DOKAZI O BOGU

Ozbiljna teologija ovo o Adamu i Evi u pogledu slobode veoma pažljivo analizira!
Ozbiljna kontradiktornost je u iskazu o tom da je prvi greh što su jeli s drveta poznanja!
Da ne širim temu,ali sam siguran da će se vremenom ova kontradiktornost morati revidirati...Jer biće gubljeno hiljade vernika svakog
meseca zbog toga...
Neverovatno da se takva floksula još zadržala u Bibliji,a koja je napisana zarad zaustavljanja prosvećivanja širokih populacija s ciljem
držanja istih u pokornosti
...Religija u službi autokratije!

stvarno ne znam ko se prvi provalio sa tom tezom(od kad datira ta tvrdnja) da je slobodna volja božanski entitet !?

mada po nekoj psihološkoj osnovi logike, to su morali da pripišu bogu zbog svih pizdarija što se dešavaju čovečanstvu na Zemlji,
a ne znaju da objasne, i redovno se 'klizaju' na toj svojoj verskoj postavci

Dlugomire, veliko izvini, u pitanju je tehnicka greska, ni slucajno mi nije bila namera da te pogresno citiram, niti da tvoj tekst pripisujem sebi.. Nadam se da ces uvaziti ovo izvinjenje.

P.S. Ne znam kako da ispravim pogresan citat. Cini mi se da tehnicki nije izvodljivo.

Uopste nisam protiv slobode misljenja i govora, naprotiv. Ne znam na osnovu cega si to zakljucio. Jedino sam protiv slobode prepravki informacija. A ako si ti zaista pristalica slobode misljenja i govora, onda ne vidim zasto bi bio protiv biblije. I tu je neko bio slobodan da iznese sta ima, zar ne?

Kao sto pise :

"Poslednji put izmenio korisnik cecalana danas u 16:02 Razlog: uvreda u citatu".

Ozbiljna teologija ovo o Adamu i Evi u pogledu slobode veoma pažljivo analizira!
Ozbiljna kontradiktornost je u iskazu o tom da je prvi greh što su jeli s drveta poznanja!
Da ne širim temu,ali sam siguran da će se vremenom ova kontradiktornost morati revidirati...Jer biće gubljeno hiljade vernika svakog
meseca zbog toga...
Neverovatno da se takva floksula još zadržala u Bibliji,a koja je napisana zarad zaustavljanja prosvećivanja širokih populacija s ciljem
držanja istih u pokornosti...Religija u službi autokratije!
Dragoljubce, povezivanje metafizike i fizike je nepojmljivo, neizvodljivo, a novi kolega pokusava bas to da dokaze.

Dlugomire, veliko izvini, u pitanju je tehnicka greska, ni slucajno mi nije bila namera da te pogresno citiram, niti da tvoj tekst pripisujem sebi.. Nadam se da ces uvaziti ovo izvinjenje.

P.S. Ne znam kako da ispravim pogresan citat. Cini mi se da tehnicki nije izvodljivo.

Trebalo bi da jeste izvodljivo. Klikni na opciju ''Izmeni poruku'' koja se nalazi ispod posta i dobices kompletan post zajedno sa citatom.

- - - - - - - - - -

Kao sto pise :

"Poslednji put izmenio korisnik cecalana danas u 16:02 Razlog: uvreda u citatu".
Da, ali moj deo nije menjala, nego samo ono sto sam citirao, a sto je napisao drugi korisnik.

meseca zbog toga...
držanja istih u pokornosti...Religija u službi autokratije!

Dragoljubce, povezivanje metafizike i fizike je nepojmljivo, neizvodljivo, a novi kolega pokusava bas to da dokaze.

Citirao si pogrešan post u kom skrećem pažnju na namere smišljanja tzv "Prvog greha" poznanja...
Što se tiče fizike,nisi učestvovao u raspravi o njenom hologramskom obeležju i promenljivosti...Najjasniji pokazatelj da je fizika virtuelna je
to što za mikro svet (subatomski) važe jedni zakoni,za ovaj naš "midi" Njutnovi i za kosmičko-intergalaktički treći,Ajnštajnovi,Šredingerovi,Borovi,Hokingovi...

