Dodik predlaže vojni savez sa Srbijom i Mađarskom

imas pakt albanije kosova hrvatske, zovu i bugare, cekaju samo da im namigne 4. rajh i da ti raskomadaju zemlju kao treci rajh

ti ih nadmeni sve podcenjujes, kazes, nema sansi ako im amerika ne dozvoli, tj ovaj

Mystic+

a amerika tj., tramp je vec zaboravio da je obecao mir u ukrajini, oce da ga impicuju, gleda na panamu itd, uopste mu niste na radaru

ja prosto ne mogu da verujem da je neko toliko glup, da ne vidi da eu postaje 4 rajh, i ko ce opet da nayebe, jer ima av-a veleizdajnika, hortijevci ce da vas izvade, pa jedino ako vam je neko popio pamet kao oviom sns botovima

dodik predlaze? uhapsice ga bre!
jalta? pa ONA nije ni na vidiku, sta pricas bre? moze da prodje i decenija dok ne dodjemo do nove jalte, srbija do tada moze da nestane
ja nadmen :lol:

kolega, cuti i plivaj dok si tamo. pušti ti mene da razmisljam konceptualno a ne ćacijevski glupo ciji je virus vim cak i tebe preko bare zavatio :lol:

4 rajh... 4 rajh nije postao juce vec je nastao 1945., kad vec toliko ne znas. a posto su svabe pokazale svetu da su totalni idioti jer su dva svetska rata izazvali i oba izgubili, ni taj novi rajh im nece proci kako misle jer po ko zna koji put u njega nisu iskreno usli, vec sa namerom da izvaraju sve saveznice sa kojima su rajh upregli.

znamo dobro ko kroji kapu svetu i svemu sta se desava u njemu. svabe su uvek bile podguzne muve ili holivudskim recnikom executive producers najvecih, gde su zrtvovani posto su tako vaspitani da budu sluzincad jacima od sebe a siledzije spram slabijih od sebe. problem nemaca je sto nikada nisu razumeli siru sliku, vec su gledali usko, sa namerom da zaposednu sve sto moze misleci da je samo ideja za to bitna...sto bi reko pokojni djika njin djak, imam viziju....imaju oni q. :lol:

Aha, treba 10 godina :D
nebitno koliko treba, ali postoji kauzalnost u svemu sta radis... ako roknes nekoga sa vlasti, tebe ce isto roknuti, ako prevarom dodjes na vlast prevarom ces i otici, ako os ko zrikavi da imas drzavu a imas samo parce zemlje ko indijanci svoje rezervate, mozes da laprdas i kmecis o nepravdi, ti tj zrikavi si jedini kriv za to.

i najvaznije, ako serendas drugome da njegovo dvoriste nije pokoseno, a u tvom je prasuma ko u ćaci parku sa zivotinjskim vrstama na sve strane koje masu srpskim zstavama i arlaucu ratne poklice da ce ponovo sa muslimanima voditi boj, onda si najbolji egzemplar onog sto se u zivotinjskom carstvu zove magarac. :hahaha:

Dodik predlaže vojni savez sa Srbijom i Mađarskom​

Pogledajte prilog 1710114

4. april/travanj, 2025.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Mađarske Viktor Orban i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom izložbe vojne opreme, Beograd, 22. april 2023.
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će 5. aprila na proširenoj sjednici Vlade tog bosanskohercegovačkog entiteta zatražiti da RS pošalje zahtjev za uključenje u vojni sporazum sa Srbijom i Mađarskom.

"Republika Srpska nikada ne smije da prihvati da bude dio NATO saveza. Sutra imamo proširenu sjednicu Vlade Republike Srpske i tražićemo da se uključimo u vojni i sigurnosni sporazum sa Srbijom i Mađarskom. Mi na to imamo pravo", kazao je Dodik 4. aprila u Banjoj Luci.

Prema Ustavu Bosne i Hercegovine, entiteti nemaju nadležnosti za vođenje vanjske i vojne politike, za šta su nadležne isključivo institucije BiH.

Prema Ustavu BiH, svaki entitet može također sklapati sporazume sa državama i međunarodnim organizacijama uz saglasnost Parlamentarne skupštine koja može zakonom predvidjeti da za određene vrste sporazuma takva saglasnost nije potrebna.

Također, entiteti imaju pravo da uspostavljaju posebne paralelne odnose sa susjednim državama, ali u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.

Mađarska vlada, predvođena Orbanom, godinama je svoju pažnju usmjeravala na Republiku Srpsku, a ne na cijelu BiH. Dodikovoj vlasti je pomagala i kreditom mađarske državne banke.

Orban, njegova stranka i dužnosnici su se do 2019. godine sastajali isključivo, sa državnim zvaničnicima u BiH.

Prvi sastanak Dodika i Orbana u junu 2019. otvorio je teren "izravnim vezama Mađarske i entiteta RS", kako ih je nazvao mađarski premijer, koje su kasnije prerasle u program ekonomske suradnje.

Orban je spriječio 2021. godine njemačku inicijativu da se Dodiku uvedu europske sankcije zbog potkopavanja institucija BiH zbog čega je, uz optužbe za korupciju, s članovima obitelji i vrhom entitetske vlasti na "crnoj listi" SAD-a.

Mađarska je jedina država članica EU koja se u Općoj skupštini UN-a svrstala uz stav Srbije i vlasti RS-a, te glasala protivusvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u maju 2024. godine.

Osim toga, Dodik je istakao da RS održava "odličnu saradnju" i sa Izraelom i Azerbejdžanom, ne precizirajući u kojem kontekstu.

https://www.slobodnaevropa.org/amp/dodik-rs-srbija-madjarska-vojni-savez/33373540.html

Šta li će reći čaršija? :D
Сојуз је склопљен.
Сад смо најачи насвијет

mi smo dobar i zao policijac, a vi ste u masini, americkoj... nego cujem tramp vam uvaljuje neke obojene ilegalce?
@Casual Observer, regulisi ovoga, samo provocira
meni nece da uvali ali tihomiru ima da napravi rezervat :lol:

sta fali od obojenih sad mi reci? ako hoces da budes internacionala i kosmopolita, multikulturno srediste sveta kao napr berlin danas sto je, ili donekle london, moras da prihvatis te druge kulture.... naravno ne na ustrp svoje i to je sasvim normalno. kad si bio kod tebe u usa nekom chinatown-u da malo popricas sa kosokima o njinoj istoriji, ili odes samo jednom godsinje tamo na neki obrok il da pazaris drangulije pa trkom nazad medju beli olos? :lol:

Back