Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče 😀
Da obiđem malo temu, čisto da ne padne prašina, i da malo ispričam nešto bez veze u svom stilu 😊
Nešto ja tako mislim i mislim sama za sebe. Uzgred kuvam čaj, kad prokipi voda da ustanem. I dođem do jednog topla voda zaključka da svakog dana može biti malo lepo mimo malo ružnog. Kad naučim da lepe stvari stavim ispred ružnih, i kad naučim da stvarima pridajem samo onoliko značaja koliko zaslužuju u mom životu, mislim da ću uspeti u onom što dugo želim, a to je da lako podnosim sve stresove. Ono realno neke ne možeš podneti lako, ali mnoge dnevne itekako možeš umanjiti ako je po principu ko što kaže narodni pesnik jedan se otego, drugi se protego.
Možda su to neki sitni trikovi kako prevariti život, ali sam smislila. I pokušaću da to sprovedem, da budem malo 'lakša' na emociju. Većina stvari uopšte nije tako ni dramatična niti problematična kao što ja to primam k srcu.
Godine i godine su potrebne da čovek uči i promeni sebe da mu bude bolje i lakše, a i drugima sa njim, ali ako taj put, a put je, čini istinsku sreću, onda vredi poći.

Pošto ne znam na koju temu bih ovu izjavi stavila,staviću je ovde.🙂
Kupih knjigu danas samo zbog korica.
Baš mi se svidjela ilustracija.

Prilozi

• 20210916_212238.jpg
    20210916_212238.jpg
    137 KB · Pregleda: 32
Dobro veče svima 😘
Spremam večeru i odmaram se.
Dan je bio težak.
Dvoje kolega iz drugih službi dobili su otkaze posle kontrole.
Ja sam danas došla sebi od umora tek negde oko pola 8.
Vikend je počeo konačno, sad se tek malo opuštam i gluvarim.
Obukla sam moje skinny farmerke koje sam toliko puta pominjala, desigual tuniku i lacoste patike.
Druga koleginica mi je rekla da sam sve mršavija i mršavija, da mi je sada idealno ovako i da se na ovome zaustavim.
Prija mi ovo saznanje da već tri meseca imam istu liniju više manje i da sada nosim šta hoću i kad hoću 💖
Tako... Malo slušam muziku, odmaram se od svega i pustila sam sebi da se totalno opustim...

Čisto da tema ne pandrkne iako već jeste.
Dobar dan. Mislim nije naročito dobar al ajde.
Nema više društva koje se ovde skupljalo. Zato sam i ostavila temu da samuje. Nema onih ljudi koji su mi bili iskreno dragi, sa kojima je ovde bilo uvek veselo.
Sad sam jedan prosečan strani posetilac ovog foruma, osećam se kao da nisam ovde provela godine i godine, jer se nešto promenilo i u meni i na forumu, ne hajem uopšte više ni za šta ovde...
Kao da i nisam tu.
Tu sam ali nisam.
I propisno je dosadno.
A kada pesma je ponese i zaigra na stolu... Pevam...
Da stvar bude gora, nemam ni nostalgiju za starim vremenima foruma, niti imam neko posebno mišljenje o trenutnom stanju ovde.
Tako... Ništa nemam zanimljivo, zato što ni sama više nisam zanimljiva za ovo mesto, a da me ubiješ ne znam zašto nisam... I neka nisam..

Danas mi je šef na putu.
Moj jadan Huki nešto sanja i trza se u snu, jadan cuko. Probudila sam ga. Njih dvojica su legli na sunce. Ja se spremam za neki dosadni sastanak, ništa mi se propisno ne radi, stvarno mi treba bar jedan dan da lenčarim, to je sutra za njen rođos. Mogla sam do 12 da spavam, jedva sam ustala. Bar sam od kuće i danas mogu malo mirnije da radim. Uzela bih i za danas odmor, ali nemam odmora, još jako malo.

Došla sam malo da predahnem, pa ko želi na temu gde nema teme i pišeš šta hoćeš, neka izvoli.
Mišica čisti kuću, ja popodne imam sastanke. Čekam kraj radnog vremena da se odmorim i da se ubacim u kadu i sredim. Ali prvo da se odmorim. Od srede ću se vratiti u uobičajene probleme, posao, stres i sve što nam dolazi svaki dan. Danas koristim samo da radim tekuće stvari i da jedan dan u godini, što je za mene tako, ukradem od posla malko vremena. To nikad ne radim, ali danas je izuzetno, a i neophodno mi je da opet profunkcionišem. Nismo svi svakog dana ni radni, ni orni, ni sposobni. Drugi ljudi koriste radno vreme kao razno, ja to ne radim. Neke od mojih kolega dolaze i odlaze i izlaze kad god hoće i kako hoće. Tako da mogu i ja jedan dan da imam od kuće prave pauze, jer mi je jako potrebno. Kad mi je umrla majka, pa svekar, stalno sam radila. Sve ove godine sam radila i sa odmora i sa bolovanja i prekovremeno. Zato danas dajem sebi malo lufta, kada i meni treba.

Inače se radujem rođendanu kao dete.
Odavno nismo sve ovako bogato pripremili, bude uvek lepo, neke godine više, neke manje.
Zato mi svaki put ima veliku čar.
Ostala sam dete da uživam u maloj sreći. Kada nešto lepo kupim, kad slavimo, kad se izađe, pa čak i kad kupim svima prave pljeske.
Život stvarno čine sitne stvari, ko zadrži duh u sebi da uživa u trenutku, taj je srećan čovek.

Sloboda! :zskace:
Jeste da je to jedno popodne i jedan dan, ali mnogo sam srećna. Ćerka sutra oblači premijerno novu Tommy haljinu koju je dobila za rođendan, a ja ću moju crvenu haljinu i nove moje najdraže patike. Ove godine ne slavi sa društvom, već slavi sa nama dvoma. Tako je odlučila. U kuhinji me čekaju sudovi, ali sam prvo pustila muziku i popila jedan nes, isključila se u 5 i 15 i uključila ooo u 17 h, znači nisam popodne slobodna. U to je stigla i informacija od onog jednog dobavljača da ćemo rešiti krizu, moje kolege iz Evrope se napravile pregled tendera umesto mene, a sataraš koji je po meni ispao loše, njih dvoje kažu da je ok. Već sam sva vesela, vidite po meni :lol:

Dobar dan dragi i drage moje 🤗😘🤩
Danas nam je divan dan našoj devojci 🎂💖♥️
Noćas smo joj nas dvoje čestitali uz piće 🥂 a jutros smo nas dve krenule u pravljenje đakonija. Voće u alkoholu je u frižideru, ona samo otvara frižider i malo gleda u tortu, malo u oval s voćem 🍇
Kaže da je grožđe prelepo.
Skuvala sam jaja, na redu je predjelo sa sve onim slanim zanimacijama koje je ona smislila da stavi 🍱
Gledala sam joj i u šolju, smejale smo se ko deca.
Slavljenica je rešila sve da složi sama, a moja objava čeka trenutak dok sve ne posložimo i dok se ne obučemo.
Ja sam jedna srećna žena 💖

Back