Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Ruka je da kažem dobro, radim i idem u kancelariju, mada me povremeno boli. Ali šta ću.
Sa šporetom je bila priča za film, pričaću vam.
Slušam muziku, A sad došla iz skitnje i podigla pare meni za prevoz, a muž gleda košarku.
Pseta su dobro.
Slušam muziku i nemam sad neka posla.
Obećala sam da neću o sudovima ali moram :mrgreen:
Otkako je ćerka brinula o svemu naučila me je kako ona pere, posle svakog obroka operem i sad mi je konačno pesma.
Kakva struja i mašina, operem za 10 minuta sve.
Počela sam da se ugledam na ćerku, redovno perem i redovno obilazim novi šporet i čistim ringle, rernu i ploču.
Ne bih ja ali mi je uvela režim da sve mora biti tako kako je bilo dok je ona bila glavna domaćica :mrgreen:
Šalim se, nije mi teško više, a kako ne znam, verovatno što 2 meseca ništa nisam radila.

Љубинка поздрав теби! Ево ме у твом кафанчету. До сада сам само читао што пишете овде, а сада сам одлучио

да нешто и напишем. Тема ми је права кафанска, Евровизија, Констракта, "In corpore sano", тајна

здраве косе Меган Маркл и тако то у том стилу, безбрижно трич-трач ћаскање. Осим тога кафанче ти има

број 10 што је прилично важан број за ово што следи. (Уколико ти се не уклапа у тему нека онда Зенделијка

или Жаба или не знам већ ко пребаци негде другде.)

Значи сада иде:

КОНСТРАКТАГИНИЦА - "In corpore sano"!

Што се чује на звучнику том?

Што се види на екрану мом?

Ал је пјесма, ал су перфоманси?

Да је пјесма већ би се отпјевала.

Да су перфоманси већ би дојадили.

Нит је пјесма нит су перфоманси,

него драма Констрактагинице;

она болује од љутијех рана

књижице нема, а мора бити здрава.

Мора, мора, мора.

...

Ово што она изводи на том такмичењу за Евровизију стварно није ни песма ни перформанс ни егзибиција нека

већ је стварно драма, музичка драма, односно права мала мини поп опера у три чина са све увертиром. Увертира је

онај стих отпеван унатрашке, први чин је одатле до оног "мора, мора,мора", други чин је до оног

"Боже здравља", трећи почиње од оног "немам књижицу". И шта људе шокира, збуњује, радује, љути, фасцинира... у свему томе?

Музика? Не баш. Сцена, позадина, костими, прање руку, глума, текст? Да, баш то. Да је Вагнер жив дошао би

и рекао јој:"Сестро слатка урадила си за три минуте оно што сам ја покушавао цео свој живот "in corpore sano"!"

И одакле уопште ово "in corpore sano"? Легенда коју сам чуо каже да је то други део старе латинске пословице "Мens sana in corpore sano"

"здрав дух у здравом телу" или , "у здравом телу - здрав дух". Исто тако кажу да је легенда стара око неких

150 година и да је њен аутор стари олимпијац Пјер де Кубертен.

"Снага и окретност су веома цењене међу дивљим и цивилизованим народима. И једно и друго се постиже вежбањем:

срећна равнотежа у моралном поретку, "Мens sana in corpore sano", како су стари говорили.”

Међутим нашој Констрактагиници живот је отворио очи и више је веровала оном што види него оном што јој говоре.

Видела је наравно и људе здравог духа и тела, али је још више виђала људе болесног духа у здравом телу и

здравог духа у болесном телу. Наравно да се запитала:"Како то?" Кренула је да копа. Копала је копала и

копала, све говорећи у себи "Ископаће вас Ана!" И ископа. Ископа прво Диогена Лаертија, а онда и Јувенала.

