dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro sam.
Bila do grada, vratila se, pogledala film, odushevila se, volim takve filmove"Zmurke"sa Robertom De Nirom...i evo me malkice da vam pozelim lepu noc...a onda na pavanje...sutra se radi...
E da, brojim dane do Etno sajma zdrave hrane...dolazimo kao tim sa kulinarstva, moje devojke i ja...bash se radujem...i jedva chekam:heart:

Bas je dobar film... bio je skoro na avali pa sam gledala....

To je 30.novembra u utorak...mozesh doci?
Volela bih da se upoznamo, proshle godine sam upoznala Zeljenju, bash mi je bilo drago, divna zena...
Mi se prijavljujemo kao i proshle godine kao "Tim snova":lol:
Urednica chasopisa "Praktika" je bila odushevljena, kaze da nije mogla verovati da su se zene iz raznih krajeva Srbije mogle tako pronaci i imati tako dobru komunikaciju, a o okupljanju da ne pricham, e da, dobili smo i par nagrada kao "Tim snova":heart:
A mi se zaista tako lepo druzimo i ovde i u RL i sve su divne i sve ih mnogo volim, tako su mi bliske kao da smo rasle zajedno...zato i jedva chekam da ih vidim u utorak.
Udavih vas, ali shta cu kad ih volim, mnoooooogo:D

Volela bih da se upoznamo, proshle godine sam upoznala Zeljenju, bash mi je bilo drago, divna zena...
Urednica chasopisa "Praktika" je bila odushevljena, kaze da nije mogla verovati da su se zene iz raznih krajeva Srbije mogle tako pronaci i imati tako dobru komunikaciju, a o okupljanju da ne pricham, e da, dobili smo i par nagrada kao "Tim snova":heart:
A mi se zaista tako lepo druzimo i ovde i u RL i sve su divne i sve ih mnogo volim, tako su mi bliske kao da smo rasle zajedno...zato i jedva chekam da ih vidim u utorak.

...e, ja bi rado došla da se vidimo, samo ako beba ne stigne pre toga:heart:

Jaco jel to u BG-u ili NS-u?:D

Dobar dan svima. Nemojte nikada zaboraviti da je kljuc vase srece u vasim rukama...
7f9f9ed62e3a917c190c665229cc5590.jpg

mini ides u skolu za trudnice u zmaj ognjena vuka?pred kraj zovu da dodju i muzeve da odgledate zajedno film o porodjaju.savetujem ti da ti i mm preskocite to predavanje.muskarci su sokirani do kraja svog zivota,a zenama bas i ne treba to,suvise je fuj.
inace da te ohrabrim ja sam oba puta imala porodjaj u trku,brzo i lako i mislim da mi je to disanje olaksalo bolove i skrenulo misli

Da,tamo idem. Mislim da toga sad nema, to gledanja filma :think: Možda su prekinuli zbog vaše reakcije? :lol: Muškarci dal su šokirani zabole me baš, ne poradja se on :roll: al da, nisam sigurna da bih se ja usudila da gledam...Mislim znam kakva je porodjaj gadost i muka, što bih to svesno želala i da gledam ako već kroz to moram i da prolazim :confused: Uostalom sve postoji na you tube-u pa ko voli... Sestra nam je rekla da ćemo ići jedan dan u obilazak Betanije, nešto je spomenula porodjaj, ja nisam dobro čula i samo sam :eek: Ona videla moju reakciju i odma' - ma nećemo ići da gledamo porodjaj! Uh reko fala bogu.
...hoćeš sigruno, nema te vežbe koja će te bolje pokrenuti od tvoje želje
da što pre umeš svoje dete u naručje....;)

