stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Izvini, ali moram da se nasmejem na ovo. A tvrdiš kako si pročitao TE. Nisi jer da jesi ovako nešto ne bi napisao. Pročitaj ".Priče naših predaka-hodočašće do osvita života" i videćeš koliko si zastranio.. Pa ne reklamiram je da bi je kupio, nego je pozajmi u tvojoj gradskoj biblioteci da više ne pišeš ovakve stvari. Potrudi se mene ti.Napomenuo sam ti da genetika ne dokazuje evoluciju jer genstska sličnost ne ukazuje da jedna vrsta potiče od druge. Ta igra sa brojkama i procentima sličnosti ne ukazuje na poreklo. Evo recimo ti si pomenuo 98% genetske sličnosti između šimpanze i čoveka ali postoje nepremostive prepreke da šimpanza postane čovek tipa moć govora i komunikacije koja ne postoji kod šimpanze kao ni kod jedne druge životinje. To poseduje samo čovek. A genetske mutacije su posebna tema..koliko one su mogle doprineti ovoj promeni. Jednostavno genetika potvrđuje da nasumične mutacije dovode do degeneracije i propasti organizama a ne do njihovog napretka. Tako da genetika nije saveznik evolucije već upravo dokaz protiv nje.
Mi ovako možemo u nedogled. Ja ću poslednji put o ovome. Mnoge današnje vrste su potkrepljene fosilnim ostacima prelaznih formi, ali mnoge nisu. Međutim, u onim primerima koje sam ti naveo, vidi se da može da se vidi, i naučnici to vide, ostaci organa koji su zaostali ili zakržljali od vrsta od kojih su evoluirali. A bezbroj takvih primera ćeš naći u "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života"Dakle, ako je evolucije bilo ona bi morala da održi sve organizme i prelazne forme još uvek a zašto ih nemamo na delu? Morali bi da pronađemo sve faze evolutivnog razvoja za sve organizme a mi to ne nalazimo.
Ne možeš ti da očekuješ da danas živi australopitekus afarenzis jer je evoluirao, samo se nalaze njegovi fosilni ostaci. Ne možeš da očekuješ ni da homo habilis danas živi jer je evoluirao u homo erektusa a ovaj u homo sapiensa, a ovaj u homo sapiens sapiensa, i za njih postoje fosilni ostaci (posebno za ovog poslednjeg