Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan.
Od sledeće nedelje vraćamo se u kancelariju.
Sad mi je najveći problem telefon koji treba da mi stigne na kućnu adresu, a ja neću biti kod kuće.
Onda pare. Registracija će nas mnogo koštati, a treba svekru da dajemo godinu dana. Uz sve to treba naći sad za troškove za kancelariju, hranu, prevoz.
Pa ustajanje, pa gsp, pa bolovi u nogama od obuće, još imam i herpes,.... Brrr... Ne ide mi se uopšte... Valja spremati ručak posle posla jer ja nemam da plaćam kafanu redovno. Sad kad pomislim na sve, plače mi se što moram da se vratim u kancelariju...
Rad od kuće ima nekih sitnih mana, ali je meni mnoooogo lakše i jeftinije.
Da bar uplate markicu, nego moram verovatno za početak da finansiram unapred prevoz.
Što kaže moj muž hvata me anksioznost... Iz keca...

Dobar dan.
Od sledeće nedelje vraćamo se u kancelariju.
Sad mi je najveći problem telefon koji treba da mi stigne na kućnu adresu, a ja neću biti kod kuće.
Onda pare. Registracija će nas mnogo koštati, a treba svekru da dajemo godinu dana. Uz sve to treba naći sad za troškove za kancelariju, hranu, prevoz.
Pa ustajanje, pa gsp, pa bolovi u nogama od obuće, još imam i herpes,.... Brrr... Ne ide mi se uopšte... Valja spremati ručak posle posla jer ja nemam da plaćam kafanu redovno. Sad kad pomislim na sve, plače mi se što moram da se vratim u kancelariju...
Rad od kuće ima nekih sitnih mana, ali je meni mnoooogo lakše i jeftinije.
Da bar uplate markicu, nego moram verovatno za početak da finansiram unapred prevoz.
Što kaže moj muž hvata me anksioznost... Iz keca...

Polako, Lady.
Treba će ti malo vremena da se ustali.
Primećujem i ja da se službenici polako vraćaju u kancelarije.
Proveri sa firmom to za markicu i čuvaj sve račune, bez obzira koji prevoz budeš koristila.
Za kola, sačuvaj račun od goriva, za gradski sačuvaj sve račune do kraja meseca ili produži pokaznu, nzm kako funkcioniše u BG za gradski prevoz.

Polako, Lady.
Treba će ti malo vremena da se ustali.
Primećujem i ja da se službenici polako vraćaju u kancelarije.
Proveri sa firmom to za markicu i čuvaj sve račune, bez obzira koji prevoz budeš koristila.
Za kola, sačuvaj račun od goriva, za gradski sačuvaj sve račune do kraja meseca ili produži pokaznu, nzm kako funkcioniše u BG za gradski prevoz.

Da trebaće mi vremena da se naviknem.
Ali u svemu lošem, ima i nešto dobro.
Sređivaću se, družiti sa kolegama i biće malo odmora od kuhinje i od mojih.
Nije da su oni meni dosadili, daleko od toga, ali mora čovek i malo da izađe iz kuće i društvo da promeni, to je prirodno.
Muž je rekao da za početak idem kolima, pa šta košta da košta. Nekako mi uvek nađemo neki balans.

Da trebaće mi vremena da se naviknem.
Ali u svemu lošem, ima i nešto dobro.
Sređivaću se, družiti sa kolegama i biće malo odmora od kuhinje i od mojih.
Nije da su oni meni dosadili, daleko od toga, ali mora čovek i malo da izađe iz kuće i društvo da promeni, to je prirodno.
Muž je rekao da za početak idem kolima, pa šta košta da košta. Nekako mi uvek nađemo neki balans.

Kad budeš točila gorivo obavezno uzmi fiskalni i gotovinski račun.
Zbog putnih troškova.

Da, ima nešto u tome kad nisi 24h na jednom mestu.
Stalno u kući.

Kad budeš točila gorivo obavezno uzmi fiskalni i gotovinski račun.
Zbog putnih troškova.

Da, ima nešto u tome kad nisi 24h na jednom mestu.
Stalno u kući.

