Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan.
Osvanuo je lep sunčan dan i konačno i nama nešto lepo da se desi pored sveg haosa koji imamo.
Biće sve ok.
Jedna situacija razrešena, sad može lakše da se diše.
Срећан си тек тако. Што те има.
Што имаш још једно ново пролеће.

Мени омиљен Микин стих :) :heart:

:zag:

Ustala sam odavno ali smo se nas dve razvlačile, a i on se probudio kad i ja
Malo smo svi pričali, on sad doručkuje, nas dve smo jele
Malo kasnije odosmo nas dve napolje da vodimo ovu dvojicu
Ona je bila u prodavnici
Napolju kaže da je lepo vreme, nadam se iskreno da uskoro dolazi proleće :heart:
Njemu je bolje, za sada uzima lekove i sve redno, i dalje ima problem sa stomakom, ali ja mislim da je to od antibiotika
Tek za koji dan ćemo videti kad i gde ide na kontrolu.
Počeo je da priča, smeje se, zbija šale i dopisuje se, ali ne mora toliko da bude aktivan sad. Bolje je čim mu je postalo malo dosadno.
Ja sam danas dobro, ona epizoda od juče je prošla, što kaže moja ćerka, to su sve sada nus pojave
Ona je dobro hvala Bogu, bila na predavanjima jutros.
Opet sam gladna iako sam pojela neku pitu, merkam da odem da jedem doručak dva.

Bile smo napolju, dan je divan :heart:
Prvo smo bile sa psima jedno 45 minuta, a potom smo još sat provele na klupici na suncu. Kod nas je jedan veliki park u naselju, nema auta, možeš da se opustiš i uživaš u suncu.
Da li je moguće da me je sunce izmorilo?
Treba da stavim ribu uskoro, ali sam se malo pružila. Danas nisam radila, rešila sam da radim na svom zdravlju.
Popodne ću takođe da se odmaram nadam se puno 💖 💖 💖
Tako mi je prijalo, to divno proleće konačno dolazi :heart:

Dobro veče
Počela sam da mu uvodim normalnu hranu danas i mišljenja sam da mu je bolje stomak. Treba da jede normalno.
Riba mu je prijala, danas pogodak sto posto
Sutra poslednji pancef, do utorka eliquis, a u sredu ide da radi krvnu sliku, molim se Bogu da bude dobra i da je ozdravio.
On meni izgleda dobro, večeras ima apetit, ponaša se uobičajeno, čak je zasmejavao ćerku i mene sa svojim frizurama, meni su suze pošle od smeha.
Smejali smo se danas kao ludi.
Posle se ona smejala meni i mom podjebavanju
Malo mi se vratila energija od zagrljaja danas :heart: ali sam još puno iscrpljena.
Sad gledaju seriju, ja slušam muziku, ona obilazi picu, treba izvesti velikog psa, ona će malog.
U nedelju moram rano da ustanem da idem po doznake u kovid ambulantu. Neću ići kolima, lakše mi je, kola su mi velika obaveza zbog parkiranja, a ja kako sam nesposobna da se parkiram, mogu samo nevolju sebi da napravim.
Danas smo lepo proveli popodne, ali je mene kao i uvek uhvatio umor sad već, ovaj od korone i nus pojava. Danas mi je bilo i vruće i hladno, strujala sam i sve tako nešto bez veze, ali sam u suštini ok, osim što sam umorna svako veče ko pas, spavam nedovoljno, i brinem se oko svega. Ali moram da radim sad sa više energije nego ikad, da sve ovo prođe što pre i što lakše.

