Dobro jutro,dobar dan,dobro vece i laku noc, by Gile..vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nesto mislim da necu moci da ostavim mamu u domu, iako je ona pri tome takodje. mislim da bi bila nesrecna, mada ko zna, ako bi to bilo dovoljno blizu i da moze da izlazi i dolazi u posetu.
a za sebe licno, mislim da dotle necu ni ziveti..kako idu stvari..u ovoj zemlji moracemo da radimo do smrti..:mrgreen:
Kad je moj otac imao 30 godina mi se uselili u novu kucu (sazidali je sa mamom), na komentar da je lepo uradio sto je napravio za svaku cerku po sprat, on je rekao - to nije za njih, to je za mene i zenu kad ostarimo da imamo sta da prodamo i smestimo se u dom. Ja se kao dete sokirala, kasnije sam skontala na sta je mislio, a sad mislim da bi on uvenuo za 24 sata kad bi ga neko mako iz njegove kuce i uskratio mu njegove svakodnevne rituale.
Ma samo nek su dobro i pri zdravoj pameti. :aha:

interesantni su ovi vashi zivotni pogledi na starost
- - - - - - - - - -
:cmok:
Ja upravo imam neka desavanja kod kume, sa njenom svekrvom, koja samo posmatram i uzasnuta sam nekim postupcima naslednika, blago receno. :(

:zag:

- - - - - - - - - -

...što se mene tiče može i malkice nepristojna da bude...:rumenko:
Ja kontam da Zvezdica to vec zna, pa je zbog toga i ovako nepristojna. :lol:

Ja upravo imam neka desavanja kod kume, sa njenom svekrvom, koja samo posmatram i uzasnuta sam nekim postupcima naslednika, blago receno. :(

- - - - - - - - - -

Ja kontam da Zvezdica to vec zna, pa je zbog toga i ovako nepristojna. :lol:

ja sam olicenje pristojnosti, samo se nekad opustim u kafani kad malo vise popijem...nadam se da mije oprosteno...:zag:

- - - - - - - - - -

...e pa eto vidis, njena situacija je skroz drugacija, ako ima te nekretnine moze troskove pokrivati i sama izdavanjem istih...ako joj se ne dopadne uvek ima gde da se vrati...

to je bre moje nasledstvo, ne moze to tako! :lol:

ja sam olicenje pristojnosti, samo se nekad opustim u kafani kad malo vise popijem...nadam se da mije oprosteno...:zag:

- - - - - - - - - -

...pa nasledices kad ode na onaj svet, nece ona to poneti sv.Petru:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Pa sta cemo sad sa tobom, mi se druzimo samo sa nepristojnima!?! :(
:lol:

...:lol:

o ovoj temi mogu dosta prichati,sa svog stanovishta i iskustva naravno.samo...postoji optimalna shansa da se podelimo na tri tabora u kafani :lol:

ali evo...za pochetak mogu postojano reci...nikog ja ne shaljem u dom...ni macehu!!

ona ce ionako da lipche pre oca...:mrgreen:

aj da chujemo za kumu :ceka:

- - - - - - - - - -

mirko topalovic :lol:

...paaa, jedino da je testiramo...?:think:

soremna sam, mnogo volim testove....cek da uzmem olovku i tefter...:ceka:

- - - - - - - - - -

...pa nasledices kad ode na onaj svet, nece ona to poneti sv.Petru:mrgreen:

- - - - - - - - - -

...:lol:

ma ko ce toliko da ceka, moja mama je jos dobrodrzeca zena! da cekam nasledstvo do 45?!?! :lol:

soremna sam, mnogo volim testove....cek da uzmem olovku i tefter...:ceka:

- - - - - - - - - -

ma ko ce toliko da ceka, moja mama je jos dobrodrzeca zena! da cekam nasledstvo do 45?!?! :lol:

...nasledstvo je valjda ono sto ostane iza onih koji su stekli pa podelili onima koje su ostavili, testamentom
ili vec na neki drugi nacin...a ako hoces da ti mama nesto pokloni od nekretnina onda to mozes i odma
lepo se dogovoris da ti to da, prebacis na sebe, inace je to najjeftiniji nacin samo da znas...:)

