)
:ok: :ok:

Stižu pare!
Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće u Srbiju, prilikom posete 20. oktobra, kredit od milijardu dolara

05615050515.jpg

BEOGRAD - Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće Srbiji, prilikom posete 20. oktobra, kredit od najviše milijardu dolara za finansiranje budžetskog deficita i infrastrukturnih projekata. Vest da je kredit dobio zeleno svetlo saopštio je ruski ministar finansija Aleksej Kudrin. On je precizirao da će za popunjavanje budžetskih rupa biti izdvojeno 350 miliona dolara, dok će preostali iznos biti iskorišćen za infrastrukturne projekte, metro i obilaznicu oko Beograda.

Da će ruske pare stići u Srbiju potvrdila je i ministarka finansija Diana Dragutinović, koja se juče sastala s Kudrinom u Istanbulu. Iako će uslovi kredita biti precizirani u naredne dve nedelje, finansijska pomoć koju je zatražio šef diplomatije Vuk Jeremić mogla bi da bude odobrena već ove godine.

- Tokom predstojeće posete predsednika Rusije razgovaraćemo o konkretnim načinima da se ta pomoć primeni, posebno u domenu ulaganja u infrastrukturu u Srbiji - rekao je Jeremić, koji boravi u Moskvi.

Sagovornik Kurira iz Vlade ističe da je upravo trenutna poseta Jeremića dovela do odluke da se Srbiji odobri kredit, ali ističe da je to prvenstveno zasluga dvojice predsednika, Dmitrija Medvedeva i Borisa Tadića. Predsednik Srbije je u martu zatražio od Rusije da odobri kredit vredan milijardu dolara za stabilizaciju budžeta, izgradnju metroa i druge infrastrukturne projekte.

Ekonomista Milan Kovačević upozorava da ovakav kredit na duži rok vodi ka većoj neravnoteži.
- Njime će biti finansirano ono što je od značaja za Rusiju, energetski projekti i metro. Rusi mogu definitivno da odobre taj kredit, ali i da odrede ko će i kako graditi. Čim nismo uspeli da od njih potražujemo kredit za projekte koje smo spremni da radimo, za koje imamo studije izvodljivosti i za koje znamo koliko će koštati, već idemo obratnim putem, to znači da će nam duga strana dirigovati šta ćemo tim sredstvima finansirati - upozorava Kovačević, koga ideja da se s 350 miliona dolara biti pokrpljene rupe u budžetu nimalo ne raduje.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-06-10-2009/stizu-pare

---------------------------------

Eto prosjaci sa budzeta ce moci da odahnu i prime plate jos koji mesec....

A nakon toga - opet jovo nanovo z:D
Разграбат че га домачи лешинари:bye::bye:

Back