Već sam se navikla na ideju da idem u kancelariju, a što se tiče troškova, trošim sada minimalno da sačuvam pare da imam kad budem išla.
Za telefon što sam naručila ću se dogovoriti da dođu posle 6 kad sam kući, a možda i budem tu, povratak kreće od sledeće nedelje postepeno, pa ćemo videti.
Naručili smo Huawei trojku lite, jer smo došli do zaključka da za iste pare je bolje da uzmemo telefon koji se već dokazao.
Ja ću, nadam se, sledeće nedelje dobiti novi telefon da mogu da instaliram banke i osposobim ako mi bude trebalo za neke moje beleške i moje zezancije.
Što se tiče društva, možda će mi na kraju i prijati promena, ali da će biti više zamorno, hoće, bar u početku.
U svakom slučaju, ja se spremam i vodim računa da sve nekako istegne. Pa uz dobru volju svih, a uz to možda neću ići za početak svaki dan, preživećemo.
Uvek me muž malo obodri, kad god mu se žalim, odgovor je rešićemo, i to me smiri.

Inače dobro veče.
Peglala sam, bila do prodavnice da kupim hranu za sutra, ćerka ceo dan nije tu, i spremala večeru.
Treba i njoj da nešto pomognem, pa sad pravim malo pauzu.
Njih dvoje postavljaju neki oglas.
Ja se pružila i odolevam večeri nekako, a gladna sam jako. Šta god bih pojela u pola 10 - ne valja.
Koristim pauzu na kratko da napravim organizaciju oko para, i da malo se pružim i predahnem.

Za danas je gotovo.
Sutra me čeka ozbiljan razgovor sa šeficom u vezi ostanka u firmi.
Do kraja nedelje treba da odgovorim na ponudu druge firme.

Pokušaću da te posavetujem najbolje što mogu, pošto bar u tome imam dosta iskustva. Ključno je da se poruka polako i oprezno upakuje, da ne bude ni jasna ni nedvosmislena, a svakako treba da tražiš povišicu i bolje uslove, ali oprezno i sa dosta takta.
Treba izvagati. Ako imaš ugovor na neodređeno i nakupila si staž, budi oprezna, siguran posao se ne napušta, već se polako godinama pregovara o plati. Ako pak nemaš šta posebno da te drži tu od motiva sem plate, onda je možda i poželjna promena, jer ako je plata jedino što nas motiviše, onda taj posao nije dugoročno dobar. Ne znam celu pozadinu, ali priča je u današnje vreme vrlo slična. Siguran posao za manje para, na kome si se već dokazao i imaš neke pogodnosti, i bolje plaćen neizvestan posao uz novo dokazivanje. Kupuješ takoreći mačku u džaku. A po mom mišljenju jedino neke stvarno dobre pare su vredne takve žrtve. Uvek sam pre za varijantu da se pregovara sa poslodavcem o boljim uslovima. Pa ako ne postoji mogućnost nikakvog napretka na duge staze, onda je to valjan razlog da se posao menja.
Kako god da se postaviš budi oprezna i fina. Svi cene uljudnost u takvim 'obračunima' a možda bi nekad poželela da se vratiš ako odeš.
Srećno! 💕

Hvala na savetu.
U ovom poslu je mala verovatnoća napredovanja.
Mogu jedino da šefujem a to me baš i ne privlači.
Sve firme(agencije) nude manje više slične uslove, nijanse su u pitanju.
Do kraja maja ću imati 8časovno radno vreme.
Na toliko sam i prijavljena, gubitkom jednog objekta skraćuje mi se radno vreme.
Sad sve zavisi da li ću dobiti drugi objekat umesto ovog.
Ono što mi druga firma nudi je dodatni posao.
To je jedino što mi mogu ponuditi, za sad.

U ovoj firmi tačno znam na čemu sam.
Sutra ću više znati kad obavim razgovor sa šeficom.

Ja sam i na prošlom i na ovom poslu imala napredovanje, ali iskreno dugo sam i temeljno pripremala taj teren, i stalno radim na njemu. To je strategija koja se gradi od početka na nekom poslu i stalno traje.

Da, samo što postoje razlike u delatnostima.
Mada i ja na neki način gradim karijeru, ako se može tako reći za delatnost spremačica.

Znam da mogu uvek da se vratim na svaki objekat na kom sam radila.

Dobro jutro svima.
Nešto mi nije dan danas.
Sa teškoćom sam ustala i nešto mi se malo vrti u glavi.
Nadam se da ste vi bolje.
Pokušaću popodne malo da dođem sebi, imam i posle posla dosta obaveza, kao i svakog dana, ali ću probati malo da iskuliram.
Za razliku od prošle nedelje kada sam bila extra na svaki način, već par dana ne osećam se baš dobro.
Kad se završi sastanak, idem da jedem, popijem vitamine, i izađem na 10 minuta na sunce, čim ugrabim malko vremena, nadam se da će biti bolje.

