Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Saro za malo niste u pavu,donja granica za sada je 62cm,a gornja 68cm,a to ste u pravu da su
izvorni psi relativno niski,npr.Brutus de la Cocha otac moje kuje je bio visok 63cm,Uran del Ayar 64,
Napoleon de la Vieja Diana nema ni 62cm,ali da se mi razumemo,manji psi su kvalitetniji psi,ali
opet kazem,sta ce biti za 10 godina,stafordi,a znate sta je tata MARTINEZ propisao.

nije malo to od 60 pa nadalje su veliki psi pa bilo koja rasa da bude u pitanju samo da budu krupni ili da im se svaki misic ocrta kao Hrt jedan od mog druga sav izdefinisan kao sminka je a ima samo 28kila a visina oko 74cm....

Pele,pogresno ti je predstavljena rasa,to nije doga vec DOGO,i nema veze sa dogama,to je Argentinski
pas,a kod dosta rasa se desava da se mrze psi istog pola.

Sa ovim da bas nema nikakve veze se ne bih slozio. U nastanku DA rase koriscena je Bordoska Doga i Nemacka Doga ( Veliki Danac). I to da bi se dobio mocan ugriz koji ima Bordoska doga, a Danac je koriscen u nastanku zbog svoje velicine.

Ono sa cim se slazem sa Misom jeste naziv Dogo Argentino ( Argentinski pas ) a ne Argentinska doga.

Pozdrav M kako je stara cura;)

A ti Trojo nemoj da lažeš ljude ti nemaš DA kući ti imaš medveda :rotf::hahaha::lol:

Poslednja izmena:
Sa ovim da bas nema nikakve veze se ne bih slozio. U nastanku DA rase koriscena je Bordoska Doga i Nemacka Doga ( Veliki Danac). I to da bi se dobio mocan ugriz koji ima Bordoska doga, a Danac je koriscen u nastanku zbog svoje velicine.

Ono sa cim se slazem sa Misom jeste naziv Dogo Argentino ( Argentinski pas ) a ne Argentinska doga.

Pozdrav M kako je stara cura;)

A ti Trojo nemoj da lažeš ljude ti nemaš DA kući ti imaš medveda :rotf::hahaha::lol:

Ohoho,ko nam se to povampirio:hahaha:

Aje be,sta cepidlacis:lol: Covek lepo reko da nije doga. Ko sto svi misle.
Za medvede se ne javaljaj.I to bele polarne:hahaha:
Moje kuce malo:hahaha:

Pozdrav p4ng [ne znam kako se zoves],Gitana je dobro,ako se moze reci da je dobro jer je odbila
Urana pre 2 dana u parenju,a imam jednu malu ispravku koju dosta ljudi pa cak i odgajivaca ne zna.
Veliki Danski pas je koriscen ne samo zbog velicine,vec i zbog snaznih celjusti,a ako cemo posteno
Bull terier ima snazniji ugriz od Bordoskog psa,tako ti je to prijatelju,a inace koje ti krvne linije pasa
imas?

Pozdrav p4ng [ne znam kako se zoves],Gitana je dobro,ako se moze reci da je dobro jer je odbila
Urana pre 2 dana u parenju,a imam jednu malu ispravku koju dosta ljudi pa cak i odgajivaca ne zna.
Veliki Danski pas je koriscen ne samo zbog velicine,vec i zbog snaznih celjusti,a ako cemo posteno
Bull terier ima snazniji ugriz od Bordoskog psa,tako ti je to prijatelju,a inace koje ti krvne linije pasa
imas?

Cao Miso
Zovem se Marko
Imam jednog psa koji je vec predstavljen ovde.
Pas nije nekog posebnog pedigrea, i verovatno ga necu izlagati. Ali cu pokusati da ga probam na svinju.
Inace sa tim psom sam imao dosta problema ranije ( bio je jako bolestan) ali sada je sve ok.
Pored njega rezervisao sam kujicu iz kombinacije Chamahuac Mapu Kewa x Audacity Fe de Indio(po meni jedna od najboljih kombinacija na ovim prostorima). Psi su upareni pre nekih nedelju dana i sad se samo nadamo da sve bude ok i da Fe ostane skotna. Vise o tom leglu mozes videti na ovom linku http://www.dogocentral.com/dogoargentinoforum/phpBB3/viewtopic.php?f=21&t=68
A sto se tice Danaca, Bulova... i svih ostalih sve je to diskutabilno.
Jedno je sigurno Dogo je pokupio najbolje od svakog od njih ;).
Cini mi se da sam procitao da si vodio pse na svinju. Odlicno to je super svi trebamo teziti tome da koliko toliko odrzimo taj lovni nagon kod ove rase zasta je u stvari i stvorena.
Koje ti pse imas? Hoces li ih voditi ove god. na leto na spec u Jagodinu bice odlicno.
Pozdrav

Pa decko,da si malo pratio temu setio bi se a Misa ima Gromovu sestru,a muski mu je,hmm,cini mi se iz Najdinog E legla.(nisam sigurna bas:lol:)

Meni je inace crko HD,pa nemam slike. Ako bi gosn Marko bio ljubazan da postavi sliku Santove pozadine koju sam mu poslala.:hahaha:

Hvala Bogu da neko kupi pravu krv,a sa psima nikako nemoj ici u gater bez pancira,inace ostaces bez
psa,ja drzim Litoral liniju koja naravno u sebi ima i Totoral liniju,a ako si poznavalac rase onda znas sta
ti pricam,moja zenka kci Brutusa de la Coche i Esperanze el Perro Bianco koja u sebi ima Yataya del
Gualilan,Pampera Ackon Chahuak,Camacha -Kobyjevog sina i Indio del Litoral,a od Brutusovog
rodovnika na ovim prostorima sigurno nema niko bolji jer su u njemu krvne linije od kojih je nastala
pasmina,upamti to.Brutusov deda je cuveni Canto del Litoral,a kad je Canto Litoral uginuo,njegov
vlasnik mu je odsekao glavu i preparirao i kasnije je ta glava prikazivana kao primer prave glave DOGOA.Mozda izgledam kao hvalisavac,ali moj Marko,ako znas sta ti pricam nadam se da ces me
podrzati,zelim ti dosta srece sa novim stenetom, od srca!!!

Tako je Trojanka,Gitana je Gromova rodjena sestra koji je izuzetno dobar pas a videla si kakvu glavu ima Grom a i telo, samo sto ce Grom sporo stasavati ,fali mu sirina grudnog kosa i ima mekano
dosaplje,ali ima vremena tek mu je 15 meseci,a Gitana ima malo losiju glavu,
[inace veliki sam kriticar] a u telu je bomba i jaceg kostura od svog bate.

Miso hvala na lepim zeljama za moje buduce stene. Ja se nadam da ce sve biti ok .
Odlicne pse imas.
Pampero, Koby...dalje nije potrebno komntarisati.
Ljudi uzivajte sa ovim prelepim psima a ja odo da popijem koju veceras :pivce:
Pozdrav

Back