Dolazak Medvedeva, i sve u vezi toga

Da li je poseta Medvedeva plus ili minus za Tadića i ZES

• Ukupno glasova
    89
  • Anketa je zatvorena .
Ti veze sa istorijom nemas....
Nikada nije stvorena velika bugarska, niti je to ikada postojalo.
Inace 7 godina kasnije, mi smo napali bugarsku bez objave rata, i tada su nas bugari potukli do nogu, i krenuli na pirot, a rusi nas spasili, i izazvali ogroman gnev bugara.

Da su hteli veliku bugarsku na nas racun, samo bi ih pustili da nas pregaze.

hahahaha :D
mrsh u 7 razred!

WIKIPEDIJA ?
trebao bi poceti citati ozbiljne knjige. Austro ugarska nikakvih uticaja na bugare nije imala, bugarska je prestala sa neprijateljstvima po NAREDBI i posle PRETNJI rusije. A posle toga, kada nismo stradali, i ostali bez teritorija, najmanje sto smo mogli, je da platimo odstetu.
Koloko nas je tada rusija branila, ti govori i to da bugari od tada mrze ruse, i nikada snjima nisu posle toga bili u dobrim odnosima.

aj nadji knjigu koja kaze da su rusi bili na srpskoj strani u vreme sanstefanskog mira i berlinskog kongresa, a narochito u srpskobugarskom ratu! bash bi voleo da je prochitam B-)

ko je napisao, dr Vojislav Koshtunica?

Zasto mislis da sam rusofil ? naprotiv, ceo svoj zivot sam proveo na zapadu, i taj sistem smatram boljim i uspesnijim. Ali sam objektivan, rusija kao zemlja je uvek i mnogo preko svojih mogucnosti pomagala srbiju kao drzavu. Pa u svetski rat su usli zbog nas.... bez ikakvog drugog razloga. Pogledaj ispod izvor, i odakle su informacije na vikipediji, tu ni jedne ozbiljne knjige nema,istoricari ne posecuju internet,jer tu za njih nema nista zanimljivo... njih interesuju beleske,spisi, itd,odakle vade zakljucak.
Zna se ko je naterao bugarsku na mir u tom ratu. E sada ni austro ugarskoj nije odgovarala srbija, a jos manje velika bugarska,zato su ih rusi time i plasili,mada nikad iskreno je nisu zeleli.I dan danas zapadne sile ne daju nijednoj drzavi na balkanu da postane jaka, npr srusili su jugoslaviju.
Imaju i hrvati nase jezik, pa nas mrze... znas li na cijoj su bugari bili strani i protiv koga su se borili u svetskim ratovima ?

ma jok, samo su hteli nemachke zemlje i novac B-) sitnica

Стари лисац
kostunica.jpg

:D:D:D

aj nadji knjigu koja kaze da su rusi bili na srpskoj strani u vreme sanstefanskog mira i berlinskog kongresa, a narochito u srpskobugarskom ratu! bash bi voleo da je prochitam B-)

ajde ti mali prvo reci ciji si ti klon

pa odgovorili jel lose ili dobro uzimati kredite od bilo koga za pokrivanje minusa u budzetu koje napravi Tadiceva lopovska vlast?

Stižu pare!
Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće u Srbiju, prilikom posete 20. oktobra, kredit od milijardu dolara

05615050515.jpg

BEOGRAD - Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće Srbiji, prilikom posete 20. oktobra, kredit od najviše milijardu dolara za finansiranje budžetskog deficita i infrastrukturnih projekata. Vest da je kredit dobio zeleno svetlo saopštio je ruski ministar finansija Aleksej Kudrin. On je precizirao da će za popunjavanje budžetskih rupa biti izdvojeno 350 miliona dolara, dok će preostali iznos biti iskorišćen za infrastrukturne projekte, metro i obilaznicu oko Beograda.

Da će ruske pare stići u Srbiju potvrdila je i ministarka finansija Diana Dragutinović, koja se juče sastala s Kudrinom u Istanbulu. Iako će uslovi kredita biti precizirani u naredne dve nedelje, finansijska pomoć koju je zatražio šef diplomatije Vuk Jeremić mogla bi da bude odobrena već ove godine.

- Tokom predstojeće posete predsednika Rusije razgovaraćemo o konkretnim načinima da se ta pomoć primeni, posebno u domenu ulaganja u infrastrukturu u Srbiji - rekao je Jeremić, koji boravi u Moskvi.

