Nadam se da će ova tema biti interesantna za sve one koji tek treba da upišu neku od auto škola u Pančevu. Informacije koje su mi trebale, kada sam trebao da se odlučim za neku auto školu, bile su jako oskudne na forumima. Neke auto škole nude jeftinu obuku, a zatim naplaćuju raznorazne gluposti, od polaganja testova i vožnje pa do izdavanja potvrda o položenom vozačkom ispitu. Dobro se raspitajte u svakoj auto školi šta nude za tu cenu, da li je uključeno i polaganje, izdavanje potvrde... Ja sam imao priliku da doživim jako neprijatno iskustvo. Pre oko dve godine kada je krenula priča oko prelaska sa novog na stari zakon..., poskupeće na 1000 evra itd., sve auto škole su bile prebukirane i niko nije mogao da garantuje mojo supruzi da će da završi obuku i polaganje po starim propisima, sem jedne auto škole, a to je auto škola Raketa. Čim sam ušao unutra nije mi to delovalo sigurno ali sam svesno ušao u neki rizik, mada nisam znao koji. Nadao sam se da će to biti neka skraćena obuka ili nešto slično ali sam računao da će, malo uz moju pomoć, supruga to savladati. Pomislio sam i da nema puno polaznika pa sam imao sreće jer auto škola nije u centru... Nažalost, iznenađenje je bilo sasvim druge prirode. Instruktor je počeo da se dvosmisleno nabacuje mojoj supruzi, da bi pri kraju obuke rekao da treba da se prirpremi da odu na neko mesto i da, ako pristane, neće biti problema sa položenim vozačkim ispitom, u suprotnom-pašće. Kada mi je to supruga rekla, nisam mogao da verujem, mislio sam da nije dobro razumela. Nakon sledećeg časa, pošto supruga nije pristala i rekla mu da mu ne padne na pamet bilo šta, on joj je zapretio i rekao joj da će da zažali. Supruga je išla na časove plačući, a mi nismo imali izbora jer smo mu pare dali unapred, a druge auto škole nisu imale mesta. Da, zaboravio sam da kažem da sam ih ja, za svaki slučaj, pratio kolima što ne zna ni moja supruga (nakon što je postavio uslov da odu negde, da slaže muža kako mora da bude duže..., ako želi da položi). Na polaganju supruga je vozila bez greške (jedna sitna od 2 poena) ali nije položila. Kada sam otišao po zapisnik oni su od te greške napravili dve krupne od po 5 poena, ne mogu da se setim tačno koje. Osećao sam se nemoćno jer sam video da tip stvarno želi da sprovede svoju nameru, a mi nismo imali nikakve dokaze. Otišao sam tamo, razbio sam mu par stolova, zatim sam ga prijavio policiji (naravno pitali su da li imam dokaze, a pošto nemam...), a sutradan sam otišao da se žalim na zapisnik kod člana komsije koji je bio iz policije. Čovek me saslušao i rekao da mu je bilo sumnjivo što je ona oborena jer je on dao pozitivno mišljenje ali su ostala dva člana koji su bili ljudi vlasnika agencija dali negativno. Rekao mi je da mogu da oborim zapisnik ali je to komplikovana procedure, zato je bolje da prijavim suprugu odmah kada bude bilo sledeće polaganje, bez obzira da li je ta auto škola na spisku za taj dan i da će, ako supruga bude vozila po propisima, ovoga puta on ispitati njihova obrazloženja. Naravno, sledeći put je supruga položila. Osoba o kojoj sam pričao (ako se može reći da je osoba) i dalje radi kao instruktor i ko zna koliko je još žena tako uznemiravao. Obraćao sam se polciji da mu "nameste", kako bi ga uhvatili, zvao sam B92, smatrajući da će drugi put ovako nešto doživeti neka osoba koja neće znati kako da se snađe... Ništa od toga. To je bilo prvo loše iskustvo sa auto školom.
Drugo se desilo danas, pa sam zato započeo ovu temu. Ovu drugu auto školu za sada neću da spominjem jer sin još nije završio polaganje pa može da ima problema ali se nadam da če ako drugi napišu ponešto o svojim dobrim i lošim iskustvima, pomoći ostalima da se odluče koju će auto školu upisati. Naime, stekao sam utisak da oni nameštaju sebi koliko će kandidata da obore, a koliko da puste, kako bi imali za sledeći put neku lovu jer ipak je svaki izlazak 3000 dinara. Oni mogu dve greške da pretvore u jednu, jednu u dve..., sve im je dozvoljeno i sve mogu da opravdaju kroz zapisnik koji je nedorečen i stosmislen. Zavisi samo koliko imaju kandidata i koliko im je "žrtava" potrebno za sledeći put. Možda grešim... Zanimaju me Vaša iskustva sa auto školama, naravno i dobra i loša, a verovatno to zanima i neke buduće polaznike.
Drugo se desilo danas, pa sam zato započeo ovu temu. Ovu drugu auto školu za sada neću da spominjem jer sin još nije završio polaganje pa može da ima problema ali se nadam da če ako drugi napišu ponešto o svojim dobrim i lošim iskustvima, pomoći ostalima da se odluče koju će auto školu upisati. Naime, stekao sam utisak da oni nameštaju sebi koliko će kandidata da obore, a koliko da puste, kako bi imali za sledeći put neku lovu jer ipak je svaki izlazak 3000 dinara. Oni mogu dve greške da pretvore u jednu, jednu u dve..., sve im je dozvoljeno i sve mogu da opravdaju kroz zapisnik koji je nedorečen i stosmislen. Zavisi samo koliko imaju kandidata i koliko im je "žrtava" potrebno za sledeći put. Možda grešim... Zanimaju me Vaša iskustva sa auto školama, naravno i dobra i loša, a verovatno to zanima i neke buduće polaznike.