- - - - - - - - - -

Uzmi samo deo fizike koja se odnosi na zatvorene sudove s tečnostima (deo mehanike fluida!) ,Ništa u svemiru,a ni u
subatomskoj fizici ne liči na zakone mehanike fluida...Ima toga još...
Nešto se postaralo da nam ništa ne bude jasno i da ne možemo primeniti jedan univerzalni princip!
Verovatno bismo do sada već "digli u vazduh"(koji glup izraz za ovo!;)) ceo Univerzum!

ево још једног да творац постоји а то је:
сва жива бића имају днк, и он је исти за све што је живо на земљи, разликује се само у величини (капацитету информација) дакле не види се никаква еволуција. Мада би требала да се види по еволуционистима који заговарају да је све било једноставно па је мало по мало еволуирало у компликоване организме. Што није тачно, дакле СТВОРЕНИ СМО!

сва жива бића имају днк, и он је исти за све што је живо на земљи, разликује се само у величини (капацитету информација) дакле не види се никаква еволуција. Мада би требала да се види по еволуционистима који заговарају да је све било једноставно па је мало по мало еволуирало у компликоване организме. Што није тачно, дакле СТВОРЕНИ СМО!
Čekaj ,četkaj...Sva živa bića imaju DNK koji može da gradi neslućene molekularne zgradurine...
Malo se to ipak razlikuje zemunica od Ajfelovog tornja?:hahaha::rotf::rotf:
Oš kasti da smo ka i zeleni bićari?
Možda moj komšija koji se razmnožava asimilacijom,ali još uve kres varijantom! (Komšija je sungajzer)...

Oš kasti da smo ka i zeleni bićari?
Величина днк уопште није сразмерна са величином организма.

пс. сви днк ланци у свим ћелијама, било животиња било биљака било "бићара" састављени су од аденина, цитозина, тимина и гуанина. Нема ниједног више ни мање ни у једном организму!
Да је било рецимо еволуције, она би ови простији организми имали само аденина рецимо, ови компликованији рецимо аденина и тимина.... али не!

Da i to dokazuje šta?
"Citat Original postavio openbox Pogledaj poruku
сва жива бића имају днк, и он је исти за све што је живо на земљи, разликује се само у величини (капацитету информација) дакле не види се никаква еволуција. Мада би требала да се види по еволуционистима који заговарају да је све било једноставно па је мало по мало еволуирало у компликоване организме. Што није тачно, дакле СТВОРЕНИ СМО
"
To dokazuje,slepi moj prijatelju kod zdravih očiju da teorija evolucije sasvim lepo može da podrazumeva prvobitne kreacije! Mućni malo glavom!
Ali to onda datira od nastanka BigBenga! ! !
Nikako nema veze,ma ni blage s biblijskim Bogom,tj.tvrdnjom da je Bog stvorio svet pre šest hiljada i nešto godina...:manikir:
Tada važi Hokingova teza da su te informacije u svakoj čestici,u svakom kvarku i struni ,te njihovo "prirodno" svojstvo.Postavlja Baruha de Spinozu na
pijadestal umnog vizionara svih vremena s izrekom i sad već činjenicom sa svim dokazima:Deus sive Natura-Bog je Priroda!

To dokazuje,slepi moj prijatelju kod zdravih očiju da teorija evolucije sasvim lepo može da podrazumeva prvobitne kreacije! Mućni malo glavom!
Ајд да ти наведем пар примера можда схватиш.
Први аутомобили имали су каблове за светла и тако даље доста је било једноставно, прекидач-кабел-сијалица. И онда је то еволуирало и данас имаш каблове али туда се не простиру више просте струје већ компјутерска мрежа. Постоје једноставнији каблови код мањих аутомобила и компликованији код већих (ака. једноставни организми и сложенији).
Док са организмима то није случај, једна те иста основа, а то је ћелија - суштински нема разлике - тј нема еволуције

Када гледаш превозна средства, па видиш моредни Масерати, и неког старог Фићу, рекао би па од Фиће је еволуцијом настао Масерати јел? па оно си управу али без творца (инжењера, дизајнера) нема ништа!