Кад је ископала Јувенала, ископала је и његове сатире, а у сатири број 10 је нашла:

"Orandum est ut sit mens sana in corpore sano" - "Треба се молити за здрав дух у здравом телу"

Цврц! Пјера срам да те буде! Преварио је милионе, милијарде људи, навукао их да мисле како ће бити

потпуно здрави и духом и телом, ако буду као јелени трчали, као рибе пливали, као кенгури скакали, тегобне трбушњаке,

мучне чучњеве и тешке склекове радили, тоне тегова дизали... То јесте добро, то јесте корисно, то јесте

здраво, али све то чак не гарантује безусловно здраво тело, а камо ли дух, ум, душу.

Е црни Пјере, црни Пјере преваранту стари, ко те не зна скупо би фитнес платио.

Осим Пјерове обмане и Јувеналове сатире у овој драми имамо и цинизам и расизам додуше не баш експлицитно изражене

већ имплицитно и у томе је у ствари тајна здраве косе Меган Маркл.

"Која ли је тајна здраве косе Меган Маркл? Која ли је тајна?" Што није Кејт Мидлтон уместо Меган Маркл?

Што није Јулија Тимошенко? Што није Врагана? Што нисам ја? Добро, нисам ја јер сам ћелав, ал` што нису

ове три него баш Меган Маркл? Ако сада онако хипотетички све ове даме ошишамо на ћелаво шта нам остаје?

Остаје нам моја брада и њихове коже, а на кожи се јасно види све, бар за неке чланове краљевске породице.

"Да ли ће Арчи имати браон боју коже?" зачуло се из здравог тела.

То је било толико болесно да је девер Меган Маркл морао за медије, а самим тим и за јавност, да изјави:

"We're very much not a racist family."

Не знам за вас, али за мене је у овом део тајне здраве косе Меган Маркл.

Сада би требало да иде разрада питања зашто је Констрактагиница изабрала баш косу као симбол здравља, када

знамо да је коса у ствари мртва...

Наставиће се... (а можда и неће)

Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:

Љубинка поздрав теби! Ево ме у твом кафанчету. До сада сам само читао што пишете овде, а сада сам одлучио

да нешто и напишем. Тема ми је права кафанска, Евровизија, Констракта, "In corpore sano", тајна

здраве косе Меган Маркл и тако то у том стилу, безбрижно трич-трач ћаскање. Осим тога кафанче ти има

број 10 што је прилично важан број за ово што следи. (Уколико ти се не уклапа у тему нека онда Зенделијка

Значи сада иде:

Мора, мора, мора.

...

Ово што она изводи на том такмичењу за Евровизију стварно није ни песма ни перформанс ни егзибиција нека

већ је стварно драма, музичка драма, односно права мала мини поп опера у три чина са све увертиром. Увертира је

онај стих отпеван унатрашке, први чин је одатле до оног "мора, мора,мора", други чин је до оног

"Боже здравља", трећи почиње од оног "немам књижицу". И шта људе шокира, збуњује, радује, љути, фасцинира... у свему томе?

Музика? Не баш. Сцена, позадина, костими, прање руку, глума, текст? Да, баш то. Да је Вагнер жив дошао би

и рекао јој:"Сестро слатка урадила си за три минуте оно што сам ја покушавао цео свој живот "in corpore sano"!"

И одакле уопште ово "in corpore sano"? Легенда коју сам чуо каже да је то други део старе латинске пословице "Мens sana in corpore sano"

"здрав дух у здравом телу" или , "у здравом телу - здрав дух". Исто тако кажу да је легенда стара око неких

"Снага и окретност су веома цењене међу дивљим и цивилизованим народима. И једно и друго се постиже вежбањем:

срећна равнотежа у моралном поретку, "Мens sana in corpore sano", како су стари говорили.”

Међутим нашој Констрактагиници живот је отворио очи и више је веровала оном што види него оном што јој говоре.

Видела је наравно и људе здравог духа и тела, али је још више виђала људе болесног духа у здравом телу и

здравог духа у болесном телу. Наравно да се запитала:"Како то?" Кренула је да копа. Копала је копала и

копала, све говорећи у себи "Ископаће вас Ана!" И ископа. Ископа прво Диогена Лаертија, а онда и Јувенала.

