Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Preslatki su :D Bas vam zavidim, imate ih od malena.. a i malecki imaju srece sto su vama pripali. :) Super sto ste im stavili ogrlice i na povodac, da se navikavaju. Hoce li da setaju sa povocem ili vuku guzu? Kako ide sa kafortanom?

A nisam ti odgovorio za setnju i kafortan. Kupid mi deluje kao najpametniji pas koga sam u zivotu video(to zato sto je moj:mrgreen:) On je i ako je bio bolestan bez problema naucio vec sada(jos nema tri meseca) sedi, lezi, daj sapu,ne vuce ni malo dok ga setam,dok je ovaj Ben pravi blenta:D On je vec sada mnogo snazan cini mi se da vec ima oko 15 kg ali je skroz neposlusan ne zna nista:)Ali to je verovatno zato sto ovaj drugar ima manje slobodnog vremena nego ja pa ga i nije bas ucio.Inace kafortan mu dajem tako sto polomim na bas ,bas sitne delice i onda ih ne primeti u mesu i smaze ih . A i resio sam da mu ne dajem granule posto ih i ne voli nesto preterano , najvise voli pileca prsa i mleveno junece meso.Ma da priznajem Kupid mi ne deluje bas kao uobicajno stene, veci deo dana spava ili leskari ima milion igracaka ali se igra samo sa jednom kravicom:) ... Verovatno je takav zato sto se jos oporavlja, sutra idemo na poslednju kontrolu nadamo se...A sto smo ga tek razmazili...:PPosto jos nije dobio revakcinu setam ga samo tu po komsiluku ali mi se cini da bi mogao bas dugo, dugo da se seta, kolko bi trebalo od prilike da ga setam sada kada dobije revakcinu, 2,3, 5km nemam pojma strah me ja da ga ne izmorim previse?

Sta da ga izmoris pa oni su ti kao Ana Ivanovic mogu da trce 40km u cugu bez pauze ne zaboravi to su lovacki psi a pre svega jako konstituisani - bas mi je drago da se oporavio i da si ga razmazio i ova moja je prava maza ima svoju korpu za spavanje ali cim vidi da moj muz nije u krevetu eto ti nje i nema teorije da je isteram bitku bijemo nocu i obavezno mi legne na noge tako da ne mogu da mrednem gora je od najljubomornijeg muza stisne i to ti je:eek:

Presli ste na meso jeee :ok:

Ovde je konacno prestala kisa pa idemo u setnju.. kad se vratimo napisacu ti malo kako da ga hranis. A setaj ga laganim tempom koliko mislis da mu je dovoljno.. videces kad se malo zamori. Nemoj ga istrcavati pre devetog meseca, i nikako po asfaltu. Be back soon.. :)

Sada je stara tacno osam i po meseci i ima negde,nemam pojma oko 35 a verovatno i vise kila ma ima oko40 ne znam uglavnom teska je i prilicno visoka mericu je pa cu javiti samo sto ona nije tip nabijenog dogosa nego ,mozda zato sto je mlada,vise neka elegantna linija cak po mom ukusu i malo mrsavija najveci je problem sto ja nemam vremena da je istrcavam ali moracu nekako da se izorganizujem tj moracu prvo da naucim da vozim rolere jer je ovde nemoguce voziti bicikl osim ako hoces da te pociste sa puta tako da mi jedino roleri preostaju ili da nadjem nekog ko ce je istrcavati imam jos malo fore do nekog 10-og meseca pa cu videti koliko sam videla malisani imaju poprilicno krupne sapice tako da obecavaju sto se tice krupnoce samo ih hranite ispravno sada 5-6 puta dnevno po manju kolicinu

Joj Oli nemoj da nam zavidis veruj.. setnje su vise mucenje nego sto setamo, teram pse od nje, ne daju joj ni da vrsi nuzdu kako treba. Ona rezi i brani se, tako mi je zao a i smesna mi je. :rumenko: Dok je ovde u stanu nemam izbora, mora napolje. Kako je Bela prosla sa teranjem? Koliko dugo traje?

