Dobra kozmetika

U dm-u sam vidjala redovno.
i ja izbjegavam sulfate, koliko se da.
A koristis li kakvu kremu/pjenu za lokne da ih ljepse formiras?
Da. Kremu i penu ili gel. Tj. šampon, balzam, pakovanje, krema, pena (ili gel).
Često operem kosu samo balzamom bez šampona, naročito leti. Šampone sa sulfatima se trudim samo jednom mesečno.
Kombinujem. Zavisi i od vremena.

velika rupa nije dovoljno velika (bez zadnjih misli) - ta veca je za standardnu olovku.
Није за стандардну, мада могуће је да је твоја још дебља (без задњих мисли).
Моја ћера је имала те дебеле дрвене оловке и користила је мој резач за шминку

Није за стандардну, мада могуће је да је твоја још дебља (без задњих мисли).
Моја ћера је имала те дебеле дрвене оловке и користила је мој резач за шминку
upravo to, rezac za sminku koji ima dve strane, jednu za obicnu debljinu olovke, drugu za te deblje olovke, senke olovke obicno ...

Да се вратимо на козметику..сад видим да их има и код нас, користим их пар година, одличне су купке.

Screenshot_20241212_005456_Chrome.jpg

Da. Kremu i penu ili gel. Tj. šampon, balzam, pakovanje, krema, pena (ili gel).
Često operem kosu samo balzamom bez šampona, naročito leti. Šampone sa sulfatima se trudim samo jednom mesečno.
Kombinujem. Zavisi i od vremena.
I sestra mi je rekla da koristi gel ili pjenu. Ponadala sam se da može samo krema.
Optimistično od mene :mazi:

A koju kremu koristiš? Znam da ima Balea neku.

Ovde sam pisala o loknama https://forum.krstarica.com/threads/nega-kose.1001292/

Trenutno ovu iz Lilija i bezveze je, teška za kosu, a ne vidim da išta "radi"
1733988301245.png

I to jer sam bila lenja da odem do Aleksandar cosmetics i uzmem nešto bolje što sam koristila, Hask kremu
1733988332697.png

Koristila sam i ove

1733988357841.png
1733988370678.png
1733988388435.png

Hask je za sada najbolja. Cantu je dobra, to kada kupiš zaboraviš kada si je kupila jer se koristi veoma malo.

Ali najvažnije je posle kreme staviti mnogo pene ili gela i kasnije taj kast razbiti jer to je ono što sačuva definisane lokne. Posle toga možeš posle par dana samo vodom (napuniš bočicu sa prskalicom vodom) osvežiti kosu imalo dodati neki preparat i lokne će se opet formirati.

Nekada sam to koristila, ako me sjećanje dobro služi, divno mirišu, zar ne?!
A ja volim ta veća pakovanja, jeftinije :D
Ја волим што су прелепе за кожу, а да јефтине су.
Имају нове којих код нас још нема, феноменалне.
Иначе сам годинама кпристила само сапуне од козјег млека, прешла на ове из практичних разлога.

Javi jesi li našao, obradovaćeš me ako si uspio.
Ako ništa od toga, znam za metodu skalpelom, a sada proguglah, i pronađoh da može i brusnim papirom.
Super alternativa, evo link.

nisam jos isao, sutra verovatno, javim cim prije

pa da! to sam potpuno zaboravio! nekad su se olovke tako rezale, kad nismo imali rezace. Na grubu smirglu. Cak je imalo i drskicu. Pa smo te rezali iz sper ploce pa lepili smirglu - sami pravili taj ostrac. Ispade mi sad iz malog mozga.

to me podseti na jednu cuvenu recenicu:

Samo vrag zna na sta zena sve ostri noz!

Back