Dobrobit meditacije na ljudsku psihu

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
Čaršijska je priča da je meditacija ušla čak i na psihijatrijsku kliniku (znajte da je tim ljudima maltene nemoguće pomoći). Koliko znate o tome? Koliko ste voljni da probate? Da li meditirate? Kako je to poboljšalo vaše psihičko stanje? Da li ste imali famozno iskustvo prosvetljenja?

Ovaj film sam ja davno, davno gledala:
Mislim da je to sasvim dovoljno (možda i previše), uslovno rečeno, znanja ----> jer ne možemo sve uzimati zdravo za gotovo.

To su opasne stvari. Jako opasne.
Da, znam. :mrgreen:

Zanime me samo, gde se nauče te stvari, kako prepoznati satanistu? Ima neki priručnik? Jel mora da nosi crni plašt do zemlje i šeta noću gorbljem, il je dosta da žrtvuje malu decu po pećinama?
I, ako već neko želi da odgovori, gde ste videli sve te stvari? Gde ste videli da satanisti sve to rade? Jel ste otišli na neki njihov sastanak inkognito, pod plaštem, jel ste svedočili žrtvovanju dece i ako jeste, zašto niste zvali policiju? Naprimer, ja da vidim da neko ubje nekoga, sigurno bih zvala policiju. Stručnjaci Za Prepoznavanje Statnista, kog vi zovete? Svog paroha?

Da, znam. :mrgreen:

Zanime me samo, gde se nauče te stvari, kako prepoznati satanistu? Ima neki priručnik? Jel mora da nosi crni plašt do zemlje i šeta noću gorbljem, il je dosta da žrtvuje malu decu po pećinama?
I, ako već neko želi da odgovori, gde ste videli sve te stvari? Gde ste videli da satanisti sve to rade? Jel ste otišli na neki njihov sastanak inkognito, pod plaštem, jel ste svedočili žrtvovanju dece i ako jeste, zašto niste zvali policiju? Naprimer, ja da vidim da neko ubje nekoga, sigurno bih zvala policiju. Stručnjaci Za Prepoznavanje Statnista, kog vi zovete? Svog paroha?
Mora da se zna teologija, osnove barem.

Dobra je meditacija, ali definitivno nije instant rešenje.
Zapravo je u početku jako teška, može i da pojača neurotične simptome (i mentalne i somatske), jer se sedenjem sa sobom (možda po prvi put) postaje svestan haosa u sebi.

Takođe mi jako smetaju sve meditativne tehnike koje zabranjuju misli, i drže fokus samo na senzacijama, i preporučuju satiranje svake misli koja se pojavi. Pa i misao je neki impuls, dolazi iz višeg mozga, koji je takođe deo ukupne fiziologije. Ne dolaze iz etra.

Ili još gore, tehnike koje se baziraju na detačmentu od oboje.

Back