Кад је ископала Јувенала, ископала је и његове сатире, а у сатири број 10 је нашла:

"Orandum est ut sit mens sana in corpore sano" - "Треба се молити за здрав дух у здравом телу"

Цврц! Пјера срам да те буде! Преварио је милионе, милијарде људи, навукао их да мисле како ће бити

потпуно здрави и духом и телом, ако буду као јелени трчали, као рибе пливали, као кенгури скакали, тегобне трбушњаке,

мучне чучњеве и тешке склекове радили, тоне тегова дизали... То јесте добро, то јесте корисно, то јесте

здраво, али све то чак не гарантује безусловно здраво тело, а камо ли дух, ум, душу.

Осим Пјерове обмане и Јувеналове сатире у овој драми имамо и цинизам и расизам додуше не баш експлицитно изражене

"Која ли је тајна здраве косе Меган Маркл? Која ли је тајна?" Што није Кејт Мидлтон уместо Меган Маркл?

Што није Јулија Тимошенко? Што није Врагана? Што нисам ја? Добро, нисам ја јер сам ћелав, ал` што нису

ове три него баш Меган Маркл? Ако сада онако хипотетички све ове даме ошишамо на ћелаво шта нам остаје?

Остаје нам моја брада и њихове коже, а на кожи се јасно види све, бар за неке чланове краљевске породице.

То је било толико болесно да је девер Меган Маркл морао за медије, а самим тим и за јавност, да изјави:

Сада би требало да иде разрада питања зашто је Констрактагиница изабрала баш косу као симбол здравља, када

Ово је исто занимљиво...

Prati ruke od krivice - ARTNIThttp://www.artnit.net › Društvo

Значи сада иде:

Мора, мора, мора.

...

Al je tebi dosadno.🙂

Nešto se tako mislim, sve je poskupelo, toliko da je to - bez reči - a moja plata ista. Svi su dobili povišice, kamo mi?
Drugo kad vidim cene u prodavnici očajna sam. Sve je preskupo.
Pitala sam šefa više puta. Rečeno je da će biti, ali uz ovu inflaciju meni treba ozbiljna povišica, a ne ova mizerija koju je obećao.
Drugo ovaj rat...Ubi me u pojam s poslom...Neki ne kapiraju šta je viša sila...
Teši me što je Srbija, i pored svega, postala i ostala najbolja zemlja za moj život, kakav meni treba, a jeste, pa će valjda i firma malo da otvori kesu.
Mi kao zemlja imamo hvala Bogu svega i ne umiru ljudi u redu za ulje.
Kakva god da je, volim svoju zemlju. Ima nešto još uvek što nije izgubljeno u masi obezglavljenog sveta, a to je da ima ljudi u kojima nisu umrli čast i dostojanstvo.

Nešto se tako mislim, sve je poskupelo, toliko da je to - bez reči - a moja plata ista. Svi su dobili povišice, kamo mi?
Drugo kad vidim cene u prodavnici očajna sam. Sve je preskupo.
Pitala sam šefa više puta. Rečeno je da će biti, ali uz ovu inflaciju meni treba ozbiljna povišica, a ne ova mizerija koju je obećao.
Drugo ovaj rat...Ubi me u pojam s poslom...Neki ne kapiraju šta je viša sila...
Teši me što je Srbija, i pored svega, postala i ostala najbolja zemlja za moj život, kakav meni treba, a jeste, pa će valjda i firma malo da otvori kesu.
Mi kao zemlja imamo hvala Bogu svega i ne umiru ljudi u redu za ulje.
Kakva god da je, volim svoju zemlju. Ima nešto još uvek što nije izgubljeno u masi obezglavljenog sveta, a to je da ima ljudi u kojima nisu umrli čast i dostojanstvo.
Језиво је све скупо. Већ неко време се баш примети.

