Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Evo mojih lepih začina

Prilozi

• IMG_20210405_205041.jpg
    IMG_20210405_205041.jpg
    138,1 KB · Pregleda: 33
Evo mojih lepih začina

Koju hranu treba uzimati tokom antibiotske terapije?

• Probiotike
Jedna od nuspojava tokom terapije antibioticima je dijareja (proliv). Da bi se dijareja ublažila, tokom terapije antibioticima, preporučuje se uzimanje i probiotika. Oni su korisni jer mogu da povrate normalnu bakterijsku floru u crevima. Takodje, ove “dobre” bakterije mogu da poboljšaju dejstvo antibiotika. Jogurt, kiselo mleko i kefir su dobar izvor probiotika. Vaš lekar vam može preporučiti probiotike u vidu suplementa. Probiotici se uzimaju dva sata pre ili posle antibiotika, da (antibiotik) ne bi umanjili ili poništili njihovo dejstvo.

• Namirnice bogate vitaminom K
U slučaju duže upotrebe antibiotika, poželjno je snabdeti organizam vitaminom K. Antibiotici mogu eliminisati “dobre” bakterije u crevima, i time onemogućiti proizvodnju vitamina K (ima značajnu ulogu u koagulaciji krvi). Zeleno lisnato povrće obiluje vitaminom K.

• Hrana sa antigljivičnim svojstvima
Ponekad antibiotici mogu podstaći rast gljivica. Beli i crni luk imaju antimikotična dejstva te su idealni u borbi protiv gljivica.

Ishrana nakon antiobiotske terapije

Kao što je već pomenuto, skoro svi antibiotici mogu prouzrokovati dijareju nastalu poremećajem ravnoteže dobrih i loših bakterija u gastrointestinalnom traktu.

Osobe sa dijarejom moraju voditi računa o pravilnoj hidrataciji organizma i nadoknadjivanju izgubljenih elektrolita. Najbolje je piti vodu kojoj se mogu dodati elektroliti (kupljeni u apoteci ) i 100% prirodne sokove. Ishrana treba da bude bogata mekanim i lako svarljivim namirnicama poput: banane, kuvane jabuke, kruške bez kore, ovsene kaše, paste bez ikakvog preliva, tosta-dvopeka-krekera, mlečnih proizvoda od obranog mleka, pudinga, jaja i supa.

Ovome je potrebno dodati namirnice u kojima se nalaze probiotici: jogurt, kefir, kiselo mleko, sirevi sa dodatom probiotskom kulturom, određeni sojini produkti i kombuha.

Mi smo bile da izvedemo pse, ona je sutra ceo dan na fakultetu. Kad dođe popodne idemo da kupimo portiš, sprej protiv prašine i parfem jednoj divnoj ženi koja nam je mnogo pomogla u toku korone. Do tada ću ja završiti svoje obaveze za sutra pre podne, pa da se uveče nađem sa ženom da joj uručimo poklon. Ćerka će da bira poklon. Taman i farbu i masku da kupim, setiću se do sutra šta mi još treba. Jedva čekam da se ofarbam, grozna mi je kosa, a uskoro ćemo svi kod frizera. Pitam se da li će muž da skine dugu kosu.

Zaboravim da se pohvalim eto :lol:
Uzela sam odmor za praznike, ne radim 11 dana, muž mi je naručio Adidas trenerku da se nas troje uparimo kad krenemo u izlaz, i dobila sam Indian začine za meso neke ultra fensi, koje ću nekom pokloniti od prijatelja koji to vole
Eto :heart:
Мало ли је...све је лепо, али одмор :heart:

Hvala ti na preporuci
Kad je jeo normalno, bilo je sve u redu, a juče kuvano i opet problemi
Za sad samo ispunjavam želje koje ima po pitanju hrane, šta mu prija i šta mu se jede.
Proći će računam već od sutra, jer mu ide na bolje.
Neće proći tako brzo. Meni je trebalo mesec dana posle preventivnog korišćenja antibiotika. Ali sada ima na pijaci spanaća, blitve i zelja pa mu to spremaj.Paradajz čorbu, pileće supe, ne mogu više svega da se setim.

Koju hranu treba uzimati tokom antibiotske terapije?

• Probiotike
Jedna od nuspojava tokom terapije antibioticima je dijareja (proliv). Da bi se dijareja ublažila, tokom terapije antibioticima, preporučuje se uzimanje i probiotika. Oni su korisni jer mogu da povrate normalnu bakterijsku floru u crevima. Takodje, ove “dobre” bakterije mogu da poboljšaju dejstvo antibiotika. Jogurt, kiselo mleko i kefir su dobar izvor probiotika. Vaš lekar vam može preporučiti probiotike u vidu suplementa. Probiotici se uzimaju dva sata pre ili posle antibiotika, da (antibiotik) ne bi umanjili ili poništili njihovo dejstvo.

• Namirnice bogate vitaminom K
U slučaju duže upotrebe antibiotika, poželjno je snabdeti organizam vitaminom K. Antibiotici mogu eliminisati “dobre” bakterije u crevima, i time onemogućiti proizvodnju vitamina K (ima značajnu ulogu u koagulaciji krvi). Zeleno lisnato povrće obiluje vitaminom K.

• Hrana sa antigljivičnim svojstvima
Ponekad antibiotici mogu podstaći rast gljivica. Beli i crni luk imaju antimikotična dejstva te su idealni u borbi protiv gljivica.

