Доџ сити

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da poštujete išta i ikoga poštovali biste zakone i ne bi bilo potrebe da se o ovome priča.A ta priča o humanosti je jadna,ko je human on odgaja decu a ne kučiće.

Ma daj ta priča o gajenju dece ako je neko human je jadna...
šta si ti? pedofil? pa ti je jedino gajenje dece humano?

Vidi,imaš dva izbora;da ukloniš neke kategorije pasa ili da ukloniš ljude...jasno ti je da ovo drugo nije izvodljivo i da većina ljudi neće da vodi brigu o psima?...inače,ovo zadnje je ono što sve vreme pričam,ne mrzim pse,samo neću da se bavim njima
Prvo uradio si generalizaciju: ili da ukloniš ljude
i na ovaj način veštački izveo: ili psi ili ljudi
što je na neki način malko bolesno...

i da većina ljudi neće da vodi brigu o psima?.inače,ovo zadnje je ono što sve vreme pričam,ne mrzim pse,samo neću da se bavim njima
Ako ne želiš da vodiš brigu o psima onda nemoj. Postoje ljudi koji vode računa o njima...
ali stav da treba pse ukloniti je bolestan...

Nacisti su tako uklanjali sve što im se nije dopadalo..tako i ovi današnji ljudi, sve se nešto iščuđuju pravima drugih bića da žive slobodno...i nekako bi da im ukinu ta prava
a da neko drugi dođe i proba da njima ukine pravo na život i slobodu
kuka se do neba, snimaju se filmovi i pišu knjige

Meni ne smeta da se psi šetaju po ulici kao što mi ne smetaju i da se ljudi šetaju po ulici...
nekako smatram da je sloboda univerzalni pojam

Ma daj ta priča o gajenju dece ako je neko human je jadna...
šta si ti? pedofil? pa ti je jedino gajenje dece humano?

Prvo uradio si generalizaciju: ili da ukloniš ljude
i na ovaj način veštački izveo: ili psi ili ljudi
što je na neki način malko bolesno...

Ako ne želiš da vodiš brigu o psima onda nemoj. Postoje ljudi koji vode računa o njima...
ali stav da treba pse ukloniti je bolestan...

Nacisti su tako uklanjali sve što im se nije dopadalo..tako i ovi današnji ljudi, sve se nešto iščuđuju pravima drugih bića da žive slobodno...i nekako bi da im ukinu ta prava
a da neko drugi dođe i proba da njima ukine pravo na život i slobodu
kuka se do neba, snimaju se filmovi i pišu knjige

Meni ne smeta da se psi šetaju po ulici kao što mi ne smetaju i da se ljudi šetaju po ulici...
nekako smatram da je sloboda univerzalni pojam
Pročitaj sve postove,pa komentariši.'ajd' zdravo!

Da poštujete išta i ikoga poštovali biste zakone i ne bi bilo potrebe da se o ovome priča.A ta priča o humanosti je jadna,ko je human on odgaja decu a ne kučiće.

Ovo je nebuloza i totalno nepoznavanje ljudske prirode. Potreba za gajenjem dece je instinktivna, nikakva posebna humanost tu nije ukljucena. Gajenje zivotinja nije instinktivna potreba te se itekako moze govoriti o humanosti (tu ne ubrajam gajenje pasa radi sopstvene zastite, zastite objekata, statusnog simbola itd). S te strane reklo bi se da ljudi koji gaje pse na ulicama, hrane ih, poje, vode veterinaru i sl. imaju veoma izrazenu crtu humanosti. Nemam nista protiv ljudi koji nista dobro oko sebe ne cine drugima sem kad iz toga izvlace korist, nemam neko visoko misljenje o njima kao osobama, ali ne smetaju mi. Sa druge strane veoma mi smeta kada takve osobe (verovatno podsvesno kivne na sebe) nipodastavaju rad i trud humanih ljudi, bio on usmeren ka ljudima, psima ili insektima. "Proverite da li ste dobar covek, pomozite onima koji ne mogu da uzvrate" rece Dusko Radovic i pogodi u centar.

Ne poštujete zakone i volju onih koji neće pse u svom okruženju i tu nema šta da se kaže.

Dobro,lepo ste razradile teoriju a da niste opet ništa rekle o pravima onih koji neće pse i pseće otpatke oko sebe?

Ne zelis psa u svojoj blizini? Kao sto Vragana rece, odseli se negde gde ih nema. Zasto bi bica koja ti nista u zivotu nisu skrivila kao i njihovi vlasnici trebalo da se sklanjaju? Eto meni smetaju bube, plasim ih se ali ne vidim da je to nekako njihova krivica i da bih zbog toga trebalo da ocekujem da one nestanu. Klonim se ja njih, jer ja sam razumno bice i nisam toliko prsla da ocekujem da se one sklanjaju od mene jer mi ne prija pogled na njih.

