mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Gluvoca se kod njih javlja bez obzira na sve. Oni imaju taj gen zato sto su albino. U proseku svako deseto stene je gluvo. Nema veze sa lekovima,u ovom slucaju.
Jedino gluvo stene u leglu je moj Paki. Pogodilo se da je on to deseto
Daleko od toga da bi mi on smetao,spavao je samnom u krevetu tri meseca.I ako imam psa,samo ce tako biti.
Jednostavno sam odlucila da je to najbolje za njega i gledala sam da ne budem sebicna,iako mi se srce cepalo.
Naravno da on nije kriv i nema potrebe niko to da mi govori. Samo ja znam kako mi je sada.![]()
Da, u pitanju su vezani geni, kao recimo kod belih plavookih mačaka koje su takođe gluve. Ili gen za golokožost kod pasa ili skraćenu butnu kost kod živine (šabo) koji su u čistoj formi čak smrtonosni. Paki izgleda tako savršeno, tako je čist beo, sa malo pigmentacije i zato se to baš njemu desilo. Tu niko nije kriv, jednostvano se tako desilo. Iskreno, divim ti se na hrabrosti i nesebičnosti kad si donela odluku da ga vratiš tamo gde će mu život biti koliko-toliko manje stresan. Ne znam šta bih kad bi pred mene bila stavljena takva dilema. Sećam se jedne savršene Ive, naše komšinice, za koju je otac moje komšinice Nataše prvi posumnjao da ne čuje. Isto je bila snežno bela skoro potpuno bez pigmentacije po koži, fenomenalno je izgledala. Posle su se odselili, ne znam šta je bilo s njom.
Ne mogu da se setim konkretnog antibiotika ali znam da recimo kortizonski preparati ne smeju da se daju u toku trudnoće, jednu Mini li tako nešto su zgazila kola i spasila sam joj život i podigla je na noge (jer je bila paralisana jedno vreme) ali se zato oštenila pre vremena i u roku od 3-4 dana su sva 3 šteneta uginula. Ona je klincima ispred zgrade bila važnija, posle toga je sve bilo u redu.