Dobro jutro, dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kikice moze, sajkacu necu. Moj deda nosio sesir. :D

ajme...i moj deda nosio shimshir...kanda mu je to bilo politicki prihvatljivo :lol:

nego...

Nejasna pesma

Hvala ti za ovaj čas bola prepun.
Pored mene usamljen cvet bele krune
i ulazi tiho u nebo mesec nepun.
O, ne treba sklopiti oči suza pune
kad mesec izlazi.

Sići treba na livade i put,
gde tišina leči bistra preko bilja
i spava mesečine široki skut,
pa zalutati u noći, bez cilja,
kao u snovima.

Jer večno je samo ono što je večno:
meseca i srca uzrok polazni.
i, ma koliko bilo protivrečno,
voleti treba što su polazni
lepote časovi,

što sa radošću bol dolazi,
što sa zaboravom se ne moče boriti.
Voleti treba što sve prolazi.
O, nikada ništa nemoj zboriti
kad mesec izlazi.

D.Maksimovic

Naravno, opusteno...ostalo je na nekim drugim temama. :)
I da znas ne bih se setila ove pesme D. Maksimovic da je nisi stavio. Zapravo nikad se nje i ne setim, niti zazelim, ne znam zasto. Mozda smo se preradili njenih pesama u skoli. :confused:
mozda njenu poeziju ponovo obradjujes sa decom :lol:
Ja obozavam poeziju. I ne samo romantizam. :D
Ja i evo Slonce iskrso, gde se najmanje nadas naletis na "saveznika". :lol:

ko bi reko :lol:

poezija me generalno opusta.najveci sam poklonik nasih pesnika sa kraja XIX veka.
rado citam raznu literaturu.ako se svezem sa nekim romanom u staju sam ga procitati u dahu.
zato je poezija prakticnija.umesto da citas neko delo cele noci :lol:

...ja i volim i ne volim, zavisi od raspolozenja....
...proza je vec druga prica...to vec mogu i kad sam najgore volje....:)
...uvek je lepo imati "saveznike"...

Danas sam nesto radila i bas zaglavila satima, a na sebi imala majcu na kojoj stoji SSSR!!! I nailazi muz, pita sta radim, a ja "evo, tako mi i treba kad sam podrzavala perestrojku! Saveznici uvek na*ebu, a majca mi je poklon"!!! :hahaha: Covek se okrenu i ode, sve cudeci se gde li mi otiso mozak! :hahaha: Ovo "saveznici" me asociralo na "slucaj sssr" :lol:

Pa da...od mnogih saveza (i saveznika) nas jos uvek boli glava, a neke bogami i drugo...:lol:
(zato je bilo pod navodnicima!)

lepo ja kazem...da udjemo u savez sa kinezima.obezbedimo im socijalno,dentalno,drzavljanstvo i franshizu na juzne pokrajine.
i naravno kinu integralnim delom srbije jer drugacije je nemoguce jelte...procvetali bi :lol:

a sad...malo muzike pred pocinak...

Danas sam nesto radila i bas zaglavila satima, a na sebi imala majcu na kojoj stoji SSSR!!! I nailazi muz, pita sta radim, a ja "evo, tako mi i treba kad sam podrzavala perestrojku! Saveznici uvek na*ebu, a majca mi je poklon"!!! :hahaha: Covek se okrenu i ode, sve cudeci se gde li mi otiso mozak! :hahaha: Ovo "saveznici" me asociralo na "slucaj sssr" :lol:

...:hahaha:....pa nije ni cudo sto se okrenuo covek mora da se pitao, sta to pricas, ko ti je "saveznik"....:P

Kacusa!!! :heart: Odoh sad da opet obucem onu majcu od danas:lol: I nemoj ruski, to mi kao budjenje!!! Tek sad nema spavanja, izvrtecu jos 50 drugih! :lol: Rekoh li vam da je sin upisao i ruski jezik?! hoce i hoce!!! :)

Inace ove dve male blizanke, sto pevaju, su pobedile na nekoj decjoj evroviziji, zapamtila sam ih tada.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back