Ево још један одговор који оповргава еволуцију.. Ако смо сви настали од мајмуна зашто мајмуни још постоје? Ако су се мењали ка савршенијем, што нису нестали? А знаш да еволуцијом производа, аутомобила рецимо старији, мање савршени нестају!

Још једна ствар, како еволуционаши кажу све је почело случајно када се неке материје спојиле у неку ћелију...
то врло није тачно ако се погледа стуктура данашње ћелије - одма се види да за тако комплексан систем мала је вероватноћа да би настао случајно. Имаш много једноставније предмете као рецимо челична навртка која је само један хомогени материјал у облику хексагона.. тако једноставна ствар не може да се нађе у природи случајно а не ћелија!

Проблем са Богом је чисто социјални, да када би људи веровали:
1) не би могли бити манипулисани,
2) не би могли постојати валдајућа банда (јер да би владали морају бити паметнији, и морали би објаснити "А ко је наш творац?" - што не могу), па се досетили ајд да закрпимо проблем да кажемо да је била еволуција!?!!

- - - - - - - - - -

А тек то је превара своје врсте (чим нешто холивуд снима - и не проверавам научно то је лаж и превара!)
Јер са све науком не знају још да објасне како се простиру радио таласи, шта је простор, природа гравитације... а знају како је све почело! Па да знају како је све почело ваљда би било логично да објасне неке једноставнија питања???
(то вам је исто као кад неко тврди да зна диференцијални рачун а не зна сабирање!!!)

Poslednja izmena:
Још једна ствар, како еволуционаши кажу све је почело случајно када се неке материје спојиле у неку ћелију...
то врло није тачно ако се погледа стуктура данашње ћелије - одма се види да за тако комплексан систем мала је вероватноћа да би настао случајно. Имаш много једноставније предмете као рецимо челична навртка која је само један хомогени материјал у облику хексагона.. тако једноставна ствар не може да се нађе у природи случајно а не ћелија!

Kolega, kad si kod ćelija (tama škaljiova za evolucioniste i neverujuće kao i pagane) pomeni takođe i činjenicu da u fosilnom zapisu nemamo postepeni prelaz jednoćelijskih organizama ka višećelijskim tipa...u jednom sloju jednoćeijski, pa onda dvoćeijski pa troćelijski itd...do složenoćeijskih već se složenoćelijski organizmi pojavljuju u kambrijumskom periodu odjednom dok u prekambrijumu samo jednoćeliski i dvoćelijski a nema tro...četvoro..itd ćelijski a trebalo da bude. Složeni se javljaju "odjednom" u kambrijumu. Što ukazuje da postepene evolucije nije bilo. Jedno što ostaje zagovornicima TE jeste da priznaju da se ta njihova evolucija zbila "oma" a to je opet sa aspekta postepenog i prirodnog biološkog razvoja nemoguće osim ako ne postoji natprirodna intervencija koja trenutačno stvara složene organizme.

ps..dobrodošao i samo napred. Moja puna podrška:).

Poslednja izmena:
што се тиче научне основе, да смо креирани, јесте такозвани л-систем (https://en.wikipedia.org/wiki/L-system) који тако лепо објашњава како се манипулацијом информације у днк стварају различити организми. (никакве назнаке неке сретне случајности..) што се мене тиче 100% дизајн (или креација)

Да подсетим, нови свецки поредак (само чекам дан када ће пући) ОДВАЈА ЧОВЕКА ОД БОГА и везује га за неке глупости.

