Kćerka Direktora Cirkusa
Legenda
- Poruka
- 69.584
Naravno da može, žene svaka 4 mj.Ne moze na 4 meseca nikako, krv se obnavlja za 6 meseci, umlra bi ili si neki fenomen?
Ili dajes trombocite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da može, žene svaka 4 mj.Ne moze na 4 meseca nikako, krv se obnavlja za 6 meseci, umlra bi ili si neki fenomen?
Ili dajes trombocite?
Bilo je i ranije isto. Za dz dobijes sve analize krvi, to je prednost. Sifilis, Hiv, hepatitis i ostalo, sve saznasMislim da ne možeš da se "navučeš". Ja nekada osetim drugi dan neki kao, nalet energije, ali nekada ne. Zavisi. Jednom su me odbili zbog niskog hemoglobina. Prilicno su rigorozni u poslednje vreme. Sina su vratili jer koristi antihistamine npr.

OK, OK shvatio sam, sada se daje manje...Naravno da može, žene svaka 4 mj.

Bilo je i ranije isto. Za dz dobijes sve anaize krvi, to je prednost. Sifilis, Hiv, hepatitis i ostalo, sve saznas![]()

Ako te ne obaveste, onda si zdrava. Obavestavaju samo ako nesto nadju.Sigurno da rade analize ali ne znam rezultate. Valjda bi me obavestili![]()
Pretpostavila samAko te ne obaveste, onda si zdrava. Obavestavaju samo ako nesto nadju.
Naravno da rade i obavijestili bi te da pronađu nešto loše. Dok sam darivala kao studentica redovno je na fakultet dolazila koverta sa nalazima. I dobrimSigurno da rade analize ali ne znam rezultate. Valjda bi me obavestili![]()
Kad sam radio, bilo je dva slobodna dana. Osim toga dobro je znati krvnu grupu.Ne znam kako je u Srbiji, ovdje posljednjih godina imamo dosta pogodnosti, davaoci sa 10 i više darivanja. Više pazim na ovu legitimaciju dobrovoljnog darivaoca nego na vozačku ili ličnu![]()
I sada dva dana slobodna.Kad sam radio, bilo je dva slobodna dana. Osim toga dobro je znati krvnu grupu.

Zdravo
Da li ste nekad dali krv?
Kakva je procedura?
Kako se covjek osjeca posle?
Nikad u zivotu nisam dao krv ali uskoro moram za jednog prijatelja
Moram reci da se plasim i igle i krvi ali odlucio sam to da uradim...
Moze neki savjet?
Pa ako se plašiš igle nemoj, tamo uglavnom bude gužva, neki čak ne dobiju slobodan dan već "s posla skoknu" dati krv, nije baš da im je tamo potrebno da netko zapaniči.Zdravo
Kakva je procedura?
Moze neki savjet?
Ovdje u Hrvstskoj tek nakon četrdesetog davanja dobiješ nešto.I sada dva dana slobodna.
U svim zdravstvenim ustanovama imamo prednost-i pri naručivanju za neki pregled i prednost u čekanju u redu. To se poštuje. Takođe smo oslobođeni bilo kakvog plaćanja-participacija. CT, MR itd. Bukvalno svega.
Popusti u kinu, pozorištu i sl.
Novogodišnji paketić od Crvenog krsta![]()

Može itekako, ovdje u Hrvstskoj svska tri mjeseca muški, svaka četiri žene.Ne moze na 4 meseca nikako, krv se obnavlja za 6 meseci, umlra bi ili si neki fenomen?
Ili dajes trombocite?

Manje sad uzimaju...Može itekako, ovdje u Hrvstskoj svska tri mjeseca muški, svaka četiri žene.
Cijede do besvijesti.
![]()
Ovdje ne.Manje sad uzimaju...
Koliko znam, oduvijek je tako bilo, pojma nemam kako je u Srbiji.Muškarci mogu na klasični način dati krv četiri puta godišnje s razmakom između davanja od tri mjeseca, a žene tri puta godišnje s razmakom između davanja od četiri mjeseca.
Kad sam radio u ZTK, bilo je na 6 meseci, i uzimalo se pola litre.Koliko znam, oduvijek je tako bilo, pojma nemam kako je u Srbiji.
Mislim da se uzima 400 ml. po turi, ali stvarno nisam siguran.Kad sam radio u ZTK, bilo je na 6 meseci, i uzimalo se pola litre.
Osim ako ne dajes trombocite, to je moglo na dve nedelje.
Davanje trombocita se placalo jer dajes 2 sata prikljucen na aparat.
Neko se naduje, ako ne da. Obicno oni koji redovno daju, pa se prepune krvi, jer organizamMislim da se uzima 400 ml. po turi, ali stvarno nisam siguran.
Za taj postupak davanja trombocita ne znam, iskreno, prvi put čujem.
Postoje ljudi koji su iz medicinskih razloga čak prisiljeni davati krv u određenim vremenskim razmacima.
1. Dajem od 18te, do sada oko 40x dao mozda I vise.Zdravo
Kakva je procedura?
Moze neki savjet?
450ml sada uzimaju, tako je od 2000 a mozda I ranije, ja sam tada poceo da dajemRadio sam od 92-97, sada se sigurno osavremenelio, i ne uzimaju vise pola litre, jer tad je bilo na 6 meseci.
E sad navuce se organizam na davanje, jer navikne na obnavljanje krvi, pa mu lepo, i onda sam trazis
da ides![]()
Hm, na tri meseca? Rekao bih da je bas prekratko. No mozda sad znaju bolje?450ml sada uzimaju, tako je od 2000 a mozda I ranije, ja sam tada poceo da dajem
Pa sve zavisi, kako stignem, idem na recimo 4 al moze na 3, sada mi je hgb bio 167Hm, na tri meseca? Rekao bih da je bas prekratko. No mozda sad znaju bolje?
Ako se plasis bolje nemoj.Zdravo
Kakva je procedura?
Moze neki savjet?