Dodik uvjerava: Doktori Čović i Pranjić odbraniće Srpsku!

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav novi rat? Ne vjerujem.
Ja se nadam ulasku u EU.
Uopšte mi nije bitno koje je nacionalnosti predsjednik, bitno mi je samo da je normalan i prosperitetan.
Политичарима је битан новац, а не твој просперитет...

Брига њих да ли ћеш ти да мреш или не

Amnestija je bila usmjerena prema:

Pripadnicima četničkog pokreta (koji su bili voljni da pređu u partizane),Domobranima, muslimanskoj miliciji, Ustašama nije ali nije isključeno da neki pojedinci ustaški nisu ranije prešli u Partizane.

Pripadnike slovenskih domobrana, albanskih i makedonskih milicija koje su bile na strani okupatora,
Civile koji su pomagali okupatoru
, ako su se povukli iz takvih aktivnosti i bili spremni pomoći oslobodilačkoj borbi.

Tko nije mogao biti amnestiran?​

• Ratni zločinci – oni koji su počinili zločine nad civilima, partizanima ili vršili represije,
  • Visoki dužnosnici ustaškog režima, četničkog rukovodstva i drugih kvislinških struktura,
  • Oni koji su nastavili borbu protiv NOP-a i nakon objava o amnestiji.

Ja koliko znam mnoge ustaske vodje koji su pobjegli iz Jugoslavije su nakon rata hvatani i ubijani od strane Ozne, Udbe itd.

Ante Pavelićpokušaj atentata 1957, Buenos Aires; ranjen, umro 1959.
Nahid Kulenovićubijen 1969. u Münchenu; sin Džafera Kulenovića, aktivan u hrvatskoj emigraciji.
van Protulipacubijen 1946., Italija; naveden kao emigrant ubijen od UDBA-e.
Ilija Abramović1948., Austrija; isto naveden kao jedan od ubijenih emigranata.
Dinka Domančinović
1960., Argentina; ubijena emigrantica
Mate Miličević
1966., Kanada; emigrant ubijen.
Jozo Jelić, Mile Jelić, Marijan Šimundić, Petar Tominac, Vlado Murat i drugi migranti.
Maks Luburić ubijen je 20. travnja 1969. u Carcagenteu kod Valencije u Španjolskoj.
Likvidaciju je izvršio Ilija Stanić, agent jugoslavenske tajne službe UDBA, po nalogu iz Beograda itd

Ja koliko znam mnoge ustaske vodje koji su pobjegli iz Jugoslavije su nakon rata hvatani i ubijani od strane Ozne, Udbe itd.

Ante Pavelićpokušaj atentata 1957, Buenos Aires; ranjen, umro 1959.

Ово нема никакве везе са Озном-Удбом...

wikipedia.org - Благоје Јововић
Благоје Јововић (Косић код Даниловграда, 24. јануар 1922[а] — Росарио, 2. јун 1999) био је српски борац Југословенске војске у отаџбини у Бјелопавлићкој војно-четничкој бригади и извршилац атентата на усташког поглавника Анта Павелића 10. априла 1957. у Ломас де Паламору, предграђу Буенос Ајреса...
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Благоје_Јововић

google.com/search - благоје јововић
https://www.google.com/search?q=бла...Q&sclient=gws-wiz&sei=fe7PaP6GLPeD9u8Pr4DmmAs

РТС, 24. 1. 2023, Марија Јововић, ћерка човека који је убио Анту Павелића: Мој отац није био терориста [Видео]

blagoje-jovovic-f-militaryshop-rs-w.jpg

Благоје Јововић, на десној слици са Милом Кривокапићем, Мар дел Плата Фото: MilitaryShop.rs

...Зна се да су југословенске власти педесетих година тражиле његово изручење јер се претпостављало да се Павелић тамо налази, али је јако мала вероватноћа да је обавештајна служба у то време могла то да извши, јер са атентатима се креће тек негде шездесетих, крајем седамдесетих година, напомиње Костић.

„Сад, ја могу да причам из онога што су мени причали, између осталог и Милева Гаћеша Пићан која је, нажалост, прошле године преминула, а која је била једини живи организатор атентата, не учесник. Она ми је говорила да је један њен рођак, Црногорац из Мар дел Плате који је радио као полицајац, случајно на неком месту легитимисао човека. Видео је да у документима пише неко аргентинско име, а да је пред њим нико други до Анте Павелић. И тако су они, по њеној причи, сазнали. Била је укључена она, њен муж, њен брат Милан, Мило Кривокапић, Благоје Јововић и свештеник Радојица Поповић. То су људи који су знали за атентат, нико други“, наводи аутор документарног филма Благоје Јововић и Анте Павелић – било једном у Аргентини...
http://www.srpski-memorijal.rs/vest...elica-moj-otac-nije-bio-terorista-video.html/

Osim što Vučić Hrvatsku naziva falsifikatom Evrope, Hrvate ustašama, onima koji mu se redovno ukazuju u snovima i na javi, Dodik ih proglašava spasiocima Republike Srpske!
Kome vjerovati? :D
https://www.rtvbn.com/4081839/dodik-uvjerava-doktori-covic-i-pranjic-odbranice-srpsku
Vučić i Dodik igraju pametno – svako na svom terenu i u interesu svog naroda.
Vučić jasno podseća na ustaški zločin i istorijsku istinu, da se ne zaboravi ko je bio dželat.
Dodik, s druge strane, u realnom vremenu koristi političke odnose sa HDZ-om da zaštiti Srpsku i da obezbedi opstanak i stabilnost.
To nije kontradikcija, nego kombinacija taktike i strategije: jedan brani srpsko sećanje i identitet, drugi koristi veze da Srpska ne ostane bez zaštite u BiH.
To što njih dvojica rade je zapravo primer kako se balansira i u emotivnom, i u političkom smislu.

Back