Ribnikar i nadstrešnica nemaju nikakvu vezu i sličnost jer se masovna ubistva u školama dešavaju u drugim i to razvijenim državama , nabrojaću samo neke, Amerika, Rusija, Švedska, Austrija, Francuska...
Pošto živim u Swe znam da tada niko nije optuživao državu za taj zločin jer svima je jasno koliko psihopata postoji u društvu i da je to nemoguće sprečiti.
Zato se kod nas to zloupotrebilo i predstavljalo kao da se to nikad ne bi desilo da je na vlasti bio neko drugi, šetnje, protesti...
Isto tako sada optužujete vlast da oni šalju ove dojave o bombama jer kao njima odgovara haos u državi. Logika minus beskonačno ali pali kod nekih. Nešto slično kao ispiranje mozga na zapadu u vezi ovih dronova.
Ne znamo tačno čiji su ali sigurno su ruski.
Ali nije se desilo tokom vlasti Marka i Janka, nije jer su se u slucaju Kecmanovica slozile kockice koje cine deo krupnije kocke...desilo se u porodici koja je bliska vlasti, koja je deo te vlasti i koja je imala pristup gde ne bi smela i koja je imala ogromnu kolicinu oruzja u stanu.
Svako drustvo na planeti nosi u sebi odredjeni procenat problematicnog sveta. Procenti su tu negde svuda.
Medjutim, Ribnikar nije deo te price, ili makar nije deo samo te price.
Mi imamo roditelje kojima se moze sta im padne na um i imamo drustvo koje takvo ponasanje podrzava.
Iz tog razloga se ovako i na sudu ponasaju, bezosecajno, bez srama i bilo kakve odgovornosti.
Ko god ima dete skolskog uzrasta, ili ko radi kao profesor i ima kontakt sa roditeljima, vrlo dobro zna o cemu govorim.
Na proslom roditeljskom sastanku dve poslusne porodice su napale profesorku engleskog da je neuracunljiva, da mrzi decu, a kao dokaz su izneli da je bila zaposlena u ambasadi SAD-a i da je podrzala proteste.
Sta mislis koliko je je roditelja branilo profesorku? Nas dvoje. Dvoje od tridesetoro.
Od tada pomenuti otac ceka sina u skoli ispred kabineta kada je poslednji cas engleski i zastrasuje zenu.
Mislis da mu neko kaze da izadje iz skole? Niko, svi se prave da ne vide.
Mislis da se i ja ne bojim? Oh, bojim se, sigurno se i uciteljica sa teme boji, itekako se bojim kada vidim da me zove skola.
Ne bojimo se mi dece vec odraslih koji stoje iza dece i uce kako na silu mogu da otmu sta im se prohte.