Dobra osoba

Dobra osoba je ona koja ako treba zarad ljubavi il zadrzavanja dobroh odnosa s drugima,ostavlja svoj ego sa strane i cini sta je najbolje u tom trenutku,takodje mora da ima empatije prema drugima,da ih ne povredi svojim ponasanjem ma kolko se cinilo da ona druga strana nema razloga da se ljuti,dakle da gleda i tudje interese i sklonosti,moze se reci dosta toga,uglavnom na tom temelju mozemo pricati o dobroj osobi... :zag:

A

Smatrate li da ste dobra osoba?
Recite bar jednu stav koja vas čini dobrom osobom?

B

Šta je za vas osnovni kvalitet dobre osobe?

Pristojna sam osoba vise nego dobra.

Diskretna distanca uz ljubaznost me cini prijatnom a samim tim, za nebitan svet, i dobrom osobom uz naglasenu lojalnost, povezanost i privrzenost meni bliskim ljudima.

Osnovni kvalitet dobre osobe je dobra procena sebe i svog polozaja uz adekvatno izgovorene reci i pozitivne misli. Za mene su dobri ljudi oni koji stalno pokusavaju da daju najbolje od sebe svetu oko sebe.

Ne moze bre da dobra osoba bude ona koju boli k.rac i koja se zato pristojno ponasa. To je osoba koja poznaje bon-ton npr., a ne dobra osoba. Da bi neko bio dobra osoba, tu mora da je ukljuceno jako mnogo emocija i emotivne vezanosti.

A

B

jesam
pozrtvovana sam, tolerantna, predusetljiva, nekad vise sebi stetim, pomazem, iskrena sam, otvorena, pazljiva i brizna
hocu i pomognem i kome treba i kome ne

to sto neko ne cini ili ne zeli zlo ga ne cini dobrom osobom
a sve sto sam navela vec je to

A

B

da
svima dobro zelim, a kad god mogu dobro i cinim, zlo nikada ne cinim svesno, prastam svima, ne svetim se nikad
ne osudjuj, pomozi ili makar ne odmazi, gledaj ljude oko sebe, mnogi su krhkiji nego sto izgledaju, primeti ih, saslusaj...

Jaaako opsezhna I neiscrpna team, da skratim, ja sam doshao do toga da je uvek I svuda univerzalna karakteristika dobrog choveka iskrenost, svakako nije jedina.
Iskrenost moze da bude veoma stetna i opasna za neke ljude u nekim situacijama. Nije svaka istina u svakom trenutku za svacije usi. Tanka je linija izmedju okrutnosti i iskrenosti. Mislim da treba biti veoma pazljiv sa saopstavanjem SVOJE istine uvek i svakome. Moze biti stetno i opasno za obe strane.

Ne moze bre da dobra osoba bude ona koju boli k.rac i koja se zato pristojno ponasa. To je osoba koja poznaje bon-ton npr., a ne dobra osoba. Da bi neko bio dobra osoba, tu mora da je ukljuceno jako mnogo emocija i emotivne vezanosti.
...ali ni to nije dovoljno. OK, ti mozes da budes dobronameran i ako ne umes ili ne mozes da pomognes, ali da bi bio i dobrocinitelj (aktivno dobar), moras da znas sta radis i koga imas pred sobom. Potrebna je i pamet, a ne samo empatija da bi nekome pomogao.

Ne mislim da treba da kazem za sebe da sam dobra
To je prevashodno na drugima da ocene

Dobrotu bih opisala kao spremnost da pomognemo i razumemo i pruzimo ruku cak i kada smo licno ugrozeni, kao i sposobnost prastanja
u danasnje vreme je prvo nezahvalno biti dobar, a drugo cesto ispadnes budala

Back