Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Retko koja plata da nije spasovdan. Bilo je perioda kad uštedimo i po 200 i 300 evra, ali je uvek nešto iskrslo. Korona nas je uništila na svaki način. Ova godina mi je finansijski otišla u rac.
Izvukla sam na papir sve naše uštede koje napravimo svo troje (frizer, kozmetičar, mobilni, prevoz, i razne usluge i na još koje čemu) i došla do zaključka kako je svaka štednja za nas uspeh jer se već puno odričemo mnogih stvari. Ja sam izvukla razne savete za štednju i sve je to lepo, ali ako mi se ne potroši na provod i uživanje, uvek je otišlo na neku muku. Meni Bog nije da imam slamaricu i to je to.
Ali živimo normalno. Za svoje potrebe imam i ne odričem se ničeg (cigareta, kafe, parfema, garderobe). A imaju i oni za svoje.
Nekada ima više para, nekada manje, ali živimo uvek isto rekla bih.
Dete smo podgajili da je imala svega uvek i to više nego dovoljno.
Kreditno sam sposobna, ali ih mrzim i odgovorila sam muža od novih kola na kredit jer ne želim da budemo robovi kredita.
Mi smo sve sproveli u delo jer smo naučili i na mnogo i na malo, i da je to prosto život.

Ja svoju platu dobijem iz četiri dela. U zavisnosti od toga koliki su delovi, platim račune, kupim potrepštine za kuću, sirovine za nove torte, i od svakog dela ostavim delić u štek.
Kada je moja plata dobra, od muževe uzmemo malo. Kada je moja baš doooobra, njegovu ne diramo.
Nisam znala da radiš. Mislim zvanično negdje, znam da radiš stalno i puno.

Ja recimo nisam naučila da ne diram svoje štekove, kad to budem naučila, na konju sam.

To bih i ja volela da umem.
Mislim umem da ostavim, ali teško izdrži da se ne dira.
Ustvari to je trenutno, cela ova godina nam takva, taman nešto uštekamo kad bum tras neplanski trošak.
Jedva čekam da se ova godina završi i ostane za nama

Uvek je bio tu da opere guzu, odvede u školu, popravi, okreči, nađe majstora, sredi domaći, sačeka sa rođendana, uplati nešto, ode kupi nešto na kraju sveta i sve tako...
Lepše je da muž ima stalan posao, a žena neredovan, ali jbg mi ovako lepo funkcionišemo.
Treba biti sretan s onim što imaš. Vi ste to uspjeli i to je super. Ne mislim na materijalno.

Treba biti sretan s onim što imaš. Vi ste to uspjeli i to je super. Ne mislim na materijalno.

Tačno tako :vzagrljaj:
Nas troje smo svi luckasti, i to je jedan od razloga zašto životu pristupamo tako merački.
Život nas nije štedeo kao porodicu, pa smo naučili da iz života uzimamo i ugrabimo prilike.
Hiljadu puta smo kupili nešto na čekove, sve je bilo zlata vredno.
Kad pogledam kakvi smo nas troje, rekla bih domaćini.
U svakom smislu.
Živimo život domaćinski.

Back