Jutros je prezalogajila.. koja uzivancija, nestalo je za pet sekundi. :D

Testenina, sardina, cvekla, pileci bubrezi, persun, beli luk, maslinovo ulje, proprzen susam, kefir, med. Ja ogladnim dok joj spremim. :lol:

Juce junece koske.. njam :D Nista nema lepse nego kad' uziva sa koskom.. a usput razvija vratne misice i vilicu. :super:

Dok ga hranis mesom, pazite se repa, masu od srece kao ludi.. :)

Ima mnogo toga da se pise, da ne bi bila tema o ishrani poslacu ti ostalo na pp. :)

Teranje hm:eek: imala sam utisak da nikada nece proci ja mislim da je na njoj bio miris mesec dana i jos se desava da naskacu ali naravno brani se mada jos je malo glupava kada se zanese u igri a otpozadi neki momak pokusa da iskoristi priliku pa tada ja uskacem i oteram ga smesno je sve to i mucno zaista-nego ne znam vise sta da radim poludeci opet je dobila neku alergiju i pocela da se linja non stop mi je usisivac u rukama i plus je cetkam da li znate jer postoji neki alergo test koji moze da se odradi da napokon saznam na cemu smo-zbog cega ima tako ceste alergije i zao mi je mukica uhvati je nervoza da se cese a ne moze kao da ima tonu buva a nema ih naravno-pomagajte Saro ti kao poznati istrazivac iscackaj mi nesto o tome ako mozes!!!:cry:

Hocu Olice ali prvo sto mogu da ti kazem je da joj promenis ishranu. Hbg mozda zvuci da udaram u stari bubanj sto bi rekli.. ako se tako kaze :lol: ali ako je na dehidratu skini je sto pre. Nedavno sam srela dogosa i stala da ga pomazim, onoliko linjanje nisam videla.. puna saka dlaka. Sara je se linjala mozda mesec dana na prelazu sezone, sada bas ni malo. Poznato je da dehidrat izaziva razne alergije, da ne pominjem sta jos. Za alergo test, najbolje bi bilo da pitas vet-a, treba istraziti i to svakako.

Ovde je osmi dan, jos krvari.. ja je brisem a ne znam treba li to da radim. Prva je zenka koju imam pa ne znam mnogo o teranju.

Ja sam Beli oblacila gacice za pse sa sve malim uloskom unutra najsmesnije je bilo kada je Zeljko menjao ulozak i psovao usput a ne znam vise sta da joj dajem da jede sada je hranim sa Belcandom ocigledno je da cu morati da joj dajem hranu za osetljive pse htela da jede ili ne navici ce se a jede i meso iz konzerve pogledacu da nema u njemu nesto sto joj smeta

Znam za te gacice ali nisam joj uzela. Nisam ni imala predstavu koliko dugo traje, ali ok sacekacu da prodje, nista strasno. Zamisljam je u gacicama.. :rotf: :D

Meso iz konzerve za pse ili za ljude?

Ma meso za pse ali ono sto proizvodi pet centar tamo sam i kupila. Mozes i na obicnim gacicama samo da izrezes rupu za rep tako smo i mi dok nismo nasli original bas za njih stvarno ce ti biti smesno i da znas da ce sada cesce traziti da vrsi kratku nuzdu ova moja je na skoro svakih 20min trazila napolje!

Da, cesce trazi da izadje i ako ne spava non-stop je na terasi. Probacu da joj nabacim gacice.. :D I za miris sto kazes, oseca se definitivno.. nesto slicno mirisu trave.. ili mi se tako cini.

Ma Oli, jedino gore od dehidrata su konzerve. Cak najverovatnije da je tu uzrok alergije i cesanja.