Kad su otpatci u pitanju ne zelim ni ja ljudske otpatke po celom gradu pa ih eto ima. I ne zalazem se za istrebljenje ljudske vrste:roll: Podzepu vlasnike pasa koji se ne pridrzavaju propisa, po dzepu ljude koji se ne pridrzavaju propisa i problem resen. A sto se tice lutalica one na zalost ne mogu da znaju da ljudskoj vrsti ne odgovara sto obavljaju nuzdu po parkovima pa ne bi bilo lose da budes malo tolerantiniji prema njima. Sredice se i to jednog dana, ne boj se.

ne mogu više da gubim vreme na praznu priču

Ja ovo zovem nedostatak argumenata:bye:

Ovo je nebuloza i totalno nepoznavanje ljudske prirode. Potreba za gajenjem dece je instinktivna, nikakva posebna humanost tu nije ukljucena. Gajenje zivotinja nije instinktivna potreba te se itekako moze govoriti o humanosti (tu ne ubrajam gajenje pasa radi sopstvene zastite, zastite objekata, statusnog simbola itd). S te strane reklo bi se da ljudi koji gaje pse na ulicama, hrane ih, poje, vode veterinaru i sl. imaju veoma izrazenu crtu humanosti. Nemam nista protiv ljudi koji nista dobro oko sebe ne cine drugima sem kad iz toga izvlace korist, nemam neko visoko misljenje o njima kao osobama, ali ne smetaju mi. Sa druge strane veoma mi smeta kada takve osobe (verovatno podsvesno kivne na sebe) nipodastavaju rad i trud humanih ljudi, bio on usmeren ka ljudima, psima ili insektima. "Proverite da li ste dobar covek, pomozite onima koji ne mogu da uzvrate" rece Dusko Radovic i pogodi u centar.

Ne zelis psa u svojoj blizini? Kao sto Vragana rece, odseli se negde gde ih nema. Zasto bi bica koja ti nista u zivotu nisu skrivila kao i njihovi vlasnici trebalo da se sklanjaju? Eto meni smetaju bube, plasim ih se ali ne vidim da je to nekako njihova krivica i da bih zbog toga trebalo da ocekujem da one nestanu. Klonim se ja njih, jer ja sam razumno bice i nisam toliko prsla da ocekujem da se one sklanjaju od mene jer mi ne prija pogled na njih.

Kad su otpatci u pitanju ne zelim ni ja ljudske otpatke po celom gradu pa ih eto ima. I ne zalazem se za istrebljenje ljudske vrste:roll: Podzepu vlasnike pasa koji se ne pridrzavaju propisa, po dzepu ljude koji se ne pridrzavaju propisa i problem resen. A sto se tice lutalica one na zalost ne mogu da znaju da ljudskoj vrsti ne odgovara sto obavljaju nuzdu po parkovima pa ne bi bilo lose da budes malo tolerantiniji prema njima. Sredice se i to jednog dana, ne boj se.

Ja ovo zovem nedostatak argumenata:bye:

А јел прскаш бубе отровом или зовеш оне за дезинсекцију?

Stanu. Mada je to potpuno irelevantno za temu.

Није је р ако живиш у стану а не прскаш бубе оне се свуда рашире
па хиоптетички и ја као звој комшија страдам. То се зове живети у друштву
и права која ви заговарате су могућа само до тачке да не угрожавају већи део друих са којима живит у друштву.

Или бато на салаш па радиш шта оћеш

Није је р ако живиш у стану а не прскаш бубе оне се свуда рашире
па хиоптетички и ја као звој комшија страдам. То се зове живети у друштву
и права која ви заговарате су могућа само до тачке да не угрожавају већи део друих са којима живит у друштву.