Apdejtuje mi se komp, pa se malo odmaram sad. Imala sam jedan baš zanimljiv sastanak. Moram sa šefom videti za povratak u kancelariju, treba da pišem i odmor za rođendan i jun dva dana za godinu dana svekru.
Doručkovala lepo i popila kafu, malo mi je bolje.
Najviše volim ovakav doručak: dva pržena jaja, pršuta, ajvar, malo hleba, pa posle kafa.
Možda sam samo bila gladna, ne znam, moguće.
Možda mi je proradio i moj overthinking, a stvarno nema potrebe da sebe mučim s tim.

Malopre završila razgovor sa drugaricom.
Klinac joj puni 14.
Kad pre?
Još juče je bio beba, a sad već momčić.

:heart:
Da rastu ko iz vode, naša sreća, naša deca :heart:
Meni ćerka kao juče da je bila beba, a sad devojka za udaju :lol:
Uvek ću je gledati kao svog pišuljka, to je jače od mene :heart:
Dok ne dobijem unuke, onda ću da gajim nove pišuljke :heart:

Dobro veče
Završili smo oko registracije, pokupila sam kola. Umorila se i od posla danas, i posle posla trči jedno, drugo, i baš sam umorna sad.
Treba da se podignem da spremim večeru, a sudove ću malo kasnije. Pije mi se kafa, ne znam šta da radim. I gladna sam, iako smo jeli relativno skoro.
Bar sam registraciju skinula sa dnevnog reda i pisala odmor danas za kad mi treba.
Idem da stavim paprike da se polako prže i da ubacim jaja, to nam je večera za danas, i rešila sam da popijem kafu, kad je merak, nek je merak.

Dobar dan.
Šta sam posla uradila danas... Ali zato popodne mogu da se odmorim, imam samo sudove kasnije da operem i to je to.
Pada kiša. Na neki način je i malo dosadno, mada sam ja previše umorna još da bi mi bilo dosadno.
Kola su rešena hvala Bogu 💖 sad se bavim pripremama oko povratka u kancelariju.
I odmor mi je odobren.
Čekam da se kreteni jave za telefon, sad me nervira šta ću ako dođe a ja nisam tu.
Ono što me je malo utešilo je da ćemo možda preći i kasnije na kombinovani model rada, pola od kuće, pola iz kancelarije, a to je u neku ruku meni optimalno.
Jer nije normalno stalno sedeti kod kuće.
Rad od kuće je mnoooogo lakši, ali ako se već vraćamo, teši me da je koliko je moguće malo.
Nije to zbog nas, već zbog drugih stvari, ali meni odgovara :aha2:

To u mom slučaju izgleda nekako ovako

Prilozi

• IMG-8d0b6804ad266f485a5efd385f6fb9df-V.jpg
    IMG-8d0b6804ad266f485a5efd385f6fb9df-V.jpg
    130 KB · Pregleda: 17
Dobar dan svima.
Danas opet u transu od posla, sad pravim kratku pauzu.
Ovde pljušti kiša.
Legle su mi pare od države, mojima nisu još, ali će uskoro. Taman da ostavimo za godinu dana svekru šta treba da se plati.
Inače sledeće nedelje ne idem u kancelariju, tek one tamo, po rotaciji koja postoji u grupi, pa su momci i šef bili toliko dobri da oni dođu sledeće nedelje, a ja posle. Taman će mi doći telefon do tad, danas treba da me zovu, tako mi je rečeno.
Popodne nema skitnje, ali ni posla po kući sem sudova, ćerka je sve očistila i bila u nabavci. Ja dok sam radila skuvala pasulj sa dimljenim mesnatim rebrima za dva dana, i samo da napravim zelenu salatu.
Nismo jeli pasulj odavno, baš mi se jede.
Sledeće nedelje imam reviziju rada sa šefom, to je ona koja se radi tokom godine, pa ću nadam se uspeti da unesem sve što sam do sad uradila, a toga ima dosta. Mnogo sam ponosna na sav posao do sada, uštede su sa 6 cifara evara, i još gomila projekata i tendera, pa se nadam da će i sledeće godine bonus biti dobar, kao i ove, a možda i revizija. Iskreno se nadam i radim na tome. U poslednjih nekoliko godina imala sam više puta reviziju, i konačno sam došla do plate koja me zadovoljava, ali želim da idem dalje jer sam zaslužila sa svim što sam uradila i radim. Moj moto je jasan, malim koracima uvek napred.

Back