Pa to baš i nije tačno...Nisi ti imala veću želju da vidiš svoju bebu od mene koja idem u školicu ;) Nije dobar rezon baš.
Prosto razlika je što mi želimo da budemo pripremljenije, bolje informisane... Ako ne ideš u školicu ostaje ti net i priče (često babske) gde možeš čuti i pročitati sve i svašta.A ovde sve lepo i konkretno, stručno, tako da smo i mi kao mlade mame mnogo sigurnije u celu priču.Em što je besplatna :mrgreen: Uostalom, u školici se uči mnooooogo više stvari od samog poradjanja :eek:, konkretno izdiktira šta ti treba za porodilište da popakuješ, šta za tebe, šta za bebu, šta ti treba za prvih 6 nedelja bebe kući.A ne da uzimaš onaj spisak u Aksi gde piše bog te pita šta sve ne, 4 strane A4 formata a naravno sve oni imaju u ponudi :roll: Ili da slušaš ko zna koga.Ovo su pouzdane i sveže informacije :) Pričaćemo o dojenju, o povijanju bebe, 1 čas dolaze mužjaci na posebno predavanje...Ne mogu ni da se setim o čemu će pričati sve, tek smo na početku.Takodje, što sestra kaže, sestre u Betaniji mnogo više vole upućene trudnice i tačno po ponašanju procene koja je pohađala školicu a koja je pala s marsa, i njima je mnogo lakše da rade s trudnicom koja saradjuje i koja zna o čemu se priča pa tako su i mnogo ljubaznije prema njima, a svi znamo koliko su sestre ljubazne :neutral:

Esej... :mrgreen:

....hehhe...to kao da slušam pojedine moje drugarice iz onog vremena,
pa sve išle još onda na vežbe i svašta nešto još...a onda kad je bilo stani
pani...i krenuo porođaj, a one kukavice prestvarnljene i pola ih se porađalo
na carski iz pustog straha...
.....ja sam se odavno porodila i to dva puta...oba puta mi je porođaj trajao
od kuće do sobe u bolnici celih 40 minuta..tako da odlično znam šta pričam,
znam koliko je to bilo brzo i lako, ako se potrudiš, i ako sarađuješ, a to možeš
bez ijedne škole...samo ako nisi paničarka, i ako ne praviš od svega državno
pitanje planeranog značaja....
....sve sam ponela što mi je trebalo, i sve je bilo u savršenom redu, moja ćerka
samo što se nije porodila...ne ide na vežbe, porađaće se prirodnim putem i sve
joj je već uveliko spakovano za bolnicu..tako da je to sve stvar osobe kako
gleda na neke stvari...nisam ti ništa loše rekla, ja samo smatram da su sad
toliko izvikali i te vežbe i sve ostalo vezano za to, a sve da bi kao oni imali nekog
posla...koji opet nije direktno vezan za porodilje manja im je odgovornost...
...srećno...:ok:

Ako nekome skolica pomaze onda ok, ja nisam isla nit planiram ukoliko se desi jos koje bebce :)
Sve je zavisno od osobe, sto rece afro. Neke zene su dosle iz skolice i nijednom nisu disale kako treba, jedino sto se culo je vristanje i vikanje sestara zbog stezanja i usporavanja porodjaja. Neke su opet imale predznanje koje prvorotke nemaju a tice se najpre dojenja.... to je svakako plus i mislim da je najbolja stvar u tim skolicama upravo predavanje na temu prvih dana nakon porodjaja.
Isto kao sto svaki normalan porodjaj moze da prodje bez lekara i velike asistencije babica... a opet nekad bude toliko tezak da dzabe njih deset oko tebe... dok ne dodje taj momenat sve je nagadjanje i teoretisanje a znamo da je praksa sasvim druga prica ponekad....

Ako nekome skolica pomaze onda ok, ja nisam isla nit planiram ukoliko se desi jos koje bebce :)
Sve je zavisno od osobe, sto rece afro. Neke zene su dosle iz skolice i nijednom nisu disale kako treba, jedino sto se culo je vristanje i vikanje sestara zbog stezanja i usporavanja porodjaja. Neke su opet imale predznanje koje prvorotke nemaju a tice se najpre dojenja.... to je svakako plus i mislim da je najbolja stvar u tim skolicama upravo predavanje na temu prvih dana nakon porodjaja.
Isto kao sto svaki normalan porodjaj moze da prodje bez lekara i velike asistencije babica... a opet nekad bude toliko tezak da dzabe njih deset oko tebe... dok ne dodje taj momenat sve je nagadjanje i teoretisanje a znamo da je praksa sasvim druga prica ponekad....

...eeeeeee...upravo to...:ok::ok::ok:

....hehhe...to kao da slušam pojedine moje drugarice iz onog vremena,
pa sve išle još onda na vežbe i svašta nešto još...a onda kad je bilo stani
pani...i krenuo porođaj, a one kukavice prestvarnljene i pola ih se porađalo
na carski iz pustog straha...
.....ja sam se odavno porodila i to dva puta...oba puta mi je porođaj trajao
od kuće do sobe u bolnici celih 40 minuta..tako da odlično znam šta pričam,
znam koliko je to bilo brzo i lako, ako se potrudiš, i ako sarađuješ, a to možeš
bez ijedne škole...samo ako nisi paničarka, i ako ne praviš od svega državno
pitanje planeranog značaja....
....sve sam ponela što mi je trebalo, i sve je bilo u savršenom redu, moja ćerka
samo što se nije porodila...ne ide na vežbe, porađaće se prirodnim putem i sve
joj je već uveliko spakovano za bolnicu..tako da je to sve stvar osobe kako
gleda na neke stvari...nisam ti ništa loše rekla, ja samo smatram da su sad
toliko izvikali i te vežbe i sve ostalo vezano za to, a sve da bi kao oni imali nekog
posla...koji opet nije direktno vezan za porodilje manja im je odgovornost...
...srećno...:ok:

Iju, pa ako su ti drugarice bile tolike frkadžije sa školicom, zamisli tek kako bi im bilo bez nje :lol: U svakom slučaju školica daje veliku sigurnost samim tim što ti gomila stvari nije nepoznata.A što nešto bolje poznaješ manje ga se bojiš ;)
Za 40 min si se porodila oba puta...samo da kažem da nisu sve žene te sreće, čak većina nije, a nisu bile ni tvoje drugarice i zato im je škola dobro došla.I ok ako ti tvrdiš da su one imale manju želju da vide svoje dete od tebe.Ne znam dal bi im se svidelo to da čuju od svoje drugarice...
Mislim, da se sve porodimo za 40 min svima bi nam bilo ihaj i sve bi ovde zagovarale prirodan porodjaj bez školice i bez ikakve frke...ali realno, žene koje tako prodju su izuzetno retke...
Ne mislim da si nešto loše rekla samo imamo potpuno drugačije gledanje na te stvari i ne treba pričati onda na taj način-meni je samo želja da vidim dete bila dovoljna, ne treba mi škola.To su gluposti.
Takodje, ponavljam-u školici ne učiš samo kako da se porodiš.I ne mislim da kad je prodješ sve znaš, ovo ono...al opet daje izvesnu dozu sigurnosti, kakvu u svakom slučaju ne bi imao da je nisi pohadjao.I to tvrdim ;)
Ne vidim kakve veze ima to što žele da iskoriste školicu da bi imali nekog posla...mislim da imaju sasvim dovoljno posla, i previše da bi im se još to nametnulo.To bi imalo smisla jedino u slučaju da se školica plaća a ne plaća se.

Apsolutno se slažem.

Samo da se pojadam
Mrzim ovaj novi zakon o zabrani pusenja
Znaci, moram da izlazim napolje i smrzavam se ko nesreca
A osim toga, postrojeni smo ko najgori kriminalci
I znam da je ovde mnogo antipusaca, ali ja dobijam rogove zato sto smatram da je ovo diskriminacija

Ma bre, zakon propisuje da ne smes da pusis, ali zato ne propisuje da ne smes da pijes..... i tako..........odoh da zapalim, iznervirao me sef pored zakona o pusenju

Mini_me, ja te potpuno podržavam što se tiče školice, to sam ti rekla još odavno, ako imaš negde da ti je zgodno da obavezno ideš. I ono što si rekla "što sestra kaže, sestre u Betaniji mnogo više vole upućene trudnice i tačno po ponašanju procene koja je pohađala školicu a koja je pala s marsa, i njima je mnogo lakše da rade s trudnicom koja saradjuje i koja zna o čemu se priča pa tako su i mnogo ljubaznije prema njima, a svi znamo koliko su sestre ljubazne"...
ja sam baš imala takvo iskustvo. Već sam pisala, ali napisaću opet. Kad je babica predavala smenu sledećoj pokazala je na mene i rekla "Prvorotka, odlično saradjuje!"... e ne da sam bila ponosna na sebe.
Ali uvek je bilo onih koji su pokušavali da nipodaštavaju značaj toga. Po sistemu: "Moja baba rodila devetoro, bez ikakve škole"... i moja baba nije imala struju u kući... pa oćemo i mi sada tako.
Važno, mini, da to tebi znači, i da ti znaš da ti pomaže i olakšava. A i upoznaš druge žene sa kojima imaš toliko zajedničkog.
Moj brat dolazi po mene posle školice, i vidimo drugu trudnicu koja ide kući i on pita: "Jel ti ono drugarica iz razreda?" :zcepanje:

Il se apsolutno ne slažeš sanmnom il se potpuno slažeš :mrgreen:

Mini_me, ja te potpuno podržavam što se tiče školice, to sam ti rekla još odavno, ako imaš negde da ti je zgodno da obavezno ideš. I ono što si rekla "što sestra kaže, sestre u Betaniji mnogo više vole upućene trudnice i tačno po ponašanju procene koja je pohađala školicu a koja je pala s marsa, i njima je mnogo lakše da rade s trudnicom koja saradjuje i koja zna o čemu se priča pa tako su i mnogo ljubaznije prema njima, a svi znamo koliko su sestre ljubazne"...
ja sam baš imala takvo iskustvo. Već sam pisala, ali napisaću opet. Kad je babica predavala smenu sledećoj pokazala je na mene i rekla "Prvorotka, odlično saradjuje!"... e ne da sam bila ponosna na sebe.
Ali uvek je bilo onih koji su pokušavali da nipodaštavaju značaj toga. Po sistemu:"Moja baba rodila devetoro, bez ikakve škole"... i moja baba nije imala struju u kući... pa oćemo i mi sada tako.
Važno, mini, da to tebi znači, i da ti znaš da ti pomaže i olakšava. A i upoznaš druge žene sa kojima imaš toliko zajedničkog.
Moj brat dolazi po mene posle školice, i vidimo drugu trudnicu koja ide kući i on pita: "Jel ti ono drugarica iz razreda?" :zcepanje:

Upravo tako :) Ne mislim samo na boldovano već sve što kažeš.I moja mama nije išla u školicu pa me s potpunosti podržava...Još nikog stvarno nisam čula da ima nešto protiv školice,mislim do sada :eek: Korisno je, besplatno, ne radiš pa što ne bi spojila i lepo i korisno ako već imaš vremena, upoznaš gomilu žena u istoj situaciji kao i ti pa posle šetate bebe zajedno :) , poredite iskustva...Stvarno ne mogu da shvatim kako neko može da ne ide ako već ima prilike :dontunderstand:

Il se apsolutno ne slažeš sanmnom il se potpuno slažeš :mrgreen:

Upravo tako :) Ne mislim samo na boldovano već sve što kažeš.I moja mama nije išla u školicu pa me s potpunosti podržava...Još nikog stvarno nisam čula da ima nešto protiv školice,mislim do sada :eek: Korisno je, besplatno, ne radiš pa što ne bi spojila i lepo i korisno ako već imaš vremena, upoznaš gomilu žena u istoj situaciji kao i ti pa posle šetate bebe zajedno :) , poredite iskustva...Stvarno ne mogu da shvatim kako neko može da ne ide ako već ima prilike :dontunderstand:

Zar zelja nije dovoljna ili potreba npr., nije mi jasno sta je tu nerazumljivo?

Zar zelja nije dovoljna ili potreba npr., nije mi jasno sta je tu nerazumljivo?

Nije mi jasno kako neko može da ne želi da ide, a prva joj je beba.Nije kao da sve zna pa joj ne treba.Može da nauči gomilu stvari, da otkloni gomilu nedoumica, da ne sluša babe, tetke već stručno lice, da se upozna s ženama koje su u istoj situaciji i sklopi koje prijateljstvo a i da porede iz prve ruke iskustva...Ako je već besplatno, trudnice obično ne rade već u ovom periodu, znači ima vremena, školica joj u njenom mestu, pored malo pre pobrojanih stvari ne mogu da shvatim kako neko može da nema želju ili potrebu da ide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back