Uživajte, naravno svako prema sebi. Dobro jutro. Otkad radim od kuće i prevoz je bolji nemam više utisak da me guši ovaj grad, ne smeta mi. Mi ćemo za moj odmor ići kod njegovih pa u vikendicu, taman da vidimo put koji smo platili da se uradi, rečeno je da će odmah da ga rade.
Ustala sam rano jer me ćerka probudila oko psa, ali mi ne smeta. Odspavaću još malo kad dođem iz nabavke. Koja milina... Ustanem.... Tišina... Doručka ima... Kuhinja čista... Ja natenane pijem kafu... Sunce sija... Otvoren prozor... Toplo u stanu... Mogu posle nabavke malo da siđem dole i prošetam krug, ma mogu šta hoću... Divota...
Idem da vidim šta ću naći od kupovnih kolača, ako ne nađem da bar donekle liči na nešto neću ni kupovati. Hrane imam dovoljno, tako da se ne brinem, kupila sam ono što je bilo potrebno. Moja pita se pojela brzinom svetlosti

od Uskrsa ništa nismo bacili, jaja smo pojeli sva, a moja strategija da kupujem po malo mesa onako usput i stavim u friz mi je odlično poslužila da se prošle nedelje uopšte ne mučim oko hrane.
Konačno se odmaram onako kako volim, idem i trošim na kućne stvari, a po kući nemam posla. Niti šta posebno spremam. Ne moram u neku veliku nabavku. Većinu zaliha imam, ulje, brašno, šećer, kafu, hranu za pse, hemiju, tako da kupujem samo šta mi fali.
Zato što sam odlučila da još malo odmorim od šporeta hoću da kupim neke kolače. Jednom sam kupila i bili su loši. Uglavnom to kupovno nije naročito. Mi slatko jedemo čokolade i tako te stvari, retko kad mesim, ali onda jedemo domaće. Kupovnu tortu nisam nikad kupila za nas za ovako neku priliku iz prodavnice. Beograd je malo sužen za neke stvari, ni da nađeš pihtije ni kavurmu, pečenjare su retke i loše, kupovni kolači su loši, ovo što se prodaje online isto nije dobro, nije to ono što su me njih dve učile da je kolač. Ali zato ima drugih prednosti. Trenutno imam 4 mesta gde mogu da odem u prirodu za dž i da se super provedem. Ko zna ovde može i bez para da se lepo provede. Treba ti samo vreme i energija da pešačiš, da poznaješ grad, i da imaš društvo. Samo neke ideje Kalemegdan, Ada, Košutnjak, Topčider, sve to obilaziti mogu ponovo i ponovo i nije mi dosadno. Divna šetnja kad je lepo vreme. Tu je i Beograd na vodi, Gardoš, Zemunski kej, ima divnih mesta za šetnju i uživanje. A čovek uglavnom nema vremena da to sve obilazi kada radi.