Sve je poskupelo. Ćerka i ja kupujemo proizvode koji još drže staru cenu, ono što možemo. Kada bi i plate pratile taj rast cena, ni po jada. Uz to struja i gorivo, treba računati da je inflacija jedno 10%.
Protivnik sam da se agresivno pregovara o plati, više sam za neku mekšu varijantu. Verujem da će nam određeno usklađenje biti.
Ja više nigde ne izlazim. Nemam para za to. Negde budžet mora da se sreže.
A gde su knjige za studenta i džeparac njoj, ali da kažem još malo i odškolovali smo studenta, što me mnogo čini srećnom. ❤️

Јесте Боги управо то или као оно код Куросаве у Крвавом престолу.

Ма има ту свега зато ми се и свиђа.

Al je tebi dosadno.?

Лимунадице, а што ћу, има се може се.

Ne znam meni se Konstrakta malo zgadila
Prvo mi je ta komunistička sintagma bila cool ali više nije, pojela je samu sebe
Dobar dan.
Ali predviđam da je umetnica pravi izbor za ono šugavo takmičenje Evrosong

Posebno je zabrinjavajuće što se liže sa svim onim što pljuje, to je moj utisak, možda grešim

Добро. Само да уђе у записник да то што ради одлично ради.

Која ли је била тајна здраве косе Винсета ван Гога?

Да, роба све скупља, а људски животи све јефтинији.

Ту нешто није како треба.

А сада одох да се шетам све до заласка Сунца. Поздрав свима, а Лимунадици посебно!

Nek je sa srećom šetnja.
Da, Konstrakta jeste drugačija, a tema koju je obradila, ko što sam rekla, mi jeste privukla pažnju, i sve što je u tom kontekstu mi je bilo drugačije od do sada viđenog.
U vezi sa cenama, okreni, obrni smo nahebali. Ali sve smo preživeli pa ćemo i ovo.
Danas mi je stiglo obaveštenje o bonusu, koji mi leže sa sledećom platom, onakav je kako sam i očekivala.
Treba da odem da ručam, a nisam još gladna. Muž će da ide po lekove psu. Ćerka je na predavanju.
Koliko mi znači ovo što pola radnog vremena radimo od kuće, ja sam u 5 sati slobodna žena, ako počnem u 8 slobodna sam u 4. Imam dva sata više za sebe minimum dnevno.
Sad stvarno ne planiram ništa popodne, osim da se lepo odmorim. I sutra sam od kuće.
Možda kad se odmorim siđem do Maksija da koristim aplikaciju, videću, skupila sam već 5 markica za peškire.

Dobar dan, ako ikoga ima ovde da čita, prođe ili svrati.
Težak dan.
Dva dana imam nesnosnu upalu mišića zbog penjanja, liftovi nisu radili jedan dan, i sad sam neupotrebljiva.
Na poslu haos haosa.
Treba da idem dva dana u kancelariju, ali ne mogu da idem. Moram uzeti andol.
Moram i mužu reći pored leka da mi uzme i cigare, dan totalni sunovrat jer glavu nisam digla od posla. Sem što sam ručala, tek sam sad se pomerila od računara da malko predahnem.
Ovo je prvi put da mi se ide u kancelariju, uprkos ustajanju, danas mi je u kući gužva i prilično je zamorno bilo ovako.
Muž mi se juče malo naljutio a malo smejao kad je obukao zelenu trenerku i zeleni duks, kažem ja njemu ooo dobar dan mister kermit.
Stigle su mi Luna stvari. Baš su lepe. Jedino mi je jedna suknja uska, ali ubacićemo parče tkanine u pojas da se proširi.
Ostalo mi je sve taman i super izgleda. Mnogo su lepe. Jedva čekam proleće i leto da oblačim nove stvari.

