Dodik: Ako Izetbegović ostvari svoju najavu, BiH će nestati

LorneMalvo

Domaćin
Poruka
3.346

Foto: N.N. | Dodik: Ako Izetbegović ostvari svoju najavu, BiH će nestati
N.N.11.06.2019 08:39
BANJALUKA - Jednostrani potezi samo mogu dovesti do nestanka BiH, rekao je predsjedavajući Predsedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik, povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da će ta stranka kada uđe u vlast jednostrano poslati Akcioni plan za članstvo BiH u NATO.

Dodik je, prenosi RTRS, rekao da je Izetbegović to spomenuo i na posljednjem zajedničkom sastanku između SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.
"Ja sam mu odgovorio da samo proba da to uradi. Prvi put kada neko to uradi neka računa da nema BiH više. Mi i priželjkujemo takve postupke", rekao je Dodik.
Kako je rekao, tu njegovu izjavu svi mogu da tumače kako žele.
"Kada neko uradi nešto unilateralno, bez dogovora, onda šta će nam Savjet ministara, šta će nam parlament ako neki ministar može sam otići tamo i nešto uraditi. Od tog trenutka BiH neće biti", rekao je Dodik.

https://www.nezavisne.com/novosti/b...ic-ostvari-svoju-najavu-BiH-ce-nestati/542960

Muslimani se spremaju da mimo volje RS i Srba posalju zahtjev za clasntvo BIH u Nato i EU

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

On je upozorio da prvi put kada Izetbegović bez Srba i Srpske uradi bilo šta u vezi sa članstvom BiH u NATO-u više neće biti BiH.

"Prvi put kada ovo uradi neka računa da BiH nema. Priželjkujemo takve poteze, ja priželjkujem da neko uradi nešto unilateralno i bez dogovora, odnosno da neki ministar iz Savjeta ministara nešto sam uradi. Od tog trenutka BiH više neće biti i neka čitaju kako hoće ovu poruku", naglasio je Dodik.

On je istakao da bi to bila stvar preko koje sigurno Republika Srpska ne bi prešla.

Ово није прво непочинштво Бакира и клике око њега. Већ је у неколико наврата покушао узурпирати институције државне заједнице БиХ, ставити исте под своју тапију, или тачније клике око њега.
Најпознатији такав образац понашања бјеше прије двије и по године, када су, мимо институција, Бакир, клика око њега и нека секта невладинића, самопроглашене жртве, покушали испред БиХ прогурати захтјев за ревизијом пресуде МСП у предмету БиХ против СРЈ.
Није им наравно овај покварени наум успио, морам похвалити тадашње српске представнике јер су правовремено реаговали, жешћи блам за државну заједницу БиХ, но тешко да Бакир и протуве око њега маре.
Иако су тада добро одреаговали, српски представници су олако прешли преко те покварености Бакира, а како то и бива са олошом, када једном пређете преко непочинштва, поновиће исто, и то се догађа кроз најаву да би бошњачки кадар могао једнострано упутити акциони план за МАП.

Ситуација је озбиљнија него што изгледа. Наравно да ова иницијатива не може проћи, јер то мора пратити усвајање годишњег националног програма за НАТО у СМ, које нема шансе да су усвоји. Из разлога знаних.
Но невезано колико ће Бакир истрајати у својим суманутим идејама (лудо је то), они су свој циљ остварили, загађен је амбијент, криза ће се све више продубљавати. Србима, српским представницима у Српској сада треба мудрости, реакција мора одговарајућа, поново прећи преко ове покварености била би велика грешка.

Sve nazovi zajednicke institucije su muslimanske i muslimani ih smatraju kao svoje
Poslusaj govor Bakira na Zuci

Bakir jasno kaze da su vlasi zavladali nasim institucijama tuzlistvom BIH i progone one koje su nas branili

Dalje tu se ne radi samo o Bakiru,muslimanska takozvana ljevica SDP je mnogo radikalnija a da ne govorimo o gradjanskoj stranci Emira Suljagica i Reufa Bajrovica..

