Dobra vest za vozače: Ukida se auto-put kroz Beograd

Jel to kad više nije autoput, znači da će tim putem ići i zaprežna kola i biciklisti ?
Haos u najavi.
Нислим да ипак неће... Видећемо како ће све да сложе али видео сам обавештење да ће додати још једну категорију пута... Отприлике пут за моторна возила.

tako je kako je,, špic za sve dok imamo samo dva mosta
i most na adi koji vodi nigde jer nema završenu pristupne bulevare ka topčideru, mada ok je ka banovom brdu , železnik itd....

Ko živi u starom delu a radi na NBGD brže mu je biciklom....
Слажем се за по центру...

Можда код нас није кључан прост број мостова него способност улица да приме количину саобраћаја са њих. То треба да буду што шире улице и да семафори буду што даље.
И сам разумеш да ниједан услов не испуњавамо.

Што се тиче Ада моста, проширују булевар који иде право са њега на шумадијску страну. Не знам колико су до сада урадили. И то када заврше, требаће даље да се ради - после првог семафора у тој улици.

U kom to normalnom gradu autocesta ide kroz centar grada?
U Zagrebu je napravljena obilaznica krajem 70-tih (A3), a tadašnja "Autocesta Bratstva i jedinstva" je postala gradska avenija.
taj put realno i ne ide kroz grad nego pored novog beograda u izdvojenom delu a kasnije pored marinkove bare i oko njega bukvalno nema nista.

Слажем се за по центру...

Можда код нас није кључан прост број мостова него способност улица да приме количину саобраћаја са њих. То треба да буду што шире улице и да семафори буду што даље.
И сам разумеш да ниједан услов не испуњавамо.

Што се тиче Ада моста, проширују булевар који иде право са њега на шумадијску страну. Не знам колико су до сада урадили. И то када заврше, требаће даље да се ради - после првог семафора у тој улици.
Metro bi dobrodošao , Ustanička - Zemun.

Ide kroz sredinu beograda to je žila kucavica koja spaja ceo grad zato su i paklene gužve popodne. Glavni probl su petlje gde se generišu gužve pa se onda to zapuši da ne veruješ. Ljudi stoje na gazeli i čitavom dužinom je gužva skroz do kapije beograda pa i dalje. Isto je i sa druge strane prema bubanj potoku. Sva ta gužva počinje od slavije kružnog toka pa ide prema auto komandi sa druge strane do bip petlje pa kneza miloša, srpskih vladara itd. I tako se zapuši gazela i auto put. Tu je rešenje rasteretiti slaviju pothodnicima i ukinuti semafore pa će sve prodisati samo tako.

Ja u životu nisam tuda išao u špicu uvek sam gledao da idem zaobilazno sporednim ulicama. Retko kad tu i tamo zapnem. Za nbgd stari most itd.

Šta kjudi rade na slaviji i auto putu od 12 do 7 zveče nemam pojma. Tuda da prođeš treba ti po 2-3h. Kao da su ludi jbt.

Нислим да ипак неће... Видећемо како ће све да сложе али видео сам обавештење да ће додати још једну категорију пута... Отприлике пут за моторна возила.
pa to nije nova kategorija puta. put za motorna vozila vec postoji.
to i postoji u teoriji samo sto toga nema u praksi.
znak je ovaj
%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%82.png

ogranicenje je 100km/h
znaci cak ni ovo nece moci da bude taj put posto su najavili ogranicenje na 80 :D

naravno da tebi ide kroz sredinu grada kad ne zivis u centru kako tvrdis :D

on je u rupi skroz izdvojen od centra grada.

hahahaah guzva za izlaz na autoput krece od slavije?
ja sad pocinjem da sumnjam da ti uopste zivis u beogradu.
Može taj auto put da bude i ispod zemlje kada su zastoji kod bipa i kod autokomande a sve se generiše gužvom sa slavije kroz glavne ulice do petlji. Neće niko da vozi krunskom, njegoševom svi hoće preko slavije? U totalnom špicu ja izbegavam i resavsku ulicu već idem svetozara markovića skroz do manježa. Ma šta i ja pričam kada danas kupuju vozačke dozvole.

Dakle generator gužve su slavija i promena prvenstva skretanja zbog beograda na vodi. Sve to zapuši petlje i auto put.

Dakle ukinuti besmislene semafore na slaviji i izgraditi podzemne prolaze. Do tada će biti pakao za bilo kakvu vožnju po beogradu.

I ne znam šta taksista može da zaradi ako je ovakva gužva u centru?

pa to nije nova kategorija puta. put za motorna vozila vec postoji.
to i postoji u teoriji samo sto toga nema u praksi.
znak je ovaj
%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%82.png

ogranicenje je 100km/h
znaci cak ni ovo nece moci da bude taj put posto su najavili ogranicenje na 80 :D
Као што кажем... Направиће нову катерогију сличну путу за моторна возила. Читао сам о томе пре пар дана. Сачекајмо.

Back