Dobro veče.
Konsultovala sam muža sutra za varijantu za posao.
Probala sam zlatne patike, moći ću da hodam u njima, upala je popustila.
Ja neću koristiti Casual Friday sada kada sam se opremila i za zimu ko niko.
I odluka je pala.
Crne prugaste pantalone, crna rolka, preko kratki šupljikavi beli džemper sa v izrazom, dole moje zlatne Guess patike.
Mnogo sam zadovoljna kako mi stoji.
Imam još mnogo lepih varijanti koje nisam iznosila, tako da neću koristiti petak, već u svom stilu. Kad već nigde ne idem, bar da u ofisu izgledam kako želim.
Juče sam oprala kosu, tako da sam mirna.
Ona suknja što mi je mala završiće kod ćerke, odneta je da se suzi, kao i da se na mojoj novoj teksas suknji sa džepovima uradi izrez. Imam i novu Tommy košulju, sivo plavi gužvani fazon, to mi je sledeća varijanta uz teksas suknju.
Tako da sam sad happy ko dete.
Posebno volim što on od svih stvari sastavi i napravi da izgledam sebi super.
A ništa ženu ne može toliko da usreći kao što je to da se obuče onako kako želi. Jedino što tome može da parira je zagrljaj na jastuku ili jaka kafa i pljuga, ili neka dobra žestina, and that's it

Poslednja izmena:
Dobar dan.
Radna sedmica je gotova, konačno.
Upoznala sam danas troje novih kolega, družila se, po običaju radila kao konj.
Ćerka je kupila novu haljinu, čekam da dođe kući da vidim i da proba.
Njih dvoje su otišli njoj po novi telefon.
Meni su crkle slušalice, ali nemam sad snage da odem po nove, a njima nije usput da uzmu ove koje ja kupujem. Imam one wi-fi njene ako mi se bude slušala muzika.
Čekam da dođu da vidim telefon i haljinu. Ja kakva sam pojma nemam koji telefon hoće da uzmu. Ja samo znam da je moj stari privatni telefon najbolje nešto što može biti, i da ima i može sve, ovaj službeni mu nije prići po performansama.
U Maxi aplikaciji imam neke buđave proizvode, ni do prodavnice mi se ne silazi, sve je bez veze i nemam želju da siđem. Toliko je bez veze da znam samo dve stvari koje hoću da kupim.
Danas je duvao neki podmukli ledeni vetar i nije bilo uopšte prijatno napolju.
Juče su oni uzeli vazda nekih slatkiša u Štarku, ali ću uzeti kasnije malo, samo što sam popila kafu.
Idem da koristim dok sam sama kako umem i radujem se vikendu da danem dušom od posla.
Prosto ne verujem da imam za sebe dva sata da baš ništa ne radim. Luksuz.

Uzeli su Samsung Galaxy A52 S, muž kaže da je to najbolji telefon srednje klase na tržištu, beli je uzela. Taj su baš i hteli, požurili su da uzmu novi ugovor dok ga još ima u ponudi u mts-u, jer je mužu taman isticao ugovor. Pošto joj onaj stari Huawei 30 nismo reparirali, čekali smo da stigne novi ugovor da uzme novi telefon.
Meni je bitno da je ona srećna a jeste, ne odvaja se od telefona.
Haljina je zelena i ima pojas mašnu, izrez i dekolte i stoji joj mnogo lepo.
Taman ako bude kuma drugarici da obuče, pošto čekamo vesti da li joj se drugarica verila, a moja devojka treba da kumuje. Može biti Bože zdravlja da uskoro ima svadbu i kumstvo.
Ja da izjavim za kameru da ja imam moj privatni Huawei p 10 i iskreno kunem se u njega. Koristim ga 4 godine, radi bez greške i imam na njemu vidžeta, banki i svega, i muzike i slika i sve programe za rad. Nikad me nije izdao. Meni nije bitno koliko telefon košta ili koliko je star, nego da li služi svim mojim potrebama. Ima i fabrički antivirus, tako da meni privatno ovaj telefon radi sve. Obožavam ga, a oni mladi neka se fensiraju nekim novim trendi telefonom.