Или бато на салаш па радиш шта оћеш

U mom stanu nema buba, nemas brige:ok: Upravo sve ovo o cemu pricamo je i utemeljeno na tome da se ne ugrozavaju drugi. Ne bih rekla da je gomilica na ulici narocito ugrozavajuca... Ako i upadnes (zasto li se obicno desava onima koji "gotive" zivotinje?:mrgreen:) prvo se zapitaj da nije ljudska. Cesto se vidjaju. Kad toliko uredimo drustvo u kome zivimo da ljudi prestanu da uriniraju i da se ne izrazavam-kake po ulici mozemo da pocnemo da uredljujemo iste radnje pasa. Jer dokle god budem vidjala odrasle i decu kako to obavljaju po ulici necu prestati da se pitam kako je moguce da pseci izmet toliko smeta "zivotinjoljupcima" a ljudski niko ne pominje:confused: Valjda je prijatnije ugaziti u ..... svoje vrste:think:
Sto se napustenih pasa tice, retko koji ce zaista ugroziti normalan primerak ljudske vrste. A uostalom, mi se i ne zalazemo za njihov ostanak na ulici i mi bismo najvise voleli da ni jednog psa/macku bez vlasnika ne vidimo, da ne moramo da se grizemo sto bolesna, gladna, uplasena zivotinja tamo negde lezi sama a mi ne mozemo da pomognemo... Jasno je da neki od vas ta osecanja ne mogu da razumeju, to ni ne trazimo. Ali malo tolerancije ne bi bilo na odmet jer sve ovo zaista nije nesto najgore u ovoj zemlji. STa vise iskustvo mi govori da ljudi koji imaju svoja posla, svoj zivot i svoje probleme ne bave se analizom potencijalnog ujeda potencijalno opasnog napustenog psa. Prolaze pored njih svojim poslom, sto isto rade i psi.

Jel'da?...:lol::lol::lol:
Mnogo vas ima,a osećam obavezu da repliciram samo onima koji i inače postuju na politici.

Da;) Na forumu osecas obavezu?:eek: Da ne shvatas forumsku pricu malo preozbiljno?:lol:

U mom stanu nema buba, nemas brige:ok: Upravo sve ovo o cemu pricamo je i utemeljeno na tome da se ne ugrozavaju drugi. Ne bih rekla da je gomilica na ulici narocito ugrozavajuca... Ako i upadnes (zasto li se obicno desava onima koji "gotive" zivotinje?:mrgreen:) prvo se zapitaj da nije ljudska. Cesto se vidjaju. Kad toliko uredimo drustvo u kome zivimo da ljudi prestanu da uriniraju i da se ne izrazavam-kake po ulici mozemo da pocnemo da uredljujemo iste radnje pasa. Jer dokle god budem vidjala odrasle i decu kako to obavljaju po ulici necu prestati da se pitam kako je moguce da pseci izmet toliko smeta "zivotinjoljupcima" a ljudski niko ne pominje:confused: Valjda je prijatnije ugaziti u ..... svoje vrste:think:
Sto se napustenih pasa tice, retko koji ce zaista ugroziti normalan primerak ljudske vrste. A uostalom, mi se i ne zalazemo za njihov ostanak na ulici i mi bismo najvise voleli da ni jednog psa/macku bez vlasnika ne vidimo, da ne moramo da se grizemo sto bolesna, gladna, uplasena zivotinja tamo negde lezi sama a mi ne mozemo da pomognemo... Jasno je da neki od vas ta osecanja ne mogu da razumeju, to ni ne trazimo. Ali malo tolerancije ne bi bilo na odmet jer sve ovo zaista nije nesto najgore u ovoj zemlji. STa vise iskustvo mi govori da ljudi koji imaju svoja posla, svoj zivot i svoje probleme ne bave se analizom potencijalnog ujeda potencijalno opasnog napustenog psa. Prolaze pored njih svojim poslom, sto isto rade i psi.

Da;) Na forumu osecas obavezu?:eek: Da ne shvatas forumsku pricu malo preozbiljno?:lol:

Па зато што је тема о керовима отвори о људима па ћемо о њима

А овде си тако одвалила да је смешно и причати

Керовође водите псе на ланцу ,дрште их близу себе и водите рачуна да не угрожавате мир оних који керове неводе по улици,и мирна моја Бачка

А како може да дође ако је на поводцу?

u parku nije vezana
park je veliki i u donjem delu je igraliste a u gornjem nema nista osim drveca i trave....i klupica
mi smo uvek u gornjem delu
i moj...."ker" nit je veliki,nit je opasan
ogromna je kukavica i kada joj neko koga ne zna prilazi da je pomazi,ona pobegne :lol:
odrasla je uz malo dete,razmislja samo o hrani i o tome kako neko treba da je mazi i da se igra sa njom.
tako da,moj "ker" ne mora da bude non stop vezan i sa brnjicom na njonji,posto je to jedno dobro zivotinjce a ne moj rob ili potencijalni ljudozder.
jel treba sliku da stavim,da se vidi kako ta "zverina" izgleda?
Керовође водите псе на ланцу ,дрште их близу себе и водите рачуна да не угрожавате мир оних који керове неводе по улици,и мирна моја Бачка

u parku nije vezana
park je veliki i u donjem delu je igraliste a u gornjem nema nista osim drveca i trave....i klupica
mi smo uvek u gornjem delu
i moj...."ker" nit je veliki,nit je opasan
ogromna je kukavica i kada joj neko koga ne zna prilazi da je pomazi,ona pobegne :lol:
odrasla je uz malo dete,razmislja samo o hrani i o tome kako neko treba da je mazi i da se igra sa njom.
tako da,moj "ker" ne mora da bude non stop vezan i sa brnjicom na njonji,posto je to jedno dobro zivotinjce a ne moj rob ili potencijalni ljudozder.
jel treba sliku da stavim,da se vidi kako ta "zverina" izgleda?