Problem je što je za vas judejski bog alfa i omega i što je večan na "nebesjah" i što vam Zemlja ravnopločna (neznatne debljine:hahaha:)i što su vladari po volji Božinoj)...
U taj vaš iracionalni fanatizam ne može da uđe da i ovde ima bizmarka koji bi da uguravaju neku hijerarhiju i gluposti šesnajstog veka
.
Ako je kreacija,onda to može ,ali za ceo Univerzum sa sve singularitetima i yebenim kvazara pa i Darvinom i vašim Tadejom and ostalim ...:manikir:

Poslednja izmena od moderatora:
Problem je što je za vas judejski bog alfa i omega

Pa ako je echad Bog onda je On alfa i omega. Šta ima u tome loše ako je taj echad Bog jedini Tvorac svega...onda On zaslužuje poštovanje

- - - - - - - - - -

Problem je što je večan na "nebesjah"

Šta je problem što je Večan? Ne vidimo nikakav problem u tome. Pa ako nije večan nikada ništa ne bi ni moglo postojati. Zdrav razum i zdrava logika to shvata a samo oni koji isključe razum i logiku se čude:)

- - - - - - - - - -

Problem je što vam Zemlja ravnopločna (neznatne debljine:hahaha:)

Biblija nigde ne uči da je Zemlja ravna ploča. To su špekulacije od onih koji to veruju i tako nanose štete i samoj Bibliji. Biblija uči da je Zemlja okrugla-Isaija 40,22-"On sedi nad krugom(chuwg) Zemlajskim". Chuwg je sfera ili sferičan oblik 3d formata. I dan danas Jevreji taj izraz tako i prevode. Tako da priče da vernici veruju u ravnu zemlju zato što su vernici nije tačno jer Biblija to ne govori. Ovu teoriju pokreću tajna društva da bi obrukali verujuće a osnivač pokreta Earth Flet je ateista.

Tako da ni tu nema problema.

- - - - - - - - - -

Problem je i što su vladari po volji Božinoj)...

To se pogrešno tumači. Biblija poziva na poslušnost Zakonu koji štiti ljudski život i dostojanstvo. Vlasti su oličenje zakona u tom opštem smislu. I kada Biblija ukazuje na "vlasti" ona ukazuje na red i poredak koji proističe iz postojanja zemaljskih vlasti. Jer da nema vlasti bio bi haos i svako bi svakom ugrožavao i život i imovinu. Zato su "vlasti" za poštovanje. Dakle, nije bitna ličnost ili zvanje već poštovanje poretka.

- - - - - - - - - -

U taj vaš iracionalni fanatizam ne može da uđe da i ovde ima bizmarka koji bi da uguravaju neku hijerarhiju i gluposti šesnajstog veka
.

Svako može ovde i gde god hoće da kritikuje verujuće i da ima svakakav stav o njima. To je njegova stvar...i verujući ne treba da se ljute niti da im brane..samo da niko nikog ne vređa.

I nije mi jasno zašto toliko mržnje prema verujućim ovde? Naravno, ja osuđujem i usijane glave među verujućima koji na neadekvatan način brane veru ako vređaju ateiste i agnostike...i to je zaista loše. Ali zaista nema potrebe za time...važno je da se iznose na smiren način argumenti. Samo jednu stvar sam primetio a to je neki trend da oni koji malo znaju su najbučniji i najbezobrazniji da tako kažem. I sa jedne i sa druge strane. Zato pozivam i verujuće i nevereujuće da smire strasti i da pišu u duhu tolerancije i poštovanja sagovornika.

Svako dobro svima:)

Poslednja izmena:
Problem je što je za vas judejski bog alfa i omega i što je večan na "nebesjah" i što vam Zemlja ravnopločna (neznatne debljine:hahaha:)i što su vladari po volji Božinoj)...
.
Ako je kreacija,onda to može ,ali za ceo Univerzum sa sve singularitetima i yebenim kvazara pa i Darvinom i vašim Tadejom and ostalim ...:manikir:

:ok::kpozdrav:
Kako izmeriti debljinu ploče? Lepo iskopaš bunar, i kada stigneš do vode to je "voda ispod". ;)

- - - - - - - - - -

Judejski bog nije jedan - dvojica su. Starozavetni je bog pravde.
Novozavetni je ljubav.

Drugi nam je bliži iako se (čak i himnom) obraćamo prvom.

Poslednja izmena od moderatora:

Back