Dokumentarac: Kraljevina Jugoslavija u Drugom svetskom ratu

• Začetnik teme Začetnik teme Koča
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

daleko su zreliji dole komentari na tekst...

Одговорност Черчила и Форин офиса за напуштање генерала Михаиловића

Свој интерес по сваку (туђу) цену

Због чега је Черчил према Југославији водио политику антиподну оној која је примењивана на Грчку и шта је условило потпуни заокрет у британској политици?

Пише: Ненад ЈАКОВЉЕВИЋ

http://www.pogledi.rs/odgovornost-cercila-i-forin-ofisa-za-napustanje-generala-mihailovica/

Чекај бре зашто се у документарном филму наводи да је 27. марта 1941. године у Београду пуч извршила Војска Краљевине Југославије кад је пуч од 27. марта био у режији МИ6 и сигурно ГРУ?
Зашто се наводи да су демонстранти носили само енглеску и југословенску заставу кад се зна да је ношена застава и СССР и да се највише скандирало испред амбасаде СССР-а у Беогеаду?
Зашто се не наводи умешаност Слободана Јовановића у пуч од 27. марта који је као припадник енглеског еснафског друштва водио политичко крило пуча у Београду тј. Српски културни клуб који је био експозитура МИ6 у Југославији?
Зашто се Италијани наводе да су били српски савезници када они стоје иза оснивања усташа и то не само италијански фашисти и ОВРА већ и њихова редовна полиција попут карабињера која их је чамцима прабацивала у Краљевину Југославију где су вршили терористичке акте са цивилним жртвама?
Италија , Ватикан, а и МИ6 су стајали иза Анта Павелића и дириговали њиме попут марионете!

Back