Muslimani su svi ,vjerske,politicke,intelektualne elite upregnuti da ostavre cilj Bosna kao nacionalna drzava takozvanih Bosnjaka
Poslusaj Bakira na Zuci
Bakir jasno i glasno kaze radimo na tome da zavrsimo rat politickim sredstvima

U toku radovi
Proširuje se trotoar na mjestu sarajevskog atentata, a vratit će se i stope Gavrila Principa

Objavljeno: 11.06.2019. u 12:09 Autor: E. H.
2
Grad Sarajevo je s tim u vezi pokrenuo projekt za rješenje ovog problema s namjerom da se na toj lokaciji proširi pješačka zona, odnosno plato ispred Muzeja

29c47d0c56aa4e295be7b3db9ec4d45e.jpg

Radovi kod Latinske ćuprije

Stope Gavrila Principa, djelo poznatog umjetnika Voje Dimitrijevića, ponovo će biti vraćene ispred Muzeja Sarajevo 1878-1918. kod Latinske ćuprije.
One su tokom agresije na BiH oštećene, a zatim i nakon obnove trotoara oštećene, te su privremeno bile smještene u Muzeju.
Kako je za Faktor kazao Mirsad Avdić, direktor Muzeja Sarajevo 1878-1918, ove godine povodom obilježavanja 70 godina rada Muzeja relizira se projekt revitalizacije spomeničke strukture.
- Nastojimo da vratimo ona obilježja koje Sarajevo čine prepoznatljivim u svijetu, a koji su vremenom nestali ili uništeni. Taj projekat podrazumijeva vraćanje stopa, obilježavanje mjesta gdje je izvršen atentat, izdvajanje mjesta na kojem se nalazio automobil za vrijeme atentata, vraćanje Spomenika umorstva Sofije i Ferdinanda i pravljenje rute od Ćumurije, gdje se desio prvi atentat, do muzeja. Tako da ćemo i dolje obilježiti mjesto i zatim rutu do našeg muzeja. Da ljudi koji dolaze u Sarajevo mogu dobiti jednu kompletnu informaciju o tome – pojašnjava Avdić.
Trenutno se vrše radovi na proširenju uže pješačke zone ispred Muzeja kod Latinske ćuprije. Pokretač i investitor projekta je Grad Sarajevo.
Ova lokacija je veoma posjećena, a problem je nedostatak prostora gdje bi stao veći broj turista.
Također, turistički vodiči imaju velike probleme da okupe grupe koje su nerijetko ugrožene zbog frekventnog saobraćaja.
- Grad Sarajevo je s tim u vezi pokrenuo projekt za rješenje ovog problema s namjerom da se na toj lokaciji proširi pješačka zona, odnosno plato ispred Muzeja. Grad je uradio i cjelokupan elaborat pri čemu je pronađeno rješenje na način da se proširi pješački prostor na mjestu atentata. Želja je da se u ovoj prvoj fazi proširi prostor, ali bi konačno rješenje bilo u spajanju pješačke zone čime bi ova turistička atrakcija dobila zadovoljavajući turističku infrastrukturu – kazali su iz Grada Sarajeva.
Radovi bi, prema riječima direktora Muzeja, trebali biti završeni početkom jula, a druga faza, vraćanje Spomenika umorstvu, do kraja septembra.

https://faktor.ba/vijest/prosiruje-...a-vratit-ce-se-i-stope-gavrila-principa/39778

Prpa. Ubrzo ce biti skidanje kandila i ikone s tavana

Realno bez sprdnje,mislim da je ruska vojna intervencija u BIH sve izvjesnija
Mali zeleni pristojni rusi bi se uskoro mogli pojaviti u BIH

Ja sam do najavio davnih dana. Teziste sukoba se prebacuje iz Sirije na Balkan. Ovi migranti koji se odjednom pojavljuju i sada su zaglavljeni u Bosni su tu dovedeni planski. Rusi ce da filuju Srbe oruzjem a ameri ove migrante, bosnjake i hrvate.

Srbija ide u EU
Narod u Srpskoj ne zeli u EU u obizir dolaze samo integracije sa Rusijom a ne sa EU
Интеграције са Русијом? Преко Фејсбука? Пошто о политичким интеграцијама у НАТО окружењу не може да буде реч.

U stvarnosti, bez odobrenja Amerikanaca nitko u Bosni ne može ništa da napravi. Priznali su je i prisilili druge, napravili su Dayton, trenutno je država u njihovom 'vlasništvu' kao što je nekad bila AU. Oni nisu badava trošili novac i sijali nato baze po Balkanu. Ako će biti angažmana Rusije to će biti u dogovoru s Amerikancima, u smislu vi nama ovdje mi vama tamo.

Našu boraniju od političara ne pita se ni gdje staviti znakove za ograničenje brzine

Poslednja izmena:
Na kojoj li ce strani Hrvati biti u tom sukobu:hahaha:

На муслиманској. Уосталом ово су бесмислене приче, Република Српска ће прогласити независност никада док су околности овакве какве су.

Шта, као Путин ће да спречи да Амери онда обришу патос са Додиком и екипом као што су са Хрватима пре скоро двадесет година, па у то верују само будале.

Back