Pih bre vi zene i zenski problemi:mrgreen::rotf:. Mi smo malopre dosli od vet-a sa kontrole i kazu da je sto se tice infekcije koju je umao sve ok ali da je pun parazita:dash: tako da od sutra krecemo sa ciscenjem. Koje su najbolje tablete za ciscenje one hemalvit ili tako nesto?

Oli hoces li ti da preuzmes prvi komentar kao iskusna zena ili ja.. :lol:

p4ng valjda se stenci ciste od parazita prvi put sa mesec dana.. negde procitah. Izgleda da je uzgajivac to propustio. Dobro je da je infekcija suzbijena, za parazite se lako da srediti. Koje su najbolje ne znam, ide 1 tableta na 10kg telesne tezine za odrasle pse. Najbolje pitaj veterinara kako ide za stence.

Hej za stence ti je najbolja ona pasta sto se dobija kod veta i nemoj da se uplasis kada izbaci te silne gliste ja sam se prvi put zgrozila ( i pocela da vristim"aaaaa sta je ovooo!!!") i obavezno tu gde ih bude izbacio pocisti jer su prenosivi i zarazni ali pasta je definitivno najbolja sa njom u cugu izbaci otprilike sve pogotovu sto do sada nije ciscen-i sta se zalis na nas zene vidis kao ti lepe savete dajemo-sta bi ti bez nas?!!

Milice jedno pitanjce, zamisli ja tebe da pitam nesto:mrgreen:,ovo sto se tice asfalta to vazi za vreme kada bude imao 8,9 meseci i kad ga budem istrcavao ili sada da ga ne setam po asfaltu. A da i kad imaju parazite promene malo raspolozenje jel da, posto ovaj malecki ceo dan leskari i samo se proteze bas deluje kao da ga boli stomak? Eto tolko:mrgreen::bye:

Samo pitaj :) Da, kada budete poceli sa trcanjem izbegavaj asfalt, steti im zglobovima kao i nama uostalom. Setnje lagane sada, a i ne moras ga setati do devetog jer samo sto nije.. a posle revakcine je siguran. Pre kondicije koncentrisi se na socijalizaciju, poslusnost i osnovnu dresuru.. imate jos dugo godina za trcanje. :) Tako isto dobra ishrana mu je vazna, da se ga pripremis da bude u dobroj formi i da se ravnomerno razvija. Imas odlicnog psa ali koliko ulozis u njega toliko ces dobiti u smislu njegove dugovecnosti i zdravlja. Za sada ga hrani pilecim ledjima ili bolje krilima, najlakse je za varenje narocito posle dehidrata, nemoj mu davati mleveno meso, poslacu ti pp zasto itd. Videla sam da je Ben malo veci od Kupida, sto je mozda genetska predispozicija ali i ne mora da znaci, sto mozda i nije tako dobro. Daces mi samo par dana za info o ishrani, imam dosta obaveza do srede.

Kazes kapira komande vec :D Dogosi su izrazito pametni psi i uzivaju u dresuri, i videces da mu je i najmanje prekoravanje dovoljno. Ja sam se odusevila koliko brzo je ona prihvatila neke stvari, ne treba vise nego da sapnem "mesto" i ide odmah.

O parazitima ne znam nista, ali ima tema "pitajte veterinara", postavi tu sta te zanima i kako paraziti uticu na pse. Ima forumasa koji znaju dosta o tome. :)

@Oli
Obukla sam joj gacice.. :hahaha: Nista smesnije nisam videla Oli. :lol: Bilo mi je zao, i odustala sam. Nema veze, procice i to teranje. :)

Veuj mi Saro navikni je to sto sada vidis nije ni priblizno krvarenju koje ce tek dobiti za neki dan bolje ti je za tebe dok nisam Beli obukla gacice non-stop sam trcala za njom:sad2:
p4ng nemoj da se traumiras oko njegovog lencarenja evo dogos od Trojankinog prijatelja samo lencari toliko da ga mrzi da ustane da jede nego ga ovaj vuce a pas kulira :whistling:tako da eto ima i takvih

Back