Ishrana nakon antiobiotske terapije

Kao što je već pomenuto, skoro svi antibiotici mogu prouzrokovati dijareju nastalu poremećajem ravnoteže dobrih i loših bakterija u gastrointestinalnom traktu.

Osobe sa dijarejom moraju voditi računa o pravilnoj hidrataciji organizma i nadoknadjivanju izgubljenih elektrolita. Najbolje je piti vodu kojoj se mogu dodati elektroliti (kupljeni u apoteci ) i 100% prirodne sokove. Ishrana treba da bude bogata mekanim i lako svarljivim namirnicama poput: banane, kuvane jabuke, kruške bez kore, ovsene kaše, paste bez ikakvog preliva, tosta-dvopeka-krekera, mlečnih proizvoda od obranog mleka, pudinga, jaja i supa.

Ovome je potrebno dodati namirnice u kojima se nalaze probiotici: jogurt, kefir, kiselo mleko, sirevi sa dodatom probiotskom kulturom, određeni sojini produkti i kombuha.
Прави си, Брадо...

Neće proći tako brzo. Meni je trebalo mesec dana posle preventivnog korišćenja antibiotika. Ali sada ima na pijaci spanaća, blitve i zelja pa mu to spremaj.Paradajz čorbu, pileće supe, ne mogu više svega da se setim.
ja sam uzimala one probiotike i mogu vam reci da to nije ništa ..najbolji je jogurt, kiselo mleko ili grcki jogurt obavezno kada se uzimaju antibiotici i naravno ishrana da se vodi racuna

Dobar dan
Gde sam sve stigla i šta sam sve uradila...
Sad treba da stavim ručak, muž je rekao može i za pola sata.
Popodne treba da odem još u plastiku po četku, ako ćerka ne uzme.
Vratili smo dugove, uplatila sve što treba i uzela sam lekove.
Nisam imala vremena da uzmem sebi farbu, ako popodne budem išla opet napolje uzeću.
Preživesmo ♥ prekostasmo ♥
Meni sutra verovatno stiže trenerka, a muž će uzeti sebi majicu Adidas, da se častimo i da kažemo više kraj ovom periodu za nama.
Sad sam legla da se odmorim, pa da stavim ribu da se peče u rernu.
Inače i dalje imam 76 kg i 77 cm u obimu struka, baš sam se fino stesala, trenerka će da mi stoji kao Bog ♥
Platila sam i porez, i sve sam skinula sa grbače. Jedino popodne taj poklon da uzmemo, ali ako ne stignemo danas, ići ćemo neki dan do petka. Mogla bi ćerka malo da mi pomogne, iako je i ona u gužvi, danas sam spala s nogu.
Sad se blaženo odmaram i uživam u tome što sam sve sredila i nabavila, što smo se vratili u normalan život, njemu sam uzela flobian koji mu najbolje pomaže, mislim da će još malo i on biti fit ♥
Kupila sam sebi onaj krem da me mine želja, danima već merkam da navalim na to, eto da se častim malo za sav odličan posao. Za liniju se ne brinem toliko, nije još vreme da se vratim na dijetu, a i ne jedem puno a puno se trošim.
Idem odmah ovaj svoj kusur da stavljam na ono moje mesto, ta praksa je mnogo korisna, uvek se nađe kad ustreba.

Ja sam počela da radim jutros, ali se nešto ne osećam dobro, nešto me guši u grudima. Danas ću da pravim male ali češće pauze, juče sam se premorila da sve završim, kasno sam legla dok sam se bavila oko muža, i završila po kući šta sam imala, a nešto mi nije dobro jutros, ali ne znam od čega.
Sutra nam je godišnjica braka, nikad nije bio sneg za našu godišnjicu.

Bila frka u sobi gde skupiše ovaj polusvet, hbt sve, sve, al kad neko pocne da te kune pa joj malo to pa i decu, kad joj glavu nisam slomila, seljancura neopevana.

Rokerko uživaj u odmoru! 💕

Takve su najgore.
Ne treba mi pridavati značaj.
Znam da takve stvari umeju da iznerviraju, srećom ne ostaje dugo sa takvom u sobi.
❤️

Hvala, Lady.
To i planiram.
Jeste hladnjikavo, ali i neko stidljivo sunce se pojavljuje, vreme savršeno za šetnji u po prirodi.

Ja sam počela da radim jutros, ali se nešto ne osećam dobro, nešto me guši u grudima. Danas ću da pravim male ali češće pauze, juče sam se premorila da sve završim, kasno sam legla dok sam se bavila oko muža, i završila po kući šta sam imala, a nešto mi nije dobro jutros, ali ne znam od čega.
Sutra nam je godišnjica braka, nikad nije bio sneg za našu godišnjicu.

Umor ti je posledica preležane korone.
Treba vremena da prođe.
Srećna vam godišnjica.

Samo da se pohvalim, eto sutra je 22 godine koliko smo u braku. Dao Bog da dočekamo zlatnu svadbu, a nakon toga i još više. Velika je stvar sa nekim deliti život. Ja mogu da kažem da uprkos svim našim manama koje nas dvoje imamo, ja smatram svog muža za svog najboljeg prijatelja. Stvari se menjaju, ali naše zajedništvo je uvek tu, iskreno hvala mu na svim ovim godinama ljubavi i podrške, i želim da nam godine starosti koje predstoje donesu manje stresa i više mira i uživanja u životu.

Back