Sagovornik Kurira iz Vlade ističe da je upravo trenutna poseta Jeremića dovela do odluke da se Srbiji odobri kredit, ali ističe da je to prvenstveno zasluga dvojice predsednika, Dmitrija Medvedeva i Borisa Tadića. Predsednik Srbije je u martu zatražio od Rusije da odobri kredit vredan milijardu dolara za stabilizaciju budžeta, izgradnju metroa i druge infrastrukturne projekte.

Ekonomista Milan Kovačević upozorava da ovakav kredit na duži rok vodi ka većoj neravnoteži.
- Njime će biti finansirano ono što je od značaja za Rusiju, energetski projekti i metro. Rusi mogu definitivno da odobre taj kredit, ali i da odrede ko će i kako graditi. Čim nismo uspeli da od njih potražujemo kredit za projekte koje smo spremni da radimo, za koje imamo studije izvodljivosti i za koje znamo koliko će koštati, već idemo obratnim putem, to znači da će nam duga strana dirigovati šta ćemo tim sredstvima finansirati - upozorava Kovačević, koga ideja da se s 350 miliona dolara biti pokrpljene rupe u budžetu nimalo ne raduje.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-06-10-2009/stizu-pare

---------------------------------

Eto prosjaci sa budzeta ce moci da odahnu i prime plate jos koji mesec....

A nakon toga - opet jovo nanovo z:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kada pise kurir, a prenosi polupismen covek koji ne zna koliko je 4 x 13 mora da je istina...

Stižu pare!
Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće u Srbiju, prilikom posete 20. oktobra, kredit od milijardu dolara

05615050515.jpg

BEOGRAD - Predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doneće Srbiji, prilikom posete 20. oktobra, kredit od najviše milijardu dolara za finansiranje budžetskog deficita i infrastrukturnih projekata. Vest da je kredit dobio zeleno svetlo saopštio je ruski ministar finansija Aleksej Kudrin. On je precizirao da će za popunjavanje budžetskih rupa biti izdvojeno 350 miliona dolara, dok će preostali iznos biti iskorišćen za infrastrukturne projekte, metro i obilaznicu oko Beograda.

Da će ruske pare stići u Srbiju potvrdila je i ministarka finansija Diana Dragutinović, koja se juče sastala s Kudrinom u Istanbulu. Iako će uslovi kredita biti precizirani u naredne dve nedelje, finansijska pomoć koju je zatražio šef diplomatije Vuk Jeremić mogla bi da bude odobrena već ove godine.

- Tokom predstojeće posete predsednika Rusije razgovaraćemo o konkretnim načinima da se ta pomoć primeni, posebno u domenu ulaganja u infrastrukturu u Srbiji - rekao je Jeremić, koji boravi u Moskvi.

Sagovornik Kurira iz Vlade ističe da je upravo trenutna poseta Jeremića dovela do odluke da se Srbiji odobri kredit, ali ističe da je to prvenstveno zasluga dvojice predsednika, Dmitrija Medvedeva i Borisa Tadića. Predsednik Srbije je u martu zatražio od Rusije da odobri kredit vredan milijardu dolara za stabilizaciju budžeta, izgradnju metroa i druge infrastrukturne projekte.

Ekonomista Milan Kovačević upozorava da ovakav kredit na duži rok vodi ka većoj neravnoteži.
- Njime će biti finansirano ono što je od značaja za Rusiju, energetski projekti i metro. Rusi mogu definitivno da odobre taj kredit, ali i da odrede ko će i kako graditi. Čim nismo uspeli da od njih potražujemo kredit za projekte koje smo spremni da radimo, za koje imamo studije izvodljivosti i za koje znamo koliko će koštati, već idemo obratnim putem, to znači da će nam duga strana dirigovati šta ćemo tim sredstvima finansirati - upozorava Kovačević, koga ideja da se s 350 miliona dolara biti pokrpljene rupe u budžetu nimalo ne raduje.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-06-10-2009/stizu-pare

---------------------------------

Eto prosjaci sa budzeta ce moci da odahnu i prime plate jos koji mesec....

A nakon toga - opet jovo nanovo z:D

Kakav paradoks - Rus donosi američke pare... :mrgreen:

naravno da je loshe
narochito od rusa
jer to znachi
da za samo miliardu i tvoj-ruski uzitak

odoshe i eps
i zeleznica

pa sobzirom da kredit od 1 milijarde Tadicevci sigurno nece moci da vrate logicno je da ces morati da das nesto drugo - il sopstveno dupe ili EPS/zeleznice/Telekom Srbije z:D :hahaha:

Ista stvar ko kad se zaduzis kod Pere zelenasa ili u banci - ako nemas para da vratis kredit aktivira ti se hipoteka.

pa sto nemamo kreditni rejting kod svetske banke?
nemas ti pojma
srbija ako nisi znao ima negativan kreditni rejting zato sto ste nas vi tadicevci toliko prezaduzili da srbija ima najnegativniji moguci rejting i sjeban budzet

Превише гледаш ствари црно бело...
Сада си из тога што сам показао извесну дозу реалности када је реч о руском "поклону", закључио да подржавам економску политику задуживања да би се покриле рупе у буџету.

