Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ako je tuga našla put do tvog srca i narušila tvoju radost, to je znak da priprema put za sreću !
Ona smesta očisti sve druge stvari iz kuće, kako bi ushićenje moglo doći do tebe od strane izvora dobrote.Patnja protresa žute listove sa grana tvoga srca, kako bi sveži listovi mogli neprestano izrastati. Ona iz korena izvlači staro nezadovoljstvo, kako bi nova ekstaza mogla ušetati iz njegovog pravca.Tuga srca izvlači uvenule i vijugave korene, kako ni jedan ne bi ostao sakriven.
Putem patnje, mnoge se stvari mogu izvaditi iz srca ... kako bi Bog dao nešto bolje za uzvrat ! ...
Mevlana
Ako je vraćanje cilj, čemu onda odlaženje?
Pa u tome i jeste sve: vraćati se. S jedne tačke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tačke za koju si vezan, ne bi voleo ni nju ni drugi svet, ne bi imao odakle da pođeš, jer ne bi bio nigde. A nisi nigde ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne čezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da čezneš, da voliš ! .
Selimović
Neki glas, miris neki i jedna lepa zvezda ne mogu noćas, da dignu iz moje dubine sve što je bilo.
Ovo mora da su mi popucali svi konci, lepi konci, tanani, što vezahu mene noćas ... za moje juče ....
Ljubav je veličanstvena katastrofa !
Znati da se zalećeš u zid ali svejedno ubrzavaš ... srljaš u propast s osmehom na usnama ... radoznalo čekaš trenutak kad' će se stvar unerediti ?!
Ljubav je jedino programirano razočaranje ... jedina teška, predvidiva nesreća kojoj se korača u susret .... koja se uvek traži ponovo ! ...
Zahvalna sam ti, ružo plava, što si našao načina da prevedeš sve neizgovorene reči u jedan osmeh ! Što imaš dovoljno ljubavi ... da te ne pokoleba moje sleganje ramenima i tuđi pogledi na ulici.Što si tako savršeno ovde i istovremeno onaj - Ti. Što si našao slabu tačku duha poricanja i što se s njim poigravaš ... dok on to bespomoćno pokušava prevideti....