Dobro jutro! Nemam ništa lepo da vam kažem, zato dodjem ostavim par fotki da se zašareni malo i to je to.
Mislim da samjos poodavno pisala da se kod nas slave dva Uskrsa,odusevila sam se kako žena od 70.godina, (moja mama) ima volje da se bavi dekoracijom kuće za Uskrs.
Ostavljam ovo za primer nama mladjima da život i u teškim vremenima čine male stvari, i da će “lepota spasiti svet”. Jer vakcina izgleda neće 🙄😇
2FA4BC8C-35D5-43AA-A3EE-6728539C8B17.jpeg
E19B17CA-4C21-4227-B38D-3AA07D4C6A22.jpeg

Mali pas se upišao i usrao. Trči vodi pse nas dve, pre toga čistile, nisam s mirom ni kafu popila, pa je mali i povraćao. A juče lepo sve sinoć sredila u kući, sudovi čisti, smeće bačeno, frižider sređen, maske otkuvane, sve na svom mestu.
Više sam se umorila od ovog života da ne znam šta će sutra biti, iskreno.
Smršala sam od kovida, tj stresa i rada, iako sam jela kao da mi je poslednje.
Preumorna sam!
A od ponedeljka radim. Ovaj život je jedan go *****.

Dobro veče
On je popio poslednji pancef, u utorak pije poslednji eliquis i u sredu radi krvnu sliku
Molim ti se Bože da bude sve u redu
Ja sutra ranom zorom idem po doznake
Ćerka je dobro, bila danas sa drugaricama na Topčideru, bio je lep dan, zalila je cveće, ići će po večeru.
Ja sam sad popila kafu i presvukla se, sad je opet hladno u stanu a grejanje je isključeno, pa sam se obukla.
Nemam sad neke obaveze za promenu večeras, samo velikog da izvedem i ispečem riblje štapiće u rerni.
On je ja bih rekla dobro :heart:
Sad je već gladan više od mene, kad dođe ona da mu ispečem da jede.
Vratilo mu se raspoloženje hvala Bogu ☺
Ja se nadam i molim da će u sredu biti sve ok ♥
On gleda tv, ona sluša muziku, ja se odmaram. Sve sam u kući sredila sem sudova, ali to uvek uradim kada sam odmorna, biće i to sređeno.
Stalno me svrbi desno oko, radovaću se, cenim da će to Triglav ipak da uplati one pare :lol:
A propo para, radim u režimu prioriteta, ako bude neophodno opet će raditi ček, sve sam zalihe popunila u kući, hemije i potrepština, jedino nisam kupila dovoljno cigareta i naravno na dnevnom nivou fale mi sveže namirnice. Nekako ćemo izgurati.
On se od sutra vraća već na normalnu ishranu, biće lakše prvo to, a cenim da će u sredu reći da je ozdravio, a od danas nije više zarazan, pa da se u četvrtak vratimo normalnom životu.

Rečeno nam je svima čuvanje još dve nedelje otkako ozdravimo, nikakav fizički napor, stres ili preteran zamor. Takođe ću sutra proveriti do kada da pijemo vitamine. Konačno popodne u jednom uobičajenom ritmu, da se polako osetim kao da se život vraća u normalu.
Poslednje tri sedmice provela sam ni na nebu ni na zemlji.
Mislim da sve konačno prolazi.
Danas već osećam manji umor popodne i bolje mi je raspoloženje, a i hvata me glad već, idem da jedem paštetu. Ne planiram još da smanjim ishranu još jedno dve nedelje, dok se ne osetim jaka na nogama da mogu i da šetam. Još uvek me sve jako umara, a još imam puno obaveza, moram jesti.

Večerali smo, još psi da se izvedu i mogu u krevet. Moram rano da ustanem i to u nedelju, ali šta ću, daj i te doznake da uzmem, pa kad se vratim kući ću se odmarati. Ionako radim u ponedeljak, nema više spavanja (samo sam noćas spavala normalno, al ajd sad). Sutra moram da iskoristim da se odmorim i povratim koliko god mogu. Sad ću samo da legnem i levitiram. Moram štedeti snagu, kad god mogu. Previše je ovo sve bilo teško. Ali kad se vratimo u normalan život i izvučemo iz dugova, biće sve ponovo normalno, priuštiću sebi i odmor i sitna zadovoljstva. Danas je ćerka stavila parfem koji sam joj poklonila, koji sam ja dobila, Libre od 90 ml, prelep je, i ja ću ga koristiti. Baš je predivan, ali ga ima puno, za obe dovoljno.

