Ma OK.

Samo se trudim da ovo što pričam bude u granicama normale pošto sam ono drugo probao,video da znam i zaključio da nema smisla.Inače,ne mrzim životinje samo smatram da mora da se nađe neki mehanizam da se agresivni i bolesni psi uklone i uklanjaju sa ulica.
Ovo što si napisao ima smisla i jeste problem.
No, razmisli sam o sledećem.
Oni koji se brinu o lutalicama se uglavnom pobrinu za bolesne pse, a za nekoliko redova veličine je veća verovatnoća da te nekom bolešću zarazi čovek, nego pas.
Uzgred, opasniji je ujed psa nego čoveka, imajući u vidu broj vrsta i ukupan broj bakterija koji obitavaju u ljudskim i u psećim ustima.
Ostaju agresivni psi.
Kako je pas uopšte postao agresivan?
Da nije možda zato što je zlostavljan? Napadan bez razloga i bez povoda?
Maltretiran od strane vlasnika koji ga je izbacio na ulicu?
Nije se dovoljno dobro pokazao u borbama pasa ili je procenjeno da nije dobar materijal za iste?
Dresiran je da bude pas koji će obezbeđivati nepokretnu imovinu od strane nestručnih lica?
Ovo su sve stvarni uzroci agresivnosti kod pasa. Svakako da postoje rase koje su poznate po agresivnosti, ali kod pasa, baš kao i kod ljudi, nije sve u genetici, a veliki deo ličnosti se formira usled uticaja sredine.
Kao što vidiš i sam, u svim navedenim slučajevima krivac je čovek.
Pretpostavimo da danas uklonimo sve agresivne pse (strelišemo kompletnu populaciju napuštenih pasa i uklonimo onih 3% do 5% koji su agresivni i posle sterilizacije).
Ja ti garantujem da će u roku od nedelju dana na ulicama opet biti agresivnih pasa.
Zašto?
Zato što je uklonjen simptom, a ne uzrok. A uzrok su ljudi.
I to poremećeni ljudi, koji se teško mogu nazvati pripadnicima ljudskog roda.
U njima leži osnova problema i dok se oni ne uklone, biće agresivnih pasa i svako rešenje koje se zasniva samo na uklanjanju pasa sa ulica biće privremeno i krakog daha.