Јел то место где је дозвољено да керови не буду на поводцу?
Ако јесте ок ако није казна
А величина не игра улогу кер је кер,и по закону су све кере исте

e, tu se slazem...

pazi ovako; djevojcice, obje imaju pse i prije par tjedana
su pronasle napustenog zlatnog retirvera
nahranile su ga, okupale, ocistile od parazita i pas se ponasao ok, ali je na vratu
imao pozamasnu masu...vjerojatno tumor...

e, sad da li je prethodno zlostavljanje ili sam tumor uzrocnik psihicke nestabilnosti ovog jadnog psa, ne znam...
ono sto znam je da je prvo ugrizao jednog djecaka, koji ga je mazio,a zatim...par dana kasnije napao onu istu djevojcicu koja je brinula o njemu
dijete je zavrsilo sa nekoliko kopci i tko zna sta bi bilo da je nije odbranio drugaricin pas...gorepomenuti mjesanac, koji jedno divno stvorenje...
najpametniji i najdrazi pas kojeg sam u zivotu vidjela...

naravno da je psa koji je napao dvoje djece trebalo skloniti s ulice
to je i ucinjeno, ali pravo je pitanje kako je i zasto taj jadni pas na ulicu dospio...

koliko ja znam ujeo je samo devojcicu koja ga je polila vodom i on je legao na zemlju valjda od straha,pa ga je ona uhvatila za dlaku i povukla na gore,da bi ustao i on je ujeo(htela je da ga okupa) ta mala isto ima retrivera.
tako sam bar ja procitala

Ostaju agresivni psi.
Kako je pas uopšte postao agresivan?
Da nije možda zato što je zlostavljan? Napadan bez razloga i bez povoda?
Maltretiran od strane vlasnika koji ga je izbacio na ulicu?
Nije se dovoljno dobro pokazao u borbama pasa ili je procenjeno da nije dobar materijal za iste?
Dresiran je da bude pas koji će obezbeđivati nepokretnu imovinu od strane nestručnih lica?
Ovo su sve stvarni uzroci agresivnosti kod pasa. Svakako da postoje rase koje su poznate po agresivnosti, ali kod pasa, baš kao i kod ljudi, nije sve u genetici, a veliki deo ličnosti se formira usled uticaja sredine.
.

Napraviti zatvore za pse,pa nek služe kaznu u štenari za napade:per::cool:Može na suđenju i psihijatrijsko veštačenje,i odbrana na ''teško detinjstvo'':cool:Ako odgovara gazda krvoločne džukele,zašto i džukela ne bi odgovarala:think:

Napraviti zatvore za pse,pa nek služe kaznu u štenari za napade:per::cool:Može na suđenju i psihijatrijsko veštačenje,i odbrana na ''teško detinjstvo'':cool:Ako odgovara gazda krvoločne džukele,zašto i džukela ne bi odgovarala:think:

Slažem se. Neka pas služi kaznu, baš kao što i čovek služi.
Ali neka onda pas ide slobodno, bez povoca i korpe, baš kao što to čine ljudi. ;)
Neka onda čovek koji napadne psa takođe služi zatvorsku kaznu, itd.
, itd.
Ako se vlasnik šeta slobodno, što ne bi i pas? :per:

Slažem se. Neka pas služi kaznu, baš kao što i čovek služi.
Ali neka onda pas ide slobodno, bez povoca i korpe, baš kao što to čine ljudi. ;)
Neka onda čovek koji napadne psa takođe služi zatvorsku kaznu, itd.
, itd.
Ako se vlasnik šeta slobodno, što ne bi i pas? :per:
Može onda da se dozvoli držanje i lafova i tigrova i njihovo šetanje po Tašmajdanu:Dda konačno uzvrate džukcima za viševekovno genocidisanje mačjeg roda:roll:

Па за дете од 7 кг овај од 15 је звер а по парковима највише је деце до 15 кг

pa ja napisah da je ne pustam nikada tamo gde su deca,vec u drugom delu.
Ne zelim uopste ni da neko pomisli u parku da moj pas predstavlja opasnost,zato i nisam blizu "guzve"
i ne zelim da psa koji je mesanac setera koji je lovacki pas,drzim vezanog,da ne moze da se istrci.Da je namcor i agresivac,ne bi nikada bila odvezana.Ne moras da brines

Back