Реално, да је ово земља у којој бих могао на изборима да размишљам само о економији, не бих гласао ни за једну странку од свих које данас постоје. Све имају само демагогију, ниједна нема економски програм.

Мислим да грешиш што се Википедије тиче мада нисам проверавао у овом конкретном случају. Има много ентузијаста који помажу у уређивању, ја знам лично једног.

Једино што је истина, а што је истина у већој мери и сад, да ниједној великој сили није никада одговарало да било која држава на Балкану превише ојача. Први светски рат је био тачка разилажења бугарских и руских интереса, јер је овима другима ту главни циљ био Истанбул и тиме неометан приступ јужним, топлим морима за руску флоту. Без тога, иста је заробљена у Црном мору. Међутим и Бугари су пикирали на Тракију...

Puna je matica srpska istoricara, onih sto dolaze, prelistavaju novinske clanke od pre 120godina, itd. Pitaj ih dali iko od njih zna sta je internet ? Ja sam samo rekao cinjenicu,da su rusi naterali bugare na mir, i da smo drzavu tada posle san stefanskog mirovnog ugovora, koji nikada nije ni stupio na snagu,dobili zahvaljujuci rusiji.
Interes rusije jeste jake i stabilne pravoslavne drzave na balkanu, istoriski gledano, oni su uvek tipovali na nas.
I sam ulaz rusije u rat 1914 nije bio iz njihovog interesa, znas li koliko clanaka sa pocetka tog rata iz francuskih i engleskih novina ima, gde govore kako srbiju treba kazniti zbog ubistva prestolonaslednika, i da smo mi jedan ''divlji narod koji nepostuje ni svog, a kamoli tudjeg kralja''.

pa sobzirom da kredit od 1 milijarde Tadicevci sigurno nece moci da vrate logicno je da ces morati da das nesto drugo - il sopstveno dupe ili EPS/zeleznice/Telekom Srbije z:D :hahaha:

Ista stvar ko kad se zaduzis kod Pere zelenasa ili u banci - ako nemas para da vratis kredit aktivira ti se hipoteka.

ja ne dam nishta

problem je shto ovde tvoje doope ide u ruska davanja...
ono, rusi milijardu i da uchine djeriju
mi, eps+zeleznicu

Puna je matica srpska istoricara, onih sto dolaze, prelistavaju novinske clanke od pre 120godina, itd. Pitaj ih dali iko od njih zna sta je internet ? Ja sam samo rekao cinjenicu,da su rusi naterali bugare na mir, i da smo drzavu tada posle san stefanskog mirovnog ugovora, koji nikada nije ni stupio na snagu,dobili zahvaljujuci rusiji.
Interes rusije jeste jake i stabilne pravoslavne drzave na balkanu, istoriski gledano, oni su uvek tipovali na nas.
I sam ulaz rusije u rat 1914 nije bio iz njihovog interesa, znas li koliko clanaka sa pocetka tog rata iz francuskih i engleskih novina ima, gde govore kako srbiju treba kazniti zbog ubistva prestolonaslednika, i da smo mi jedan ''divlji narod koji nepostuje ni svog, a kamoli tudjeg kralja''.

a be, daj link.
il josh bolje, skeniraj pa postavi...

ako imash shta B-)

Превише гледаш ствари црно бело...
Сада си из тога што сам показао извесну дозу реалности када је реч о руском "поклону", закључио да подржавам економску политику задуживања да би се покриле рупе у буџету.

Реално, да је ово земља у којој бих могао на изборима да размишљам само о економији, не бих гласао ни за једну странку од свих које данас постоје. Све имају само демагогију, ниједна нема економски програм.

ja sam to jednostavno reshio - ne glasam :cool:

ma ni kontinent nisi pogodio...
Ozbiljno , ako izuzmemo rusiju, njene ekonomske pakete, humanitarnu pomoc koju su slali, razna novcana davanja, potpisivanje sa nama ugovora o odlozenom placanju gasa, pa do sporazuma o slobodnoj trgovini gde su nam dali 1% carine na nase proizvode pa nadalje....
jedino nam je jos ta zemlja, stvarno ekonomski pomagala, a nikada nisu iznosili novac, ili ga izvlacili preko nekoh svojih preduzeca odavde..... aj razmisli jos malo ?

Back