Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Razmišljam od jutros da je u današnje vreme najgore imati firmu sa radnicima.
Ja davno nisam videla nekog ko radi kako treba.
Juče u Woby Hausu išla da kupim mrežu na čičak za komarce. Pa strašno, skoro da sam sama sebe poslužila ,spakovala i naplatila kako su nesposobni. I tako je uglavnom u svim prodavnicama. Mogu misliti kako je u proizvodnji.
Mi smo posle mesec dana sa radnicima (a bilo je to pre desetak godina) sve otpustili i odlučili da radimo onoliko koliko sami možemo,jer taj stres sa ljudima ne vredi nikakvih para.
Isto tako i sada razmišljam da li na ovo vreme da krenem na put , jer radim po učinku, a direktor ne može da utiče na to osim da se nervira.
Biću ipak dobra, idem...samo da spremim kafu za poneti i neki sendvič.

Tačno se vidi koliko su plaćeni kad uđeš negde. Mm su zvali tamo na razgovor jer je morao da se prijavi na biro zbog dečije stipendije, a ovde čim se prijaviš, negde te zovu pa moraš da se izvlačiš.
Ponudili mu platu 65000 i neplaćeni inventar nedeljom (to je samo zapamtio). Nije on ni planirao da radi tamo ali morao je da glumi divljaka kako ga ne bi slučajno zaposlili. Rekao je poslovođi (ženi) kako on ne može da razume zašto mu nisu poslali da razgovara sa nekim muškim oko posla ,nego sa njom 😀 jer se on slabo razume sa ženama...

Da, tačno je da radnici često nisu adekvatno plaćeni, ali ni motivisani da rade. Mnogi se vode onom mišlju "ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko ja mogu malo da radim".
U svakom slučaju, teško je u ovim uslovima opstati na tržištu, održati kvalitet i poslovnost.
Treba platiti rad, nagraditi posvećenost poslu. Kao što vrednujemo svoj rad, treba vrednovati i tuđi rad.

Good Morning GIF

kad smo već kod prodavaca;
nisu oni namrgođeni samo zbog male plate
nego im dođe nadređeni i gunđa što je ovo ovfe, nije onde
i ajde brže to
(motor u dupetu nije dovoljan da zadovolji šefove prohteve/
i svaki dan tako
a neprimećuje kad je neko uslužan i ljubazan
i onda se desi da prodavci odbijaju kupce, jer, jednostavno, nemaju vremena, moraju da ispune mnogobrojne prohteve šefa
da ne pričam kad šef danas za danas kaže da se radi produženo, ko da prodavac nema kuću i porodicu

Back