stugots
Čovek
- Poruka
- 37.276
Na osnovu čega to tvrdite? Pojavilo se novo istraživanje Demostata, gde se kaže da opozicija ima šansu u Beogradu, ali da je potreban što jedinstveniji nastup.
Mi smo razgovarali sa kolegama iz opozicije da svi zajedno uradimo istraživanje koje će nam pokazati šta je najbolje rešenje. Imamo iskustvo iz Hrvatske, doduše pre smrti gradonačelnika Bandića, gde su SDP i Možemo uradili zajedničko istraživanje sa ciljem da vide da li treba da izlaze zajedno na izbore protiv Bandića ili odvojeno. Istraživanje je pokazalo da sinergijskog efekta tu nema. Ono na čemu mi zastupamo tezu o vrednosnim kolonama je slično onome što je Demostat rekao u prethodnom istraživanju – da treba izaći u što više kolona koje mogu da uspeju. Ovde govorimo o zeleno-levoj koloni koja svakako prelazi cenzus i koja nudi apstinentima nadu ili, u krajnjoj liniji, rezultate prethodnog rada za koje mogu da tvrde da će biti konzistentni i koherentni u narednim godinama. Ulazimo u različita partnerstva, kao što je partnerstvo sa Forumom Roma Srbije, političkom platformom Solidarnost, izborom Za našu opštinu, grupacijama iz Lazarevca, Obrenovca i slično.
Šta se desilo sa pričom o zajedničkom istraživanju opozicije?
Dosad nije bilo odgovora. Sada je i rano za to, ali mislim da bi tokom zime svakako trebalo da se uradi.
Da li rezultat može da promeni vaš stav o načinu izlaska na izbore?
Mi mislimo da će potvrditi naš stav, ali otvoreni smo i za druga tumačenja. U krajnjoj liniji, u planu je Skupština NDB krajem januara sledeće godine, gde ćemo doneti konačnu odluku kako izlazimo na izbore, s kim, ko je na listi, ko je nosilac liste i slično
Korektno.
Ako istraživanje potvrdi da ljudi žele jednu listu sila Svetla sa svemoćnim Đilasom, neustrašivim Jeremićem i bogobojažljivim Lutovcem, očekujemo da se Dobronačelnik pridruži.