gost 410191
elita
- Poruka
- 27.982
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo mojih lepih začina
Мало ли је...све је лепо, али одморZaboravim da se pohvalim eto
Uzela sam odmor za praznike, ne radim 11 dana, muž mi je naručio Adidas trenerku da se nas troje uparimo kad krenemo u izlaz, i dobila sam Indian začine za meso neke ultra fensi, koje ću nekom pokloniti od prijatelja koji to vole
Eto![]()

Neće proći tako brzo. Meni je trebalo mesec dana posle preventivnog korišćenja antibiotika. Ali sada ima na pijaci spanaća, blitve i zelja pa mu to spremaj.Paradajz čorbu, pileće supe, ne mogu više svega da se setim.Hvala ti na preporuci
Kad je jeo normalno, bilo je sve u redu, a juče kuvano i opet problemi
Za sad samo ispunjavam želje koje ima po pitanju hrane, šta mu prija i šta mu se jede.
Proći će računam već od sutra, jer mu ide na bolje.
Прави си, Брадо...Koju hranu treba uzimati tokom antibiotske terapije?
Jedna od nuspojava tokom terapije antibioticima je dijareja (proliv). Da bi se dijareja ublažila, tokom terapije antibioticima, preporučuje se uzimanje i probiotika. Oni su korisni jer mogu da povrate normalnu bakterijsku floru u crevima. Takodje, ove “dobre” bakterije mogu da poboljšaju dejstvo antibiotika. Jogurt, kiselo mleko i kefir su dobar izvor probiotika. Vaš lekar vam može preporučiti probiotike u vidu suplementa. Probiotici se uzimaju dva sata pre ili posle antibiotika, da (antibiotik) ne bi umanjili ili poništili njihovo dejstvo.
- Probiotike
U slučaju duže upotrebe antibiotika, poželjno je snabdeti organizam vitaminom K. Antibiotici mogu eliminisati “dobre” bakterije u crevima, i time onemogućiti proizvodnju vitamina K (ima značajnu ulogu u koagulaciji krvi). Zeleno lisnato povrće obiluje vitaminom K.
- Namirnice bogate vitaminom K
Ponekad antibiotici mogu podstaći rast gljivica. Beli i crni luk imaju antimikotična dejstva te su idealni u borbi protiv gljivica.
- Hrana sa antigljivičnim svojstvima
Ishrana nakon antiobiotske terapije
Kao što je već pomenuto, skoro svi antibiotici mogu prouzrokovati dijareju nastalu poremećajem ravnoteže dobrih i loših bakterija u gastrointestinalnom traktu.
Osobe sa dijarejom moraju voditi računa o pravilnoj hidrataciji organizma i nadoknadjivanju izgubljenih elektrolita. Najbolje je piti vodu kojoj se mogu dodati elektroliti (kupljeni u apoteci ) i 100% prirodne sokove. Ishrana treba da bude bogata mekanim i lako svarljivim namirnicama poput: banane, kuvane jabuke, kruške bez kore, ovsene kaše, paste bez ikakvog preliva, tosta-dvopeka-krekera, mlečnih proizvoda od obranog mleka, pudinga, jaja i supa.
Ovome je potrebno dodati namirnice u kojima se nalaze probiotici: jogurt, kefir, kiselo mleko, sirevi sa dodatom probiotskom kulturom, određeni sojini produkti i kombuha.
ja sam uzimala one probiotike i mogu vam reci da to nije ništa ..najbolji je jogurt, kiselo mleko ili grcki jogurt obavezno kada se uzimaju antibiotici i naravno ishrana da se vodi racunaNeće proći tako brzo. Meni je trebalo mesec dana posle preventivnog korišćenja antibiotika. Ali sada ima na pijaci spanaća, blitve i zelja pa mu to spremaj.Paradajz čorbu, pileće supe, ne mogu više svega da se setim.

šta bi? jel treba pomoć, da bijemo?Bila frka u sobi gde skupiše ovaj polusvet, hbt sve, sve, al kad neko pocne da te kune pa joj malo to pa i decu, kad joj glavu nisam slomila, seljancura neopevana.
Samo budi mirna da to lepo iscuri, ljubi tebe ja, ne nerviraj se zbog budale.Pisacu kad dodjem kuci, sad primam terapiju.

Bila frka u sobi gde skupiše ovaj polusvet, hbt sve, sve, al kad neko pocne da te kune pa joj malo to pa i decu, kad joj glavu nisam slomila, seljancura neopevana.
Rokerko uživaj u odmoru!![]()
Ja sam počela da radim jutros, ali se nešto ne osećam dobro, nešto me guši u grudima. Danas ću da pravim male ali češće pauze, juče sam se premorila da sve završim, kasno sam legla dok sam se bavila oko muža, i završila po kući šta sam imala, a nešto mi nije dobro jutros, ali ne znam od čega.
Sutra nam je godišnjica braka, nikad nije bio sneg za našu godišnjicu.