Uzeli su Samsung Galaxy A52 S, muž kaže da je to najbolji telefon srednje klase na tržištu, beli je uzela. Taj su baš i hteli, požurili su da uzmu novi ugovor dok ga još ima u ponudi u mts-u, jer je mužu taman isticao ugovor. Pošto joj onaj stari Huawei 30 nismo reparirali, čekali smo da stigne novi ugovor da uzme novi telefon.
Meni je bitno da je ona srećna a jeste, ne odvaja se od telefona.
Haljina je zelena i ima pojas mašnu, izrez i dekolte i stoji joj mnogo lepo.
Taman ako bude kuma drugarici da obuče, pošto čekamo vesti da li joj se drugarica verila, a moja devojka treba da kumuje. Može biti Bože zdravlja da uskoro ima svadbu i kumstvo.
Ja da izjavim za kameru da ja imam moj privatni Huawei p 10 i iskreno kunem se u njega. Koristim ga 4 godine, radi bez greške i imam na njemu vidžeta, banki i svega, i muzike i slika i sve programe za rad. Nikad me nije izdao. Meni nije bitno koliko telefon košta ili koliko je star, nego da li služi svim mojim potrebama. Ima i fabrički antivirus, tako da meni privatno ovaj telefon radi sve. Obožavam ga, a oni mladi neka se fensiraju nekim novim trendi telefonom.

I meni uskoro ističe ugovor.
Imam Huawei telefon i zadovoljna sam sa njim.
Ono o čemu razmišljam je telefon za ćerku i koji model je najbolja opcija za nju.
To će joj biti prvi telefon.
Samo da naglasim da je skromno dete i da ne vija neke ekstra marke telefona, već koji će njoj biti funkcionalan.
Bila bi zadovoljna i sa telefonom koji ja imam.
Muslim na model telefona.

I meni uskoro ističe ugovor.
Imam Huawei telefon i zadovoljna sam sa njim.
Ono o čemu razmišljam je telefon za ćerku i koji model je najbolja opcija za nju.
To će joj biti prvi telefon.
Samo da naglasim da je skromno dete i da ne vija neke ekstra marke telefona, već koji će njoj biti funkcionalan.
Bila bi zadovoljna i sa telefonom koji ja imam.
Muslim na model telefona.

Huawei p30 lite je odličan telefon, ako možeš da ga nađeš. Za njen uzrast je sasvim ok, recimo je bolji od ovog mog privatnog. Predlažem ti ipak pošto su osetljivi na telefon da joj uzmeš za istu mesečnu ratu neki najbolji u ponudi za taj paket. Ono što je u njenom uzrastu izvesno je da moraš staviti zaštitu za ekran. Ali veruj mi, makar bili i odrasli, svi jednako vole neki dobar telefon. Uzmi joj nešto najbolje za tvoj ugovor nećeš zažaliti. Muž je doplatio 1000 dinara na pretplatu prošlu da uzmemo ovaj telefon njoj sada, ali vredi svake pare. Ona je trenutno presrećna a gledala sam interfejs i brzinu, dobar stvarno uređaj. Ako tebi nije mnogo bitan telefon, kao recimo meni, uzmi ćerki nešto najbolje na tržištu. Moj muž gleda Benchmark pri odabiru telefona.
Obavezno stavite masku i zaštitu za ekran, da stvarno odsluži svoje dve godine ugovora.

Dobar dan inače.
Ja pukćem u neverici cenama u prodavnici, koliko je sada piletina i određena hemija, ostalo da ne pričam. Lažu nas da je inflacija 5 posto, a ona je dostigla 25 posto. Nikakvih vesti o većoj plati još što me deprimira, jer primam i manju platu sad spram kursa i manje mogu da kupim jer je sve poskupelo minimum 25 posto. Bataci su poskupeli čak 50 posto. Zgrožena sam. Stvarno zgrožena.
Tačno je sve...
Da mi odlično upravljamo parama i da sa malo kupimo stvarno mnogo i živimo fino
ALI
OVE CENE SU STVARNO SKANDALOZNE
Ova inflacija može da se izdrži jedino da imamo 200 evra više mesečno, što se neće desiti.
Od mene toliko po tom pitanju.

Back