DOBRE SVEKRVE

Moja je profesorka,ali prava i dok je moja mama trpala decu lovom i povremenim vidjanjem,svekrva ih je volela i vaspitavala i pomagala da postanu ljudi.

Nista drugo ne mogu da kazem osim Ljiso,svaka ti cast!!!!

Zao mi je zena koje ne vole svekrve.Valjda ce te i Vi biti svekrve pa kako da ne volite svoje sinove i njihove velike ljubavi.Ja sam imala divnu svekrvu a nadam se da ce i moja snaja kad je budem imala,to moci reci za mene.Bas mi ponekad puno nedostaje.

nactu ti ko da o mojoj kevi i svekrvi pricas?! :eek: :mrgreen:

Nisam kmezava,trudim se da zivot shvatam realno i ne ocekujem pomoc ni od koga,ali kad god sam moju mamu zamolila za pomoc ona bas tad nije mogla da mi pomogne.Svekrva naprotiv i da pritrci i da utrci i da skuva pomogne oko domaceg sa puno ljubavi ali i mnogo price u vaspitne svrhe.Ne znam za tvoju svekrvu,moja ima svoje momente kad joj nije ni do cega,ali tad je ista prema svima i prema svojoj deci i prema meni.
Stvarno je dobra zena,cvrsta ,organizovana,vedra,pa mogu samo da joj kazem HVALA. :)

Nisam kmezava,trudim se da zivot shvatam realno i ne ocekujem pomoc ni od koga,ali kad god sam moju mamu zamolila za pomoc ona bas tad nije mogla da mi pomogne.Svekrva naprotiv i da pritrci i da utrci i da skuva pomogne oko domaceg sa puno ljubavi ali i mnogo price u vaspitne svrhe.Ne znam za tvoju svekrvu,moja ima svoje momente kad joj nije ni do cega,ali tad je ista prema svima i prema svojoj deci i prema meni.
Stvarno je dobra zena,cvrsta ,organizovana,vedra,pa mogu samo da joj kazem HVALA. :)

Takva je i moja Sveki :heart: bas takva... ima dana kad ima i zdravstvenih problema i kad joj nije nidocega, ali pobogu ko nema, pa opet ne menja se zena nesto puno... a moja majka... uh digo mi se pritisak... :dash:

Pa zar mi nismo samo ljudi?Zar se ne sme pogresiti.Gresile su i one sa nase tacke gledista a gresice mo i mi sa tacke gledista nasih snaja.Zavisi ko je kakav i sta ocekuje od druge osobe /svekrve,snaje/ Zivot je lep, treba naci kompromis,i ne trositi ga na glupim sitnicama.

I moja baba je O.K.
Živimo u istoj kući ali su nam domaćinstva odvojena tako da nit mi kuva niti čisti, ali me ne dira a ni ja nju. Poštujemo jedna drugu i ja bolju svekrvu ni ne mogu da zamislim. Kamo sreće da je moja mama bar pola kao što mi je svekrva.:super:

Moja je isto odlicna, ne propustam priliku da je pohvalim. Izuzetno vredna i postena zena, bas onako dobar covek i dobar drug. Pomagala bi nam onoliko, ali mi izbegavamo da joj dajemo zaduzenja (a i sta ce nam pomoc, nemamo decu). Dobra je i za zezanje, voli da popije i mlada je duhom. Ona i moja majka su ubitachna kombinacija :lol: bas su se nasle, obe su pune zivota... ali ne bih bas mogla da kazem da je volim skoro kao majku - ne volim je ni blizu kao svoju mamu, ali sam srecna sto mogu da je volim zbog toga kakva je, a ne zato sto je majka mog muza.

p.s. niko ne prica o svekru - a meni je recimo svekar mnogo blizi od svekrve... zapravo sam odlepila od srece kada sam ga upoznala :)

Ona i moja majka su ubitachna kombinacija :lol: bas su se nasle, obe su pune zivota...

E to sam i ja imala sa mojom mamom i svekrvom. Secam se, jedne nove godine, tata mi je vec bio umro, potrefilo se da je svekar bio kod svoje mame, a njih dve obe same. I mi im, iz zezanja, predlozimo da cekaju novaka zajedno sa unucima, a mi bi, ako moze, da malo palimo...
I pristanu one. Nadju se 28.12. popodne da pocnu dogovor...
31. ujutro zvoni telefon, svekrva izdaje muzu uputstva sta od preobuke da joj donese, mrzi je da se vraca kuci da bi se samo presvukla. Odakle bre da se vraca? Od moje keve! Malo su se zapricale, jos od 28.:hahaha::hahaha:
Dobro, odnesemo mi sta treba, odvedemo i klince...
1.1. dosli mi po dogovoru na rucak i da pokupimo klince. Ok. Klince pokupili, ali sveki i keva jos caskaju...
Da skratim pricu, negde oko 5. morali smo, bukvalno, da odemo i dovucemo je kuci jer se svekar vracao 6.!:dash::dash:

Kad smo ih, posle svega pitali sta su, pobogu, radile sve to vreme, obe u glas odgovorile da su samo malo caskale!:rotf::rotf:

E to sam i ja imala sa mojom mamom i svekrvom. Secam se, jedne nove godine, tata mi je vec bio umro, potrefilo se da je svekar bio kod svoje mame, a njih dve obe same. I mi im, iz zezanja, predlozimo da cekaju novaka zajedno sa unucima, a mi bi, ako moze, da malo palimo...
I pristanu one. Nadju se 28.12. popodne da pocnu dogovor...
31. ujutro zvoni telefon, svekrva izdaje muzu uputstva sta od preobuke da joj donese, mrzi je da se vraca kuci da bi se samo presvukla. Odakle bre da se vraca? Od moje keve! Malo su se zapricale, jos od 28.:hahaha::hahaha:
Dobro, odnesemo mi sta treba, odvedemo i klince...
1.1. dosli mi po dogovoru na rucak i da pokupimo klince. Ok. Klince pokupili, ali sveki i keva jos caskaju...
Da skratim pricu, negde oko 5. morali smo, bukvalno, da odemo i dovucemo je kuci jer se svekar vracao 6.!:dash::dash:

Kad smo ih, posle svega pitali sta su, pobogu, radile sve to vreme, obe u glas odgovorile da su samo malo caskale!:rotf::rotf:

:eek: :eek: :eek: 8 dana razgovaranja?! Ijuuu... :rotf: :rotf: :rotf:

:eek: :eek: :eek: 8 dana razgovaranja?! Ijuuu... :rotf: :rotf: :rotf:

E, moja kockice, to je bilo za neverovati! U stvari, izmedju njih dve je bilo samo dve godine razlike, mislim da su , cak, isle u susedne gimnazije, a znam sasvim sigurno da su izlazile na ista mesta. Pa kad su krenule da pretresaju (i otkrivaju) zajednicke poznanike sto zive sto pokojne, pa onda rekapitulacije nezaboravnih provoda 50 i neke...:worth::hahaha:
Sta da ti kazem, Beograd je tada bio mali grad u kome su se ljudi poznavali:whistling:

U stvari, moja je teorija bila da bi njih dve bile skoro potpuno iste da u mojoj porodici nije bilo nas troje dece pa smo, kao brojcano jaci, malo "pripitomili" nasu mamu.:mrgreen:

Moj muz je bio jedinac, pa mu to bas nije polazilo za rukom.:confused:

Inace, cisto radi oslikavanja koliko su bile slicne, moram da vam ispricam i ovo:

Elem, jednom odemo nesto do moje mame (koja je inace u bloku 45) i naletimo u pogresnom trenutku. Keva nesto u zutom minutu, neko (il' tata, il' brat, il' sestra, il' tetka) je iznervirao, pa se samo vrti, lupa serpama i u jednom trenu krene "litanije"...

Mi, u cilju ocuvanja glave na ramenima krenemo u hitnu spontanu evakuaciju i zapalimo taman kad je pocela sa: "Nije vam ovo hotel, niti sam ja vasa sobarica pa...":sad2:

Dobro.

Na stanici, MM predlaze da svratimo do njegovih kad smo vec tako neslavno prosli kod mojih. Stize 73, vozimo se jedno 10 minuta (njegovi kod Carine, blok 33). Dolazimo, zvonimo, otvara svekar, vidimo mu po faci da je pogresan trenutak, a iz pozadine se cuje tresak i recenica: "...niti sam ja tvoja sobarica, pa da samo idem i skupljam za tobom!":sad2::sad2::sad2:

Naravno, MM i ja na licu mesta pocnemo da se smejemo ko blesavi i raspitujemo jesu li razmenile slagvorte telefonom kako slucajno ne bi smo nesto propustili!:hahaha::rotf::hahaha:

Hmmm genetika :think: pitanje je... jer ja sve mislim da sto si stariji budes i ponekad gori... pogledajmo razne starije ljude... ali cast izuzetcima :super: pa posto cu biti mlada mama bicu 100% i hiper luda svekrva :rotf: :heart:

U stvari, moja je teorija bila da bi njih dve bile skoro potpuno iste da u mojoj porodici nije bilo nas troje dece pa smo, kao brojcano jaci, malo "pripitomili" nasu mamu.:mrgreen:

Moj muz je bio jedinac, pa mu to bas nije polazilo za rukom.:confused:

Inace, cisto radi oslikavanja koliko su bile slicne, moram da vam ispricam i ovo:

Elem, jednom odemo nesto do moje mame (koja je inace u bloku 45) i naletimo u pogresnom trenutku. Keva nesto u zutom minutu, neko (il' tata, il' brat, il' sestra, il' tetka) je iznervirao, pa se samo vrti, lupa serpama i u jednom trenu krene "litanije"...

Mi, u cilju ocuvanja glave na ramenima krenemo u hitnu spontanu evakuaciju i zapalimo taman kad je pocela sa: "Nije vam ovo hotel, niti sam ja vasa sobarica pa...":sad2:

Dobro.

mnogo mi je drago da si takva srecnica! Ne kaze nas narod dzaba MAJKA RADJA BOG UGADJA!:heart:

AJDE DA SIRIMO OVAJ FORUM KAO DOPRINOS DOBROTI,RAZUMU I TOLERANCIJI.
JAVITE SE I VI DOBRE SVERVE...:p

Na stanici, MM predlaze da svratimo do njegovih kad smo vec tako neslavno prosli kod mojih. Stize 73, vozimo se jedno 10 minuta (njegovi kod Carine, blok 33). Dolazimo, zvonimo, otvara svekar, vidimo mu po faci da je pogresan trenutak, a iz pozadine se cuje tresak i recenica: "...niti sam ja tvoja sobarica, pa da samo idem i skupljam za tobom!":sad2::sad2::sad2:

Naravno, MM i ja na licu mesta pocnemo da se smejemo ko blesavi i raspitujemo jesu li razmenile slagvorte telefonom kako slucajno ne bi smo nesto propustili!:hahaha::rotf::hahaha:

E izgleda da sam nesto u redosledu zabrljala. UPSSS! RAZUMECETE ako procitate sve.
ha,ha :hahaha: necete verovati ja se tek ucim da koristim internet,a s kompom imam tek pocetnicka znanja.Sporo kucam ALI IMAM VOOOLJU BRE!!!:cmok:

Back