...nasledstvo je valjda ono sto ostane iza onih koji su stekli pa podelili onima koje su ostavili, testamentom
ili vec na neki drugi nacin...a ako hoces da ti mama nesto pokloni od nekretnina onda to mozes i odma
lepo se dogovoris da ti to da, prebacis na sebe, inace je to najjeftiniji nacin samo da znas...:)

pa niej to bas tako prosto..a sto je to jeftinije od ostavinske rasprave? ovo me sad interesuje zbog babe, kad si vec pomenula...

o ovoj temi mogu dosta prichati,sa svog stanovishta i iskustva naravno.samo...postoji optimalna shansa da se podelimo na tri tabora u kafani :lol:
ali evo...za pochetak mogu postojano reci...nikog ja ne shaljem u dom...ni macehu!!
ona ce ionako da lipche pre oca...:mrgreen:
aj da chujemo za kumu :ceka:
- - - - - - - - - -
mirko topalovic :lol:
Baba je vec stara i bolesna, ali na nogama. Sama je u stanu, deda je bio vojno lice, prodali veliki stan,kupili manji, deda umro, ona nasledila penziju. Ima cerku i sina (kumin muz) i niko nece da bude sa njom, niti neko hoce da je uzme kod sebe. Naravno da nece ni u dom da je smeste, jer joj uzimaju i penziju. :(
I sad su nasli neku zenu (za 100eu) koja joj dodje ujutru da joj pomogne da se obuce i popije lekove i uvece da je smesti da spava. Sama samcata sve vreme, na insulinu je, seceras i vec je par puta spasavaju od insulinskog soka, par puta je sama isla do prodavnice pa padne jadnica. :(
E, sad, da ja ne znam koliko je ona (kao i deda) njima pomagala, u svakom smislu, od para, pletenja, sivenja, mesenja i kuvanja za unuke dok su bili studenti, mozda bi drugacije gledala (ali ne verujem cak ni tad), ovako sam ih pitala, kumu i kuma - kako zamisljate vasu starost posle ovoga sto radite babi, njima bilo smesno. :(

Kad je moj otac imao 30 godina mi se uselili u novu kucu (sazidali je sa mamom), na komentar da je lepo uradio sto je napravio za svaku cerku po sprat, on je rekao - to nije za njih, to je za mene i zenu kad ostarimo da imamo sta da prodamo i smestimo se u dom. Ja se kao dete sokirala, kasnije sam skontala na sta je mislio, a sad mislim da bi on uvenuo za 24 sata kad bi ga neko mako iz njegove kuce i uskratio mu njegove svakodnevne rituale.
Ma samo nek su dobro i pri zdravoj pameti. :aha:

to ti pricam, dom koliko god zabavan bio, nije tvoj dom....zato bi mi bilo zao mame....

drugacije je kad su ljudi mladi i zive u studentskom domu na primer...tad niko i ne zeli da bude u okolini bliskih ljudi...i ta komuna je nesto odgovarajuce...ali kad si star..onda je nekako bzv...spavas u nekom tamo krevetu...

Baba je vec stara i bolesna, ali na nogama. Sama je u stanu, deda je bio vojno lice, prodali veliki stan,kupili manji, deda umro, ona nasledila penziju. Ima cerku i sina (kumin muz) i niko nece da bude sa njom, niti neko hoce da je uzme kod sebe. Naravno da nece ni u dom da je smeste, jer joj uzimaju i penziju. :(
I sad su nasli neku zenu (za 100eu) koja joj dodje ujutru da joj pomogne da se obuce i popije lekove i uvece da je smesti da spava. Sama samcata sve vreme, na insulinu je, seceras i vec je par puta spasavaju od insulinskog soka, par puta je sama isla do prodavnice pa padne jadnica. :(
E, sad, da ja ne znam koliko je ona (kao i deda) njima pomagala, u svakom smislu, od para, pletenja, sivenja, mesenja i kuvanja za unuke dok su bili studenti, mozda bi drugacije gledala (ali ne verujem cak ni tad), ovako sam ih pitala, kumu i kuma - kako zamisljate vasu starost posle ovoga sto radite babi, njima bilo smesno. :(

strasno. to je meni strasno. uzmes im sve i ostavis ih same. zato ljudi treba da se obezbede sami...da daju samo ono sto pretekne...ne znas sta ces od rodjene dece da dozivis...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back