Dobar dan
Ali i zvanično zdrava sam i sve mi je u redu, saturacija, pluća, krvna slika. Dobila i papir.
Sutra ću se već odgegati do doma zdravlja, a od utorka na posao.
Malo mi je izazov vođenje pasa jer ona opet kreće na fakultet i nije tu par dana nedeljno po ceo dan.
Još samo da i njemu rezultati u sredu budu dobri i biće sve super.
Plata je tek 6. a do tad ko živ ko mrtav, zbog svih ovih troškova, ostali smo sa minimalno para. Ja sam mojima skrenula pažnju da nema i da ovih dana nema baš mnogo izbora oko jela.
Prvu stvar koju ću da uradim kad primim platu je da odem u Mek i najedem se ko svinja, toliko mi fali junk food. Svima nama. On mašta o karađorđevoj a ja o bilo čemu tako masnom i teškom.
Nisam navikla da nemam baš nikakve pare u šteku, bar na kreditnoj. To me dodatno deprimira. Bilo je doduše i takvih perioda i to često, ali ovo je opet jedan period da se pomoliš Bogu nikad više.
Najbitnije je da smo zdravi, slažem se, ali život ne staje, a ja koja uvek mislim o svemu, mislim i o životu posle preležane korone. Do plate će biti čupavo, a posle će nas izbaviti moj bonus. Srećom.
A da prestanem samo da se brinem, i pišem ček ako mora. Naučila sam da je ček loš drug, pa ih izbegavam.

Ručali smo, oni gledali ukusi moga kraja, ja sad kuvam njemu čaj i sebi kafu. Pustila sam muziku. Mislim da me sada stigao sav stres od ovih dana, udarilo me neko strujanje u noge i sva teško dišem. A zdrava sam to je sigurno, samo me sad stiže sve psihički, kao kad pokušavaš da se smiriš posle naleta adrenalina i smiriš se ali dugo traje to smirivanje. To imamo svo troje, te posttraumatske senzacije i osećanja. To je uobičajeno kod jako osetljivih ljudi.

Dobro veče i od mene
Pustila sam muziku, da vodimo pse je još rano, oni večeraju i gledaju tv, ja se odmaram. Danas ništa nisam radila popodne za promenu, ležala sam i dremala. Rešila sam kad god mogu da se odmaram. Treba vratiti živce i energiju, treba se osloboditi nakupljenog stresa.
Moram ja i dalje da budem dobro sasvim da bismo još ovo malo izgurali.
Razmišljam se da popijem nes sebi za merak, i da zajebem rano ustajanje, prepodnevna smena je do 1, ebem mu mater do 12 ću stići. Ionako prvo moram da saznam kad mi radi doktorka. A i gužve su veće ujutru nego kasnije, penzosi ordiniraju do 11, taman da pošten svet odspava.
Sutra ću da zovem Triglav, jes da su mi šanse 50 % ali vredi pokušati, nije to mala para kad ti treba. Ovo je inače drugi put da ih zovem za dve godine, mislim neće im uši otpasti kad ih već moja firma lepo plaća.
Danas je posle ravno tri sedmice prvi dan da sam stigla malo da se odmorim kod kuće od svega. Ne mnogo, ali mi je mnogo značilo.
Što se njega tiče, mislim da će biti sve ok u sredu, jer se on već ponaša normalno sasvim i normalno jede.
Žali mi se na umor, e reko prijatelju moj, tako mi je već 20 dana, za sebe ne znam, kao zombi sam išla. Proći će.
Što se mene tiče ja sam sve uradila i sve radim da ovo prođe što brže, lakše i bezbolnije.

Večeras ću da dozvolim sebi čak dva luksuza: prvi je da za promenu ne mislim ni o čemu do sutra, a drugi je da popijem nes u ovo doba i uživam i legnem kasno.
Možda pojedem i preostalu čokoladu, mada je bolje da se suzdržim, nema potrebe sad da jedem na nervnoj bazi, taman kad sam se relativno vratila u normalan apetit više manje.
Slušam jednu mnogo slatku pesmu i baš mi je lepo.
Idem da pijem kafu sa sluškama, moji su navikli na moje sluške povremeno tako u kući, znam ko prava ludača :lol:
On sad ionako priča telefonom, neće me ni registrovati :lol:

Back