Dobro jutro, dobar dan, dobro veče i laku noć...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Braćo i sestre forumaši, meni treba moralna podrška. Treba mi neko da mi govori - jaka si ti, možeš ti to, ma to nije ništa, par minuta i gotovo....
Moram otići kod zubara, ne mogu više... a ne smeeeeeeeeem :sad2:
Neki dan mi je pukao zub. Vadjen mu je živac, pa je bušen i plombiran n puta, pa se valjda istanjio i puče kao da je od plastike. Sad me boli sve okolo, malo kao počelo i da gnoji :sad2: Da ima živac, verovatno bi me rasturao od bola. Od zuba nema ništa, neke nesrećne ruševine, koje moraju napolje. Kad je pukao, uradio je to vrrrrrlo temeljno. :sad2:
Svesna sam da moram, a kako, kako, kako da skupim hrabrost i da odem? ( jel ima neki smajli koji se krije i uplašeno drhtulji? )
Jeste, peecka sam, sve znam, ali ne smem, pa ne smem, pa ne smem.
Ranije, kada sam bila mladja, išla je mama sa mnom, pa je morala da stoji u ordinaciji, tik uz onu omraženu stolicu, tako da je vidim da je tu. Posle sam muštrala čo'eka da ide sa mnom. A sad ni sa njim ne smem.
Jooooj, muke moje, šta ću i ku'ću crna i kukavna :sad2:

...Ata draga, ja sam kukavica svetskog glasa, moje starije dete jos gore od mene..sva sreca pa ona i nema sta da radi....ali ja uzas:sad2:

...e ovako, nemoj da se plasis, i nije to nista sada kad postoje sprejevi, pa inekcije i sva ostala pomagala, nece te boleti ni delom koliko
mislis da hoce, a zbog tog straha si sigurno i dosla dotle:heart:
...naravno da mozes ti to, mogla si mnogo toga u zivotu, i prezivela, pa mozes sigurno i to, samo pomisli kako ces posle lakse da jedes,
da se smejes bez straha da neko primeti kako ti nedostaje zub, a to ni malo nije prijatno, to znam iz licnog iskustva...budi hrabra, mozes
ti to sigurna sam:zag::cmok:

Ajde bre ata, šta si se prepala, kao glavu da će da ti odseku. Daju ti bocu, i za pet minuta problem rešen.

Ja se nisam prepala, ja sam se O-DU-ZE-LA :sad2:
Kad bi bilo tako jednostavno, ako kod mene ništa nije jednostavno. Jednom su me zubari, pisala sam opširno o tome na zdravlju, skoro u grob oterali. Zaradila sam sepsu, jer je vadio zub koji je bio pod procesom i sva ta gamad od bakterija je pokuljala u moj krvotok. Tri puna meseca ništa osim belih bolničkih zidova, infuzija i belih mantila nisam videla. A dok su dijagnostikovali, ladno sam mogla da umrem n puta :roll: Ali to već nisu bili zubari, već drugi lekari, da ne mešam babe i žabe.
A veruj mi, ko jednom preživi sepsu, u svoj njenoj strahoti, plaši se i slova s, a kamoli sepse.
Kao posledica toga je ostalo da zub moram vaditi pod specijalnim uslovima, koji podrazumevaju primanje Longacefa intravenski sat vremena pre intervencije. Što je nemoguće iz dva razloga - prvi jer lekari i zubari nemaju tu vrstu saradnje, pa bih verovatno čekala i dan-dva, u najboljem slučaju 5-6 sati nakon davanja Longacefa. A drugi je što sam pre neke 3 nedelje dobila anafilaktički šok na Longacef, dok sam ono ležala u bolnici. Znači, mora neki drugi antibiotik, koji svakako nije tako delotvoran i ostavlja put infekciji. A obaška što sam se naplašila lekova, igala i svega ostalog zbog anaf. šoka :sad2:

I tako, ja sam u laganoj panici, kod zubara moram, što pre to bolje, jer ovo čudo ubzano otiče, čak mi se i na obrazu vidi mali otok, a i počinjem polako da šuškam.
A strah me spičio sa svih strana... a jednom je i do ovoga moralo doći.... mislim, do vadjenja zuba...

Zima, zima e pa sta je... :)
Gde je Smoki da joj malo posaljem snega, pre nego se istopio.

Pogledajte prilog 263235 Pogledajte prilog 263236 Pogledajte prilog 263237

Dobar dan :D
jao sto je divno,samo mi je frka,bobi nema cipelice,kod nas ce navodno da pada za vikend
mene moja zubarka ne gleda u cudu sto necu bocu,a kod nje ni ne boli,al svejedno prodjem muke dok ne sednem u stolicu.posle je ok
afro,sto je divan heljdin hleb,kao kolac.pojela sam jedno parce samo s nogu

Ata i ja ne volim kod zubara, duze vreme me streca dvojka, ja se pravim luda, a lepo vidim da cu samo da iskompliciram stvar i umesto da odem, ja "krecem" evo vec mesecima svakog ponedeljka. :(
I to sve zato sto je moj zubar otisao u penziju, a ja nikako da naletim na nekog od poverenja. :(

Ali ja idem, nateram se i idem, kada je popravka u pitanju. I tada moram antibiotik da pijem, ali eritromicin, a i manja je mogućnost reaktiviranja infekcije. Pa samo taj zub sam popravljala nekoliko puta, zato je i pukao što je toliko istanjen bio. Ali sada od njega nema ništa, nema zuba, samo par ostataka koji štrče i koren. Znači nema šta da se popravi, mora napolje.
Prvi posle one grozne sepse. I lepo sam u panici, da ne mogu da opišem....

jao sto je divno,samo mi je frka,bobi nema cipelice,kod nas ce navodno da pada za vikend
mene moja zubarka ne gleda u cudu sto necu bocu,a kod nje ni ne boli,al svejedno prodjem muke dok ne sednem u stolicu.posle je ok
afro,sto je divan heljdin hleb,kao kolac.pojela sam jedno parce samo s nogu

...aaaaaaaa jesi videla, mi imamo jos za sutra, hleba,danas nam nije trebalo, samo jedno parce mami pre lekova sa malo pavlake
tek da ne bude suv.....a kupila sam ga u ponedeljak ujutro..:D

Ali ja idem, nateram se i idem, kada je popravka u pitanju. I tada moram antibiotik da pijem, ali eritromicin, a i manja je mogućnost reaktiviranja infekcije. Pa samo taj zub sam popravljala nekoliko puta, zato je i pukao što je toliko istanjen bio. Ali sada od njega nema ništa, nema zuba, samo par ostataka koji štrče i koren. Znači nema šta da se popravi, mora napolje.
Prvi posle one grozne sepse. I lepo sam u panici, da ne mogu da opišem....
Ne misli na te lose stvari...cekamo da kazes da je sve bilo ok. :zag:
nego...kad smo kod chika zube
znam jednog shto je bezo...dodje,preda knjizicu,cheka,cheka i kad ga prozovu...on pobegne:lol:
Ja znam "jednu", moju majku, a prijatelji joj bracni par zubara, i nije